Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

IPTC

G -painike U B asetusvalikko

IPTC esiasetuksia voidaan luoda tai muokata kamerassa ja upottaa uusiin valokuviin alla kuvatulla tavalla.

 • Voit myös ladata tietokoneella luotuja IPTC esiasetuksia.
 • Jos haluat luoda IPTC esiasetuksia ja tallentaa ne muistikorteille myöhempää tuontia varten, käytä IPTC Preset Manager ( 0 IPTC Preset Manager ).

Esiasetusten luominen, uudelleennimeäminen, muokkaaminen ja kopioiminen

Korosta [ Edit/save ] ja paina 2 näyttääksesi [ Select preset to edit or save ] luettelo olemassa olevista esiasetuksista.

 • Jos haluat muokata tai nimetä uudelleen esiasetusta, korosta se ja paina 2 . Luo uusi esiasetus korostamalla "Unused" ja painamalla 2 .

  • [ Nimeä uudelleen ]: Nimeä esiasetus uudelleen.
  • [ Edit IPTC information ]: Näytä valitut esiasetukset ( 0 Varoitukset: IPTC -tiedot ). Valittuja kenttiä voidaan muokata haluamallasi tavalla.
 • Kopioi esiasetus korostamalla se ja painamalla X . Korosta kohde, paina J ja nimeä kopio.

Esiasetusten poistaminen

Jos haluat poistaa esiasetukset, korosta [ Poista ] ja paina 2 .

Esiasetusten upottaminen

Kun korostat [ Automaattinen upotus kuvauksen aikana ] ja painat 2 , näyttöön tulee esiasetusluettelo. Korosta esiasetus ja paina J ; valittu esiasetus upotetaan kaikkiin seuraaviin valokuviin. Voit poistaa upotuksen käytöstä valitsemalla [ Off ].

IPTC -tietojen katselu

 • Upotettuja esiasetuksia voi tarkastella valokuvatietonäytön [ IPTC -tiedot ] -sivulla.
 • Näytä [ IPTC data ] -sivu valitsemalla ( M ) sekä [ Shooting data ] että [ IPTC data ] kohdassa [ Playback display options ] toistovalikossa.

Esiasetusten kopioiminen muistikortille

Kopioi IPTC esiasetukset kamerasta muistikortille valitsemalla [ Load/save ] > [ Slot 1 ] tai [ Slot 2 ], korosta sitten [ Copy to card ] ja paina 2 . Valitse haluamasi esiasetus ja kohde (1–99) ja kopioi esiasetus kortille painamalla J

Esiasetusten kopioiminen kameraan

Kamera voi tallentaa jopa kymmenen esiasetusta; kopioidaksesi IPTC esiasetukset muistikortilta valittuun kohteeseen kamerassa, valitse [ Load/save ] > [ Slot 1 ] tai [ Slot 2 ], korosta sitten [ Kopioi kameraan ] ja paina 2 .

 • Korosta esiasetus ja siirry [ Valitse kohde ] -luetteloon painamalla J Voit esikatsella korostettua esiasetusta painamalla W ( Q ) J -painikkeen painamisen sijaan. Kun olet esikatsellut esiasetuksen, siirry [ Valitse kohde ] -luetteloon painamalla J
 • Korosta kohde ja paina J näyttääksesi valintaikkunan, jossa voit nimetä esiasetuksen. Nimeä esiasetus haluamallasi tavalla ja paina X kopioidaksesi esiasetus kameraan.
 • Yllä mainittujen kymmenen esiasetuksen lisäksi kamera voi tallentaa jopa kolme XMP/IPTC esiasetusta, jotka on luotu tietokoneella ja tallennettu XMP-muodossa. XMP/IPTC esiasetuksia ei näytetä toiston aikana. Niitä ei myöskään voi kopioida kamerasta muistikortille.

Varoitukset: IPTC -tiedot

 • Kamera tukee vain tavallisia latinalaisia aakkosnumeerisia merkkejä. Muut merkit eivät näy oikein paitsi tietokoneessa.
 • Esiasetusnimet ( 0 Esiasetusten luominen, uudelleennimeäminen, muokkaaminen ja kopioiminen ) voivat olla enintään 18 merkin pituisia. Jos tietokoneella luodaan esiasetus pidemmällä nimellä, kaikki 18:nnen jälkeen tulevat merkit poistetaan.
 • Jokaisessa kentässä mahdollisesti esiintyvien merkkien määrä on annettu alla. Rajan ylittävät merkit poistetaan.

  Ala Max. pituus
  Kuvateksti 2000
  Tapahtuman tunnus 64
  Otsikko 256
  Objektin nimi 256
  Kaupunki 256
  Osavaltio 256
  Maa 256
  Kategoria 3
  Supp. Kissa. (lisäluokat) 256
  Byline 256
  Byrivin otsikko 256
  Kirjailija/toimittaja 256
  Luotto 256
  Lähde 256

IPTC

IPTC on International Press Telecommunications Council ( IPTC ) perustama standardi, jonka tarkoituksena on selventää ja yksinkertaistaa tietoja, joita tarvitaan, kun valokuvia jaetaan useiden julkaisujen kanssa.

IPTC Preset Manager

IPTC esiasetukset voidaan luoda tietokoneella ja tallentaa muistikorteille IPTC Preset Manager -ohjelmistolla. IPTC Preset Manager voidaan ladata ilmaiseksi alla olevasta URL-osoitteesta.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/