Följande Nikon-programvara kan användas med kameran. För mer information, besök Nikons webbplats för ditt land eller din region.

Datormjukvara

Nikon datorprogramvara är tillgänglig från Nikon Download Center. Kontrollera versionen och systemkraven och se till att ladda ner den senaste versionen.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

 • Camera Control Pro 2 (finns att köpa): Styr kameran på distans från en dator för att spela in foton och videor och spara dem direkt på datorns hårddisk.

 • NX Tether : Används för kopplad fotografering när kameran är ansluten till en dator. Exponering, vitbalans och andra kamerainställningar kan fjärrjusteras med kontrollerna på datorns skärm.

 • NX Studio * : Visa och redigera foton och videor tagna med Nikons digitalkameror. NX Studio kan användas för att finjustera filer i Nikons unika NEF/NRW (RAW)-format och konvertera dem till JPEG eller TIFF (NEF/RAW-bearbetning). Den stöder inte bara NEF/NRW (RAW)-bilder utan även JPEG- och TIFF-bilder tagna med Nikons digitalkameror för sådana uppgifter som att redigera tonkurvor och förbättra ljusstyrka och kontrast.

  • Befintliga användare bör se till att ladda ner den senaste versionen, eftersom tidigare versioner kanske inte kan ladda ner bilder från kameran eller öppna NEF (RAW)-bilder.

 • Wireless Transmitter Utility : Wireless Transmitter Utility krävs om kameran ska anslutas till ett nätverk. Para ihop kameran med datorn och ladda ner bilder via ett trådlöst nätverk eller Ethernet-nätverk.

 • Webcam Utility : Webcam Utility låter dig använda din kamera som en webbkamera när den är ansluten till datorn via USB. Kameran kommer att visas som "Webcam Utility" i appar för webbkonferenser. Om du väljer "Webcam Utility" konverteras kameran till en webbkamera. För information om kompatibla kameror, systemkrav och användning av webbkameraverktyget, samt om de försiktighetsåtgärder som ska iakttas under användning, se sidan för webbkameraverktyg i Nikon Download Center.

Appar för smartphone (surfplatta).

Appar för smartphone (surfplatta) är tillgängliga från Apple App Store® och Google Play™. För den senaste informationen om våra appar, besök Nikons webbplats.

 • SnapBridge : Ladda ner foton och videor från kameran till din smarta enhet via en trådlös anslutning.

 • NX MobileAir (erbjuder köp i appar): Importera bilder från en kamera ansluten till din smarta enhet via USB och ladda upp dem trådlöst till en FTP-server.

  • Funktioner och operativsystem som stöds varierar beroende på land och region.