Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

FV zár

Ezzel a funkcióval zárolható a vakuteljesítmény az opcionális CLS -kompatibilis vakukhoz, így több fényképet készíthet vagy újrakomponálhat a vakuszint megváltoztatása nélkül. A témának nem kell a képkocka közepén lennie, így nagyobb szabadságot biztosít a felvételek komponálásakor.

 • A vaku teljesítménye automatikusan igazodik az ISO-érzékenység és a rekeszérték bármilyen változásához.
 1. Rendelje hozzá az [ FV lock ] vezérlőt az f2 egyéni beállítás [ Egyéni vezérlők (lövés) ] használatával.

 2. Szereljen fel egy FV-rögzítést támogató vakut a fényképezőgép tartozékpapucsára.

 3. Kapcsolja be a vakut, és válassza ki a TTL vakuvezérlési módot vagy a monitor elővillantását q A vagy A .

  • Ha a fényképezőgép tartozékpapucsára szerelt SB-5000, SB-500, SB-400 vagy SB-300-at használ, válassza a [ TTL ] vagy az [ Automatikus külső vaku ] lehetőséget a [ Vakuvezérlés ] > [ Vakuvezérlési mód ] menüpontban.
  • A többi vakuegységre vonatkozó információkért tekintse meg az egységgel kapott dokumentációt.
 4. Fókusz.

  Helyezze a témát a keret közepére, és az élességállításhoz nyomja le félig a kioldógombot.

 5. A vaku szint rögzítése.

  • Miután meggyőződött arról, hogy a vaku készenléti jelzője ( c ) megjelenik a fényképezési képernyőn, nyomja meg az [ FV lock ] vezérlőt; a vakuegység egy monitor elővillanást bocsát ki a megfelelő vakuszint meghatározásához.
  • A vaku teljesítménye rögzül, és egy FV-rögzítés ikon ( r ) jelenik meg a fényképezési képernyőn.

 6. Komponálja újra a felvételt.

 7. Nyomja le teljesen a kioldógombot a fényképezéshez.

  Kívánság szerint további képek készíthetők az FV-zár feloldása nélkül. További felvételek készítéséhez ismételje meg a 6–7. lépéseket.

 8. Oldja fel az FV-zárat.

  Nyomja meg az [ FV lock ] vezérlőt az FV zár feloldásához, és ellenőrizze, hogy az FV zár ikon ( r ) már nem jelenik meg a fényképezési képernyőn.