Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Számítógépek: Csatlakozás Etherneten keresztül

Az Ethernet-kapcsolatokhoz USB (C típusú)–Ethernet adapter szükséges (harmadik féltől külön kapható). Ügyeljen arra, hogy az adaptert a fényképezőgép USB adatcsatlakozójához csatlakoztassa.

 • A következő USB -Ethernet adaptereket tesztelték és engedélyezték használatra:

  • Anker A83130A1 PowerExpand USB -C – Gigabit Ethernet adapterek
  • Anker A83130A2 PowerExpand USB -C – Gigabit Ethernet adapterek
 • Vegye figyelembe, hogy USB -Ethernet adapterek nem működnek, ha a fényképezőgép USB tápellátási csatlakozójához csatlakoznak.

Csatlakozás több eszközhöz

A kamera egyszerre csak egy típusú eszközhöz (számítógéphez, FTP-szerverhez vagy okoseszközhöz) tud csatlakozni. Szüntesse meg az aktuális kapcsolatot, mielőtt megpróbálna csatlakozni egy másik típusú eszközhöz.

Ethernet hibák

A vezeték nélküli vagy Ethernettel kapcsolatos hibákkal kapcsolatos információkért lásd: „Vezeték nélküli LAN és Ethernet kapcsolatok hibaelhárítása” ( 0 Vezeték nélküli LAN és Ethernet kapcsolatok hibaelhárítása ).

A Wireless Transmitter Utility

Mielőtt Etherneten keresztül csatlakozhatna, párosítania kell a fényképezőgépet a számítógéppel a Nikon Wireless Transmitter Utility szoftver segítségével.

 • Az eszközök párosítása után a fényképezőgépről csatlakozhat a számítógéphez.
 • A Wireless Transmitter Utility letölthető a Nikon letöltőközpontjából. Ellenőrizze a verziót és a rendszerkövetelményeket, és feltétlenül töltse le a legújabb verziót.

  https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Csatlakozás számítógépekhez Etherneten keresztül

A fényképezőgép USB adatcsatlakozójához csatlakoztatott, harmadik féltől származó USB (C típusú)–Ethernet adapteren keresztül csatlakozhat számítógépekhez.

 1. Csatlakoztasson egy harmadik féltől származó USB -Ethernet adaptert a fényképezőgép USB adatcsatlakozójához, majd csatlakoztassa a számítógéphez Ethernet-kábellel.

  • Csatlakoztassa az Ethernet kábelt az USB -Ethernet adapterhez. Ne alkalmazzon erőt, és ne próbálja meg ferdén behelyezni a csatlakozókat.
  • Csatlakoztassa a kábel másik végét egy számítógéphez vagy útválasztóhoz.

 2. Válassza az [ USB -LAN ] lehetőséget az [ USB adatkapcsolat ] ponthoz a hálózat menüben.

 3. Válassza a [ Csatlakozás számítógéphez ] lehetőséget a hálózati menüben, majd jelölje ki a [ Hálózati beállítások ] lehetőséget, és nyomja meg 2 gombot.

 4. Jelölje ki a [ Profil létrehozása ] lehetőséget, és nyomja meg J gombot.

 5. Nevezze el az új profilt.

  • Ha az alapértelmezett név megváltoztatása nélkül szeretne továbblépni a következő lépésre, nyomja meg X gombot.
  • Bármelyik név is megjelenik, megjelenik a hálózati menü [ Csatlakozás számítógéphez ] > [ Hálózati beállítások ] listában.
  • A profil átnevezéséhez nyomja meg J gombot. A szövegbevitellel kapcsolatos információkért lásd: „Szövegbevitel” ( 0 Szövegbevitel ). Nyomja meg X gombot a folytatáshoz a név beírása után.
  • Előfordulhat, hogy a kamera észleli az USB -Ethernet adaptert egy késéssel. Ha a kamera nem tud Ethernet kapcsolatot észlelni, a varázsló úgy lesz konfigurálva, hogy megkezdje a vezeték nélküli LAN-profil létrehozását az alapértelmezett „WLAN1” néven. Érintse meg Z gombot, vagy nyomja meg 4 gombot a 4. lépéshez való visszatéréshez, várjon körülbelül 10 másodpercet, majd próbálja újra.

 6. Szerezzen be vagy válasszon IP-címet.

  Jelölje ki az alábbi lehetőségek egyikét, és nyomja meg J gombot.

  választási lehetőség Leírás
  [ Automatikus beszerzés ] Válassza ezt a lehetőséget, ha a hálózat úgy van beállítva, hogy automatikusan adja meg az IP-címet. A „konfiguráció kész” üzenet jelenik meg az IP-cím hozzárendelése után.
  [ Írja be kézzel ]

  Adja meg manuálisan az IP-címet és az alhálózati maszkot.

  • Nyomja meg J gombot; meg kell adnia az IP-címet.
  • A szegmensek kiemeléséhez forgassa el a fő vezérlőtárcsát.
  • Nyomja meg 4 vagy 2 gombot a kiemelt szegmens módosításához, majd nyomja meg J gombot a változtatások mentéséhez.
  • Ezután nyomja meg X gombot; megjelenik a „konfiguráció kész” üzenet. Nyomja meg ismét X az alhálózati maszk megjelenítéséhez.
  • Nyomja meg 1 vagy 3 gombot az alhálózati maszk szerkesztéséhez, majd nyomja meg J gombot; megjelenik a „konfiguráció kész” üzenet.
 7. Nyomja meg J gombot a folytatáshoz, amikor megjelenik a „konfiguráció kész” üzenet.

 8. Kezdje el a párosítást.

  Amikor a rendszer kéri, indítsa el a Wireless Transmitter Utility a számítógépen.

 9. Válassza ki a kamerát a Wireless Transmitter Utility alkalmazásban.

  Válassza ki a kamera által a 8. lépésben megjelenített nevet, majd kattintson a [ Tovább ] gombra.

 10. A Wireless Transmitter Utility alkalmazásban adja meg a fényképezőgép által megjelenített hitelesítési kódot.

  • A kamera megjelenít egy hitelesítési kódot.

  • Írja be a hitelesítési kódot a Wireless Transmitter Utility által megjelenített párbeszédablakban, majd kattintson a [ Tovább ] gombra.

 11. Fejezze be a párosítási folyamatot.

  • Amikor a fényképezőgép üzenetet jelenít meg, amely jelzi, hogy a párosítás befejeződött, nyomja meg J .

  • A Wireless Transmitter Utility programban kattintson a [ Tovább ] gombra; a rendszer kéri, hogy válasszon célmappát. További információért tekintse meg a Wireless Transmitter Utility online súgóját.

  • A párosítás befejeztével kapcsolat jön létre a fényképezőgép és a számítógép között.
 12. Ellenőrizze a kapcsolatot.

  Amikor létrejött a kapcsolat, a profil neve zöld színnel jelenik meg a fényképezőgép [ Csatlakozás számítógéphez ] menüjében.

Ezzel létrejött a kapcsolat a fényképezőgép és a számítógép között.

A fényképezőgéppel készített képek a „Képek feltöltése” ( 0 Képek feltöltése ) részben leírtak szerint tölthetők fel a számítógépre a „Mit tehet, ha a fényképezőgép számítógéphez vagy FTP-kiszolgálóhoz csatlakozik” című fejezetben.

A fényképezőgép számítógépről a Camera Control Pro 2 vagy NX Tether használatával történő vezérlésével kapcsolatos információkért lásd a „Kamera vezérlése” ( 0 Kameravezérlés ) című részt a „Mit tehet, ha a fényképezőgép számítógéphez vagy FTP-hez csatlakozik” című fejezetben. Szerver".

Tűzfal beállításai

Az 15740-es TCP-port és az 5353-as UDP-port a számítógépekhez való csatlakozáshoz használatos. A fájlátvitel blokkolható, ha a kiszolgáló tűzfala nincs úgy konfigurálva, hogy engedélyezze a hozzáférést ezekhez a portokhoz.

A számítógéphez való csatlakozás befejezése

A kapcsolatot a következőképpen fejezheti be:

 • a fényképezőgép kikapcsolása, vagy
 • válassza ki az [ Aktuális kapcsolat vége ] lehetőséget a [ Csatlakozás számítógéphez ] > [ Hálózati beállítások ] lehetőséghez a hálózat menüben.