Можете да разрешите всеки проблем с фотоапарата, като следвате стъпките по-долу. Проверете този списък, преди да се консултирате с търговец или сервизен представител, оторизиран от Nikon.

Стъпка 1

Проверете често срещаните проблеми, изброени в следните раздели:

Стъпка 2

Изключете фотоапарата и извадете батерията. След като изчакате около минута, поставете отново батерията и включете фотоапарата.

Ако току-що сте приключили със снимането, изчакайте поне минута, преди да извадите батерията, тъй като фотоапаратът все още може да записва данни на картата с памет.

Стъпка 3

Търсете в уебсайтове на Nikon.

За информация за поддръжка и отговори на често задавани въпроси, посетете уеб сайта за вашата страна или регион. За да изтеглите най-новия фърмуер за вашия фотоапарат, посетете:

Стъпка 4

Консултирайте се със сервизен представител, оторизиран от Nikon.

Възстановяване на настройките по подразбиране

В зависимост от текущите настройки, някои елементи от менюто и други функции може да не са достъпни. За достъп до елементите от менюто, които са оцветени в сиво или функции, които не са налични по друга причина, опитайте се да възстановите настройките по подразбиране чрез елемента Нулиране всички настр. в менюто с настройки (0 Нулиране всички настр.). Обърнете внимание обаче, че профилите на безжичната мрежа, информацията за авторските права и други записи, генерирани от потребителя, също ще бъдат нулирани. Ние препоръчваме да запазите настройките чрез използване на опцията Запазване/зареждане настройки в менюто с настройки преди да извършите нулиране.