Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Konzolozás

Az expozíció, a vaku szintje, az aktív D-Lighting (ADL) vagy a fehéregyensúly minden egyes felvételnél automatikusan változtatja az expozíciót, a vaku szintjét, vagy a fehéregyensúlyt, így „sorozatot készít” az aktuális értékről. A sorozatkészítés olyan helyzetekben használható, amikor a megfelelő beállítások megadása nehézkes, és nincs idő az eredmények ellenőrzésére és a beállítások módosítására minden felvételnél, vagy kísérletezésre különböző beállításokkal ugyanarra a témára vonatkozóan.

Automatikus sorozatkészítés készlet

A sorozat beállítása a fényképezés menü [ Auto bracketing ] > [ Auto bracketing set ] elemével történik, amely a következő lehetőségeket tartalmazza:

választási lehetőség Leírás
[AE és vaku sorozat ] A fényképezőgép változtatja az expozíciót és a vaku szintjét egy sor fényképen.
[ AE sorozat ] A fényképezőgép az expozíciót változtatja egy sorozat fényképén.
[ Flash sorozat ] A fényképezőgép a vaku szintjét változtatja fényképsorozatonként.
[ WB sorozat ] A fényképezőgép minden fényképről több másolatot készít, mindegyik más fehéregyensúlyú.
[ ADL zárójel ] A fényképezőgép az aktív D-Lighting (ADL) funkciót az expozíciósorozat során változtatja.

Expozíció és vaku sorozat

Változtassa meg az expozíciót és/vagy a vaku szintjét egy fényképsorozaton keresztül. Az expozíció és/vagy a vakusorozat végrehajtásához kövesse az alábbi lépéseket.

Nincs expozíciókompenzáció

−1 EV

+1 EV

 1. Válassza ki a felvételek számát.

  • Tartsa lenyomva a BKT gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a sorozatfelvételek számának kiválasztásához.

  • A [ 0F ]-tól eltérő beállításoknál a sorozatfelvétel ikon és jelző jelenik meg a fényképezés kijelzőjén és a vezérlőpulton.

 2. Válasszon egy expozíciós lépésközt.

  • Tartsa lenyomva a BKT gombot, és forgassa el a segédtárcsát az expozíciós lépésköz kiválasztásához.

  • Ha az [ 1/3 lépés ] van kiválasztva a b2 egyéni beállításnál [ EV step for expozícióvezérlés ], a lépésköz nagysága 0,3 (¹⁄₃), 0,7 (²⁄₃), 1,0, 2,0 és 3,0 között választható. EV. A 2,0 vagy 3,0 Fé lépésközzel végzett sorozatkészítési programok legfeljebb 5 felvételt kínálnak. Ha az 1. lépésben 7 vagy 9 értéket választott ki, a felvételek száma automatikusan 5-re áll be.
  • Az alábbiakban felsoroljuk a 0,3 Fé lépésközzel rendelkező sorozatkészítési programokat.

   Kezelőpanel Expozíció- és vakusorozat-jelző Lövések száma Zárósorrend
   0F 0.3 0 0
   3F 0.3 3 0/−0,3/+0,3
   5F 0.3 5 0/−0,7/−0,3/+0,3/+0,7
   7F 0.3 7 0/-1,0/-0,7/-0,3/
   +0,3/+0,7/+1,0
   9F 0.3 9 0/-1,3/-1,0/-0,7/-0,3/
   +0,3/+0,7/+1,0/+1,3
 3. Képet készít.

  • Vegye ki a képek számát a sorozatkészítési programban.
  • A zársebesség és a rekesznyílás módosított értékei megjelennek a kijelzőn.

  • Amíg a sorozatkészítés érvényben van, a fényképezési kijelzőn a sorozatkészítés ikonja, a sorozatkészítés folyamatának jelzője, valamint a sorozatkészítési sorozatból hátralévő felvételek száma látható. Minden felvétel után egy szegmens eltűnik a kijelzőről, és a hátralévő felvételek száma eggyel csökken.

   Lövések száma: 3

   Növekedés: 0,7

   Megjelenítés az első felvétel után

  • A vezérlőpulton egy M ikon és egy sorozatkészítési folyamatjelző látható. Minden felvétel után eltűnik egy szegmens a kijelzőről.

   Lövések száma: 3

   Növekedés: 0,7

   Megjelenítés az első felvétel után

  • A sorozatkészítés miatti expozíciómódosítások hozzáadódnak az expozíciókompenzációval végzettekhez.

Sorozatolási lehetőségek

Ha az [ AE & vaku sorozata ] van kiválasztva, a fényképezőgép az expozíciót és a vaku szintjét egyaránt módosítja. Válassza az [ AE bracketing ] lehetőséget, ha csak az expozíciót szeretné módosítani, a [ Vakusorozat ] beállítást pedig csak a vaku szintjének módosításához. Vegye figyelembe, hogy a vakusorozat csak i-TTL és, ahol támogatott, automatikus rekeszérték ( q A ) vakuvezérlési módban érhető el ( 0 i-TTL vakuvezérlés , kompatibilis vakuegységek ).

Expozíció és vaku sorozat

 • A [ Levések száma ] és a [ Növekedés ] a fényképezés menü [ Auto bracketing ] menüpontjában is kiválasztható.
 • Folyamatos kioldási módokban a fényképezés szünetel, miután a sorozatkészítési programban megadott számú felvétel elkészült. A fényképezés a kioldógomb következő lenyomásával folytatódik.
 • Ha a fényképezőgépet azelőtt kapcsolják ki, hogy a sorozat összes felvétele elkészülne, a sorozatkészítés a sorozat első felvételétől folytatódik, amikor a fényképezőgépet bekapcsolják.

Expozíciósorozat

Az expozíciósorozat során módosított beállítások (zársebesség és/vagy rekesznyílás) a fényképezési módtól függően változnak.

Mód Beállítás
P Záridő és rekeszérték 1
S Rekesz 1
A Záridő 1
M Záridő 2, 3

Ha a fényképezés menüben az [ ISO-érzékenység beállításai ] > [ Automatikus ISO-érzékenység-szabályozás ] beállításnál az [ BE ] van kiválasztva, a fényképezőgép automatikusan módosítja az ISO-érzékenységet az optimális expozíció elérése érdekében, ha túllépi a fényképezőgép expozíciós rendszerének határait.

Ha a fényképezés menüben az [ ISO-érzékenység beállításai ] > [ Automatikus ISO-érzékenység-szabályozás ] beállítása [ BE ] van kiválasztva, a fényképezőgép módosítja az ISO-érzékenységet.

Használja az e6 egyéni beállítást [ Automatikus sorozatkészítés (M mód) ] annak kiválasztásához, hogy a fényképezőgép változtassa-e a zársebességet és a rekeszértéket, vagy a zársebesség, a rekeszérték és az ISO-érzékenység valamelyikét, ha az [ ISO érzékenység beállításai ] > [ Auto. ISO érzékenység szabályozása ] a fényképezés menüben.

A sorozatkészítés megszakítása

A sorozatkészítés megszakításához nyomja meg a BKT gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát, amíg a sorozatfelvételek száma nulla lesz ( 0F ). Az utoljára érvényben lévő program visszaáll a sorozatkészítés következő aktiválásakor. A sorozatkészítést kétgombos visszaállítással is meg lehet szakítani ( 0 Two-Button Reset ), bár ebben az esetben a sorozatkészítési program nem áll vissza a sorozatkészítés következő aktiválásakor.

Fehéregyensúly sorozat

A fényképezőgép minden fényképről több másolatot készít, mindegyik más fehéregyensúlyú. A fehéregyensúly sorozat használata:

 1. Válassza ki a felvételek számát.

  • Tartsa lenyomva a BKT gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a sorozatfelvételek számának kiválasztásához.

  • A [ 0F ]-tól eltérő beállításoknál a sorozatfelvétel ikon és jelző jelenik meg a fényképezés kijelzőjén és a vezérlőpulton.

 2. Válasszon egy fehéregyensúly-növekményt.

  • Tartsa lenyomva a BKT gombot, és forgassa el a segédtárcsát a fehéregyensúly-növekmény kiválasztásához.

  • A növekmény mérete 1 (1 lépés), 2 (2 lépés) vagy 3 (3 lépés) közül választható.
  • Minden lépés 5 mirednek felel meg. A magasabb „A” értékek megnövekedett borostyánmennyiségnek felelnek meg. A magasabb „B” értékek a kék megnövekedett mennyiségének felelnek meg.
  • Az alábbiakban felsoroljuk az 1-es léptékű sorozatkészítési programokat.

   Kezelőpanel Fehéregyensúly sorozatjelző Lövések száma A fehéregyensúly növelése Zárósorrend
   0F 1 0 1 0
   3F 1 3 1A., 1B 0/A1/B1
   5F 1 5 1A., 1B 0/ A2 /A1/B1/ B2
   7F 1 7 1A., 1B 0/A3/ A2 /A1/
   B1/ B2 /B3
   9F 1 9 1A., 1B 0/A4/A3/ A2 /A1/
   B1/ B2 /B3/B4
 3. Képet készít.

  • Minden egyes felvétel feldolgozása a sorozatkészítési programban megadott számú másolat elkészítéséhez történik, és minden másolat eltérő fehéregyensúlyú lesz.
  • A fehéregyensúly módosítása hozzáadódik a fehéregyensúly finomhangolásával végzett fehéregyensúly-beállításhoz.
  • Ha a sorozatfelvételi programban szereplő felvételek száma nagyobb, mint a hátralévő expozíciók száma, a zárkioldás le lesz tiltva. Új memóriakártya behelyezésekor kezdődhet a felvétel.

A fehéregyensúly sorozat korlátozásai

A fehéregyensúly-sorozat nem érhető el NEF ( RAW ) vagy RAW + JPEG / HEIF képminőség beállításainál.

Fehéregyensúly sorozat

 • A [ Levések száma ] és a [ Növekedés ] a fényképezés menü [ Auto bracketing ] menüpontjában is kiválasztható.
 • A fehéregyensúly-sorozat csak a színhőmérsékletet befolyásolja (a fehéregyensúly-finomhangoló kijelző borostyán-kék tengelye). A zöld–bíbor tengelyen nem történik beállítás.
 • Ha a fényképezőgépet kikapcsolják, miközben a memóriakártya-hozzáférést jelző lámpa világít, a fényképezőgép csak azután kapcsol ki, hogy a sorozatban szereplő összes fényképet rögzítették.
 • Önkioldó módban a fehéregyensúly sorozatkészítési programban meghatározott számú másolat jön létre a zár minden egyes felengedésekor, függetlenül a c2 egyéni beállítás [ Self-timer ] > [ Number of Shoes ] beállítástól.

A sorozatkészítés megszakítása

A sorozatkészítés megszakításához nyomja meg a BKT gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát, amíg a sorozatfelvételek száma nulla lesz ( 0F ). Az utoljára érvényben lévő program visszaáll a sorozatkészítés következő aktiválásakor. A sorozatkészítést kétgombos visszaállítással is meg lehet szakítani ( 0 Two-Button Reset ), bár ebben az esetben a sorozatkészítési program nem áll vissza a sorozatkészítés következő aktiválásakor.

ADL Bracketing

A fényképezőgép az aktív D-Lighting (ADL) funkciót az expozíciósorozat során változtatja. Az ADL zárójel használata:

 1. Válassza ki a felvételek számát.

  • Tartsa lenyomva a BKT gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a sorozatfelvételek számának kiválasztásához.

  • A [ 0F ]-tól eltérő beállítások esetén a sorozatfelvétel ikon és jelző jelenik meg a fényképezés kijelzőjén és a vezérlőpulton.

  • A felvételek száma határozza meg a sorozatkészítési sorrendet:

   Lövések száma Sorozati sorozat
   2 Ki → A 2. lépésben kiválasztott érték
   3 Ki → Alacsony → Normál
   4 Ki → Alacsony → Normál → Magas
   5 [ H1 ] Ki → Alacsony → Normál → Magas → Extra magas 1
   [ H2 ] Alacsony → Normál → Magas → Extra magas 1 → Extra magas 2
  • Ha 5 felvételt választott ki, a BKT gomb nyomva tartásával és a segédtárcsa elforgatásával választhat a sorozatkészítési sorozatok közül [ H1 ] és [ H2 ].
  • Ha kettőnél több felvételt választott, folytassa a 3. lépéssel.
 2. Válassza ki az Active D-Lighting mennyiségét.

  • Tartsa lenyomva a BKT gombot, és forgassa el a segédtárcsát az Aktív D-Lighting beállítás kiválasztásához a második felvételhez, amikor a sorozatfelvételek száma 2.

  • A sorozatkészítési sorrend az Active D-Lighting mennyiségétől függően az alábbiak szerint változik:

   Összeg Sorozati sorozat
   [ L ] Ki → Alacsony
   [ N ] Ki → Normál
   [ H ] Ki → Magas
   [ H1 ] Ki → Extra magas 1
   [ H2 ] Ki → Extra magas 2
   [ AUTO ] Ki → Auto
 3. Képet készít.

  • Vegye ki a képek számát a sorozatkészítési programban.
  • Amíg a sorozatkészítés érvényben van, a fényképezés kijelzőjén megjelenik egy ADL sorozatfelvétel ikon és a sorozatkészítési sorozatból hátralévő felvételek száma. Minden felvétel után a hátralévő felvételek száma eggyel csökken.

  • A vezérlőpulton egy M ikon és egy sorozatkészítési folyamatjelző látható. Minden felvétel után eltűnik egy szegmens a kijelzőről.

   Lövések száma: 3

   Megjelenítés az első felvétel után

ADL Bracketing

 • A [ Levések száma ] és a [ Mennyiség ] a fényképezés menü [ Auto bracketing ] menüpontjában is kiválasztható.
 • Folyamatos kioldási módokban a fényképezés szünetel, miután a sorozatkészítési programban megadott számú felvétel elkészült. A fényképezés a kioldógomb következő lenyomásával folytatódik.
 • Ha a fényképezőgépet azelőtt kapcsolják ki, hogy a sorozat összes felvétele elkészülne, a sorozatkészítés a sorozat első felvételétől folytatódik, amikor a fényképezőgépet bekapcsolják.

A sorozatkészítés megszakítása

A sorozatkészítés megszakításához nyomja meg a BKT gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát, amíg a sorozatfelvételek száma nulla lesz ( 0F ). Az utoljára érvényben lévő program visszaáll a sorozatkészítés következő aktiválásakor. A sorozatkészítést kétgombos visszaállítással is meg lehet szakítani ( 0 Two-Button Reset ), bár ebben az esetben a sorozatkészítési program nem áll vissza a sorozatkészítés következő aktiválásakor.