Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Hangszín mód

G gomb U C Fényképezés menü

A fényképezőgép két tónusmód közül választhat: [ SDR ] és [ HLG ].

választási lehetőség Leírás
[ SDR ] Ez az üzemmód normál fényerő-tartományt támogat (dinamikus tartomány). Az ezen opció kiválasztása mellett készült képeket a készülék JPEG formátumban tárolja (*.JPG kiterjesztésű).
[ HLG ]

Ez a mód támogatja a HDR-t (nagy dinamikatartomány). Az ezen opció kiválasztásakor készített képeket HEIF formátumban tárolja a rendszer (*.HIF kiterjesztés). Szélesebb dinamikatartománnyal rendelkezik, mint az SDR.

 • A „HLG” felirat jelenik meg a fényképezési képernyőn, ha ezt az opciót választja.
 • Az optimális színvisszaadás érdekében HLG-képek megtekintésekor használjon HLG-vel kompatibilis monitorokat, számítógépeket, operációs rendszereket, alkalmazásokat és egyéb berendezéseket. További információért látogasson el a következő weboldalra:

  https://onlinemanual.nikonimglib.com/notice/hlg_setting_guide/hu/

Fényképezés a HLG-ben

 • A tónus módhoz kiválasztott [ HLG ] funkcióval készített képek több „zajt” mutatnak (véletlenszerűen elhelyezkedő világos képpontok, köd és vonalak formájában), mint az [ SDR ] használatával készült képek.
 • A fényképezés menüben az [ ISO sensitivity settings ] > [ Maximum sensitivity ] elemnél elérhető legalacsonyabb érték az ISO 800.
 • A Hi 0.3 és Hi 2.0 közötti ISO érzékenység nem érhető el.
 • A time-lapse videók videofájltípusa rögzített: [ H.265 10-bit (MOV) ].
 • A [ Color space ] a fényképezés menüben rögzített "BT.2100"-ra van állítva.
 • Az [ Aktív D-Lighting ], a [ Többszörös expozíció ] és a [ HDR overlay ] nem elérhető a fényképezés menüben.
 • A [ C30 ], [ C60 ] és [ C120 ] nem választható kioldási módhoz, és a d3 egyéni beállítás [ Pre-Release Capture options ] nem érhető el.

Figyelem: HLG Photos

A tónus módhoz kiválasztott [ HLG ]-vel készített képekre a következő korlátozások vonatkoznak:

 • A képátfedés nem érhető el HLG-fotók esetén. A HLG-fotók nem jelennek meg a képkiválasztó párbeszédpaneleken a különböző képátfedési beállításoknál, amelyek a [ Retusálás ] menüpontban érhetők el a Playback i menüben.
 • A SnapBridge alkalmazás HLG-fotók letöltésére használható, de nem.

Fényképezőgépes felvétel és lejátszás kijelzők

Ha a [ HLG ] van kiválasztva a tónus módhoz, a fényképezés és a lejátszás képernyőjén a fényképezőgép monitorán és a keresőben előfordulhat „zaj” véletlenszerűen elhelyezett fényes képpontok, köd vagy vonalak formájában, vagy előfordulhat, hogy nem képes pontosan reprodukálni a csúcsfényeket és erősen telített színek. Ezen túlmenően hirtelen tónuszavarok is láthatók lehetnek a fényképezőgép monitorán vagy a keresőben, amikor a fényképeket teljes keretben jelenítik meg, bár magukat a fényképeket ez nem érinti. A pontos hangvisszaadás érdekében használjon HLG-vel kompatibilis monitorokat, számítógépeket, operációs rendszereket, alkalmazásokat és egyéb berendezéseket.

HLG

A Hybrid Log-Gamma (HLG) technológiát televíziós műsorszóráshoz és más nagyfelbontású alkalmazásokhoz fejlesztették ki.

 • A szabványos dinamikatartománnyal (SDR) összehasonlítva növeli a tónustartomány felső felében kifejezhető részletek mennyiségét a nagyobb megjelenítési potenciál érdekében.
 • Az SDR-hez illeszkedik abban a részletgazdagságban, amely a tónustartomány alsó részében kifejezhető, hogy biztosítsa a nem HDR-kijelzőkkel való kompatibilitást.

Képszabályozás

 • A tónus módhoz kiválasztott [ SDR ] használatával készített fényképek feldolgozhatók a fényképezés menü [ Picture Control beállítása ] és [ Picture Control kezelése ] elemeivel.
 • A tónus módhoz kiválasztott [ HLG ] funkcióval készített fényképek a fényképezés menü [ Set Picture Control (HLG) ] elemével dolgozhatók fel.

HLG fényképek megtekintése és szerkesztése

A HLG (HEIF) fényképek megtekinthetők és szerkeszthetők NX Studio számítógépes szoftverrel.

 • NX Studio ingyenesen letölthető a Nikon letöltőközpontból.
 • A HLG fényképek szerkesztéséhez rendelkezésre álló lehetőségek némelyike korlátozottabb, mint az [ SDR ] tónus módban kiválasztott fényképek esetében.