Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

Yhteensopivat lisävarusteet

Nikon kamerallesi on saatavana erilaisia lisävarusteita.

Yhteensopivat lisävarusteet

 • Saatavuus voi vaihdella maan tai alueen mukaan.
 • Katso uusimmat tiedot verkkosivuiltamme tai esitteistämme.
Virtalähteet
 • Ladattava EN-EL18d -litiumioniakku : EN-EL18d akkuja voidaan käyttää Nikon Z 9 -digitaalikameroiden kanssa.

  • Myös EN-EL18c , EN-EL18b , EN-EL18a ja EN-EL18 akkuja voidaan käyttää. Huomaa kuitenkin, että yhdellä latauksella voidaan ottaa vähemmän kuvia kuin EN-EL18d llä ( 0 Battery Endurance ).
 • MH-33 akkulaturi : MH-33 a voidaan käyttää EN-EL18d akkujen lataamiseen. Akkuja voidaan ladata, kun laturi on kytketty virtalähteeseen EH-7P latausverkkolaitteen kautta.
 • EH-7P latausverkkolaite : EH-7P tä voidaan käyttää kameraan asetettujen akkujen lataamiseen.

  • Akku ei lataudu, kun kamera on päällä.
  • Latausverkkolaitteita ei voi käyttää EN-EL18a tai EN-EL18 akkujen lataamiseen.
  • Latausverkkolaitetta voidaan käyttää kameran virtalähteenä; tehdäksesi niin, valitse [ ON ] asetusvalikosta [ USB power supply ]. Katso lisätietoja kohdasta “ USB virransyöttö” ( 0 USB virransyöttö ).
 • EP-6a virtaliitin, EH-6d verkkolaite : Käytä verkkolaitteita kameran virransyöttöön pitkiä aikoja.

  • EP-6a tarvitaan EH-6d liittämiseen kameraan. Katso lisätietoja kohdasta "Virtaliittimen ja verkkolaitteen liittäminen" ( 0 Virtaliittimen ja verkkolaitteen liittäminen ).
  • EH-6c , EH-6b , EH-6a ja EH-6 verkkolaitteita voidaan käyttää EH-6d:n sijasta.
Suodattimet
 • Neutraalivärisiä (NC) suodattimia voidaan käyttää objektiivin suojaamiseen.
 • Suodattimet voivat aiheuttaa haamukuvia, kun kohde kehystetään kirkasta valoa vasten tai kun kuvassa on kirkas valonlähde. Suodattimet voidaan poistaa, jos haamukuvia esiintyy.
 • Matriisimittaus ei välttämättä tuota haluttuja tuloksia suodattimilla, joiden valotuskertoimet (suodatintekijät) ovat yli 1× ( Y44 , Y48 , Y52 , O56 , R60 , X0 , X1 , C-PL, ND2S , ND4 , ND4S , ND8 , ND8S , ND400 , A2 , A12 , B2 , B8 , B12 ); suosittelemme, että sen sijaan valitaan [ Center-weighted metering ]. Katso lisätietoja suodattimen mukana toimitetusta dokumentaatiosta.
 • Erikoistehostekuvaukseen tarkoitetut suodattimet voivat häiritä automaattitarkennusta tai tarkennuksen ilmaisinta ( I ).
Kaukopäätteen tarvikkeet

Kamerassa on kymmenen nastainen kaukosäädin kauko-ohjausta ja automaattista valokuvausta varten.

Muista vaihtaa liittimen kansi, kun liitin ei ole käytössä. Pöly tai muu vieras esine, joka kerääntyy liittimiin, voi aiheuttaa kameran toimintahäiriön.

 • MC-22 / MC-22A kaukosäätimen johdot (pituus noin 1 m/3,3 jalkaa) : Kaukosulkimen laukaisimet sinisillä, keltaisilla ja mustilla liittimillä, jotka voidaan liittää kaukolaukaisulaitteisiin, mahdollistaen ohjauksen ääni- tai elektronisilla signaaleilla.
 • MC-30 / MC-30A kaukosäätimen johdot (pituus noin 80 cm/2,7 jalkaa) : Kaukolaukaisimet; voidaan käyttää vähentämään kameran tärinää.
 • MC-36 / MC-36A kaukosäätimen johdot (pituus noin 85 cm/2,8 jalkaa ): Kaukolaukaisimet ajastimilla intervalliajastinkuvausta varten.
 • MC-21 / MC-21A jatkojohdot (pituus noin 3 m/9,9 jalkaa) : Voidaan liittää ML-3 tai MC-sarjaan 20, 22, 22A, 23, 23A, 25, 25A, 30, 30A, 36, tai 36A, mutta huomaa, että kahta tai useampaa jatkojohtoa ei voida yhdistää toisiinsa.
 • MC-23 / MC-23A Liitäntäjohdot (pituus noin 40 cm) : Liitä kaksi kameraa MC-23 tai 23A:lla niiden kymmenen nastaisten liittimien kautta samanaikaista käyttöä varten.
 • MC-25 / MC-25A sovitinjohdot (pituus noin 20 cm/7,9 tuumaa) : 10-nastaiset kaksinapaiset sovitinjohdot liittämistä varten laitteisiin, joissa on kaksinastainen liitin, mukaan lukien radio-ohjain MW-2 , MT-2 intervalometriä ja ML-2 moduliittikaukosäädinsarja.
 • WR-A10 WR-sovitin : Sovitin, jota käytetään langattomien WR-R10 kaukosäätimien liittämiseen kameroihin, joissa on kymmenen nastainen kaukosäädin.
 • ML-3 Modulite Remote Control Set : Mahdollistaa infrapunakaukosäätimen jopa 8 metrin (26,2 ft) etäisyydellä.
USB kaapelit
 • UC-E24 USB kaapeli : USB kaapeli, jossa on C-tyypin liitin kameran liittämistä varten ja A-tyypin liitin USB laitteen liittämistä varten.
 • UC-E25 USB kaapeli : USB kaapeli kahdella C-tyypin liittimellä.
Lisävarusteet kengänsuojat
BS-1 lisävarustekengän suojus : Suojus, joka suojaa lisävarustekenkää, kun salamalaitetta ei ole kiinnitetty.
Body Caps
BF-N1 Rungon suojus : Rungon suojus estää pölyn pääsyn kameraan, kun objektiivia ei ole paikallaan.
Etsimen okulaaritarvikkeet

DK-33 kumisilmäsuojus : Kuminen silmäsuojus, joka on asennettu kameraan. Se voidaan irrottaa pitämällä kiinni okulaarin vapauttimesta ( q ) ja kiertämällä silmäkuppia kuvan osoittamaan suuntaan ( w ).

Kiinnitä silmäsuppilo uudelleen kohdistamalla silmäsuppilon takaosassa oleva merkki ( r ) kameran rungossa olevan merkin kanssa ( e ) ja kiertämällä silmäsuojusta kuvan mukaisesti, kunnes se napsahtaa paikalleen ( t ).

Flash-yksiköt
 • SB-5000 , SB-910 , SB-900 , SB-800 SB-700 , SB-600 , SB-600 , SB-500 , SB-400 , SB-300 ja SB-R200 Salamalaitteet : Nämä yksiköt voidaan asentaa kameraan salamavalokuvaukseen. Jotkut tukevat myös langatonta kaukosäädintä kameran ulkopuoliseen salamakuvaukseen useilla salamayksiköillä.

 • Langaton SU-800 salamaohjain : Langaton kaukosäädin käytettäväksi SB-5000 , SB-910 , SB-900 , SB-800 , SB-700 , SB-600 , SB-500 ja SB-R200 salamalaitteiden kanssa. Salamalaitteet voidaan jakaa enintään kolmeen ryhmään salaman kauko-ohjaukseen. Itse SU-800:ssa ei ole salamaa.
Kiinnityssovittimet

FTZ II / FTZ kiinnityssovitin : Sovitin, jonka avulla NIKKOR F -kiinnityksellä varustettuja objektiiveja voidaan käyttää digitaalikameroissa, jotka tukevat vaihdettavia Z-kiinnityksellä varustettuja objektiiveja.

 • Lisätietoja kiinnityssovittimien kiinnittämisestä, poistamisesta, huollosta ja käytöstä on tuotteen dokumentaatiossa.

  Päivitä kiinnityssovittimen laiteohjelmisto uusimpaan versioon, jos niin kehotetaan sovittimen liittämisen jälkeen. Tietoja laiteohjelmistopäivityksistä on saatavilla maasi tai alueesi Nikon verkkosivustolta.

 • FTZ n käyttäjien tulee huomioida, että tilan puute sovittimen ja kahvan välillä voi vaikeuttaa kahvan käyttöä.
Mikrofonit
 • ME-1 Stereomikrofoni : Liitä ME-1 kameran mikrofoniliitäntään stereoäänen nauhoittamiseksi. Ulkoisen mikrofonin käyttö vähentää myös mahdollisuutta poimia laitteiden kohinaa, kuten videotallennuksen aikana syntyviä ääniä, kun tarkennus saavutetaan automaattitarkennuksella.
 • Langaton ME-W1 mikrofoni : Langaton Bluetooth mikrofoni. Käytä ME-W1 kameran ulkopuoliseen tallentamiseen.
Langattomat kauko-ohjaimet
 • Langattomat WR-R11a , WR-R10 ja WR-T10 kaukosäätimet

  • Kun WR-R11a on kytketty 10-nastaiseen kaukosäätimeen tai kun WR-R10 on kytketty kymmenen nastaiseen kaukosäätimeen WR-A10 sovittimella, kameraa voidaan ohjata etänä langattomalla WR-T10 kaukosäätimellä. ohjain.
  • Langattomilla WR-R11a ja WR-R10 kauko-ohjaimilla voidaan ohjata myös radio-ohjattuja salamalaitteita.
 • Langaton WR-1 kaukosäädin : WR-1 yksiköitä käytetään langattomien WR-R11a / WR-R10 tai WR-T10 kaukosäätimien tai muiden WR-1 kaukosäätimien kanssa, jolloin WR-1 yksiköt toimivat joko lähettiminä tai vastaanottimina. Kun WR-R11a / WR-R10 tai WR-1 joka on määritetty vastaanottimeksi, on kytketty kameran 10-nastaiseen kaukosäätimeen, toista WR-1 joka on määritetty lähettimeksi, voidaan käyttää kuvien ottamiseen ja kameran asetusten säätämiseen etänä. Päivitä WR-1-laiteohjelmisto uusimpaan versioon (versio 1.0.4 tai uudempi).

  Kun käytät langatonta kaukosäädintä WR-R10 kanssa, varmista WR-R10 laiteohjelmisto on päivitetty uusimpaan versioon (versio 3.0 tai uudempi). Lisätietoja laiteohjelmistopäivityksistä on alueesi Nikon verkkosivustolla. Ota yhteyttä Nikon valtuutettuun huoltoedustajaan, kun päivität WR-R10 laiteohjelmiston versiota 2.0 aikaisemmasta versiosta 3.0:aan tai uudempaan.

Kaukokahvat
MC-N10 Remote Grip : Kun MC-N10 on liitetty kameraan, sitä voidaan käyttää esimerkiksi videokuvaukseen, valokuvaamiseen ja kameran asetusten säätämiseen. Se on varustettu ruusukkeella, joka voidaan kiinnittää kolmannen osapuolen kameralaitteisiin. Kun MC-N10 on asennettu kolmannen osapuolen kameralaitteisiin ARRI-yhteensopivalla ruususovittimella, voit pitää liikkuvat kohteet tarkennettuina samalla kun panoroit kameraa seurataksesi niiden liikettä tai käyttää sen kätevästi sijoitettuja säätimiä säätääksesi asetuksia, kuten valotusta ja valkotasapainoa koskematta kameraan.

Akkujen lataaminen

Yhteensopivat akut voidaan ladata alla olevilla laitteilla.

Akku Akkulaturi Latausverkkolaite
MH-33 MH-26a
EN-EL18d 4 4
EN-EL18c 4 4 4
EN-EL18b 4 4 4
EN-EL18a 4
EN-EL18 4

Lisävarustekengän suojuksen kiinnittäminen ja irrottaminen

BS-1 lisävarustekengän kansi liukuu kenkään kuvan mukaisesti. Irrota kansi pitämällä kamerasta lujasti kiinni, painamalla kantta peukalolla ja liu'uttamalla sitä kuvan osoittamaan suuntaan.

HDMI / USB kaapelipidike

Estä irrottaminen vahingossa kiinnittämällä mukana toimitettu pidike HDMI tai USB kaapeleihin kuvan mukaisesti (huomaa, että pidike ei välttämättä sovi kaikkiin kaapeleihin).

 • Kuvissa näkyy USB kaapeli. Vie HDMI kaapelit toisen kanavan kautta.
 • Pidä näyttöä säilytysasennossa, kun käytät kaapelipidikettä.

  USB kaapeli

  HDMI kaapelia ja USB kaapelia käytetään samanaikaisesti

Muistikorttipaikan kansi

Kamerassa on irrotettava muistikorttipaikan kansi.

 • Kun olet avannut muistikorttipaikan kannen, liu'uta muistikorttipaikan kannen vapautussalpaa osoitettuun suuntaan, kunnes se lukittuu ( q ), ja irrota sitten kansi kamerasta ( w ).

 • Varo liu'uttamasta muistikorttipaikan kannen vapautussalpaa takaisin alas muistikorttipaikan kannen poistamisen jälkeen. Kantta ei voi kiinnittää uudelleen, kun salpa on alhaalla.

 • Sisäkansi voi liikkua, kun muistikorttipaikan kannen vapautussalpa lasketaan alas. Muistikorttipaikan kantta ei voi kiinnittää takaisin, kun sisäkansi on poissa paikaltaan. Liu'uta muistikorttipaikan kannen salpa alas ( q ) ja palauta sisä- ja ulkokannet alkuperäisiin asentoonsa ( w ).

  1. Sisäkansi
  2. Ulkokuori

 • Voit kiinnittää muistikorttipaikan kannen uudelleen seuraavien ohjeiden mukaan.

  • Työnnä yläsarana kameran rungon yläliitäntään ( q ).

  • Työnnä jousitetun saranan pää ( e ) saranaholkkiin ( w ).

  • Pidä alasarana kohdakkain alemman kannan ( r ) kanssa ja liu'uta muistikorttipaikan kannen vapautussalpaa alaspäin, kunnes se napsahtaa paikalleen alkuperäiseen asentoonsa ( t ).

Kalibroidaan Paristot

MH-33 akkulaturi voi havaita, vaativatko akut kalibrointia ja kalibroida ne tarpeen mukaan varmistaakseen akun varaustason näytön tarkkuuden.

Kalibroinnin tila ja edistyminen näkyvät akkulaturin valoilla:

 1. Latauslamput
 2. Kalibrointilamppu
 3. Kalibrointipainike

Jos kalibrointivalo vilkkuu, kun akku asetetaan paikalleen, akku on kalibroitava.

Aloita kalibrointi painamalla kalibrointipainiketta noin sekunnin ajan. Latausvalot ja kalibrointivalo palavat punaisina kalibroinnin ollessa käynnissä. Näyttö voidaan lukea seuraavasti:

Akun uudelleenkalibrointiin kuluva arvioitu aika
Alle 2 tuntia 2-4 tuntia 4-6 tuntia Yli 6 tuntia
Latauslamput 2h I (pois) K (päällä) K (päällä) K (päällä)
4h I (pois) I (pois) K (päällä) K (päällä)
6h I (pois) I (pois) I (pois) K (päällä)
Kalibrointilamppu K (päällä) K (päällä) K (päällä) K (päällä)

Vaikka kalibrointia suositellaan akun latauksen tarkan mittaamisen kannalta, kalibrointia ei tarvitse suorittaa kalibroinnin merkkivalon vilkkuessa. Kun kalibrointi on aloitettu, se voidaan keskeyttää haluttaessa.

 • Jos kalibrointipainiketta ei paineta kalibrointivalon vilkkuessa, normaali lataus alkaa noin kymmenen sekunnin kuluttua.
 • Voit keskeyttää kalibroinnin painamalla kalibrointipainiketta uudelleen. Kalibrointi päättyy ja lataus alkaa.

Kun kalibrointi on valmis, latausvalot ja kalibrointivalo sammuvat ja lataus alkaa välittömästi.

Kiinnitys a Virtaliitin ja Vaihtovirta-adapteri

Katkaise kamerasta virta, ennen kuin liität valinnaisen virtaliittimen ja verkkolaitteen.

 1. Irrota BL-7 akkutilan kansi.

  Nosta akkutilan kannen salpaa, käännä se avoimeen ( A ) asentoon ( q ) ja irrota BL-7 akkutilan kansi ( w ).

 2. Liitä EH-6d verkkolaite EP-6a virtaliittimeen.

  • Vie DC-kaapeli virtaliittimen kaapeliohjaimen ( q ) yli ja liu'uta sitä alas, kunnes se on paikan pohjassa.

  • Työnnä DC-pistoke DC IN -liittimeen ( w ).

 3. Liitä virtaliitin.

  Työnnä virtaliitin kokonaan akkukoteloon kuvan mukaisesti.

 4. Lukitse virtaliitin.

  • Kierrä salpa kiinni-asentoon ( q ) ja käännä se alas kuvan osoittamalla tavalla ( w ).

  • Varmista, että se on kunnolla kiinni, jotta virtaliitin ei irtoa käytön aikana.
  • Akun varaustaso ei näy ohjauspaneelissa, kun kamera saa virtaa verkkolaitteesta ja virtaliittimestä.