Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Tárolómappa

G gomb U C Fényképezés menü

Válassza ki a mappát, amelyben a következő képeket tárolja.

 1. Mappa
 2. Mappa száma
 3. Mappa neve

"Tároló mappa"

A fényképezés menüben a [ Storage folder ] beállításban végrehajtott módosítások a videofelvétel menüben is érvényesek és fordítva .

Mappák átnevezése

Az alapértelmezett mappanév, amely a mappa száma után jelenik meg, „NCZ_8”. Ha más, öt karakterből álló mappanevet szeretne választani az új mappákhoz, válassza az [ Átnevezés ] lehetőséget.

 • A meglévő mappákat nem lehet átnevezni.
 • Ha szükséges, a következő mappák alapértelmezett neve visszaállítható az O ( Q ) gomb lenyomásával és nyomva tartásával, miközben a billentyűzet látható.

Válassza a Mappa szám szerint lehetőséget

A mappa, amelyben a következő képeket tárolja, szám szerint választható ki. Ha a megadott számú mappa még nem létezik, egy új mappa jön létre.

 1. Válassza a [ Mappa kiválasztása szám szerint ] lehetőséget.

  • Jelölje ki a [ Mappa kiválasztása szám szerint ], és nyomja meg 2 gombot a [ Mappa kiválasztása szám szerint ] párbeszédpanel megjelenítéséhez.
  • A kártya, amelyen az új mappa létrejön, aláhúzva jelenik meg a kártyanyílás megjelenítési területén a [ Mappa kiválasztása szám szerint ] párbeszédpanel jobb felső sarkában. Az új mappákhoz használt kártya a fényképezés menü [ Secondary slot function ] pontjában jelenleg kiválasztott beállítástól függ.

 2. Válasszon ki egy mappaszámot.

  • Nyomja meg 4 vagy 2 gombot a számjegyek kijelöléséhez.
  • A kiemelt számjegy megváltoztatásához nyomja meg 1 vagy 3 gombot.
 3. Változtatások mentése és kilépés.

  • Ha már létezik mappa a kiválasztott számmal, egy W , X vagy Y ikon jelenik meg a mappaszámtól balra. Nyomja meg J a művelet befejezéséhez és a főmenübe való visszatéréshez; ha a W vagy X jelzésű mappát választotta, az lesz kiválasztva az új képek mappájaként.
  • Ha olyan mappaszámot választott, amely még nem létezik, J gomb megnyomásakor egy új mappa jön létre ezzel a számmal.
  • Mindkét esetben a következő képek a kiválasztott mappában tárolódnak.
  • Ha a tárolómappa megváltoztatása nélkül szeretne kilépni, nyomja meg a G gombot.

Mappa ikonok

A [ Mappa kiválasztása szám szerint ] párbeszédpanelen W jelzés, ha üres, Y szimbólum, ha megtelt (5000 képet vagy egy 9999-es számú képet tartalmaz), vagy X , ha részben tele van. Az Y ikon azt jelzi, hogy nem lehet további képeket tárolni a mappában.

Válassza ki a mappát a listából

A meglévő mappák listájából való választáshoz:

 1. Válassza a [ Mappa kiválasztása listából ] lehetőséget.

  Jelölje ki a [ Mappa kiválasztása listából ], majd nyomja meg 2 gombot a [ Mappa kiválasztása listából ] párbeszédpanel megjelenítéséhez.

 2. Jelöljön ki egy mappát.

  Nyomja meg 1 vagy 3 gombot egy mappa kijelöléséhez.

 3. Válassza ki a kiemelt mappát.

  • Nyomja meg J a kiemelt mappa kiválasztásához és a főmenübe való visszatéréshez.
  • A későbbi fényképek a kiválasztott mappában lesznek tárolva.

Figyelmeztetések: Mappa- és fájlszámok

 • Amikor az aktuális mappa száma eléri a 999-et, a fényképezőgép többé nem tud új mappákat létrehozni, és az exponálás le lesz tiltva, ha:

  • az aktuális mappa 5000 képet tartalmaz (továbbá a videorögzítés le lesz tiltva, ha a kamera számításai szerint a maximális hosszúságú videó rögzítéséhez szükséges fájlok száma 5000 feletti fájlt tartalmazna a mappában), vagy
  • az aktuális mappa 9999-es számú képet tartalmaz (továbbá a videorögzítés le lesz tiltva, ha a kamera kiszámítja, hogy a maximális hosszúságú videó rögzítéséhez szükséges fájlok száma 9999 feletti számot eredményezne).
 • Ha van hely a memóriakártyán, ennek ellenére folytathatja a fényképezést:

  • 999-nél kisebb számmal rendelkező mappa létrehozása és tárolási mappaként való kiválasztása, vagy
  • a [ Frame size/frame rate ] vagy [ Video file type ] (Videófájl típusa) beállításainak módosítása a videók rögzítése előtt.

Indítási idő

További időre lehet szükség a fényképezőgép indításához, ha a memóriakártya nagyon sok fájlt vagy mappát tartalmaz.