Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

FTP szerverek: Csatlakozás Etherneten keresztül

Az Ethernet-kapcsolatokhoz USB (C típusú)–Ethernet adapter szükséges (harmadik féltől külön kapható). Ügyeljen arra, hogy az adaptert a fényképezőgép USB adatcsatlakozójához csatlakoztassa.

 • A következő USB -Ethernet adaptereket tesztelték és engedélyezték használatra:

  • Anker A83130A1 PowerExpand USB -C – Gigabit Ethernet adapterek
  • Anker A83130A2 PowerExpand USB -C – Gigabit Ethernet adapterek
 • Vegye figyelembe, hogy USB -Ethernet adapterek nem működnek, ha a fényképezőgép USB tápellátási csatlakozójához csatlakoznak.

Csatlakozás több eszközhöz

A kamera egyszerre csak egy típusú eszközhöz (számítógéphez, FTP-szerverhez vagy okoseszközhöz) tud csatlakozni. Szüntesse meg az aktuális kapcsolatot, mielőtt megpróbálna csatlakozni egy másik típusú eszközhöz.

Ethernet hibák

A vezeték nélküli vagy Ethernettel kapcsolatos hibákkal kapcsolatos információkért lásd: „Vezeték nélküli LAN és Ethernet kapcsolatok hibaelhárítása” ( 0 Vezeték nélküli LAN és Ethernet kapcsolatok hibaelhárítása ).

Csatlakozás FTP szerverekhez Etherneten keresztül

Csatlakozzon FTP-szerverekhez a fényképezőgép USB adatcsatlakozójához csatlakoztatott, harmadik féltől származó USB (C típusú)–Ethernet adapteren keresztül.

FTP szerverek

 • A kiszolgálók szabványos FTP-szolgáltatásokkal konfigurálhatók – beleértve az IIS-t (Internet Information Services) –, amelyek Windows 11 és Windows 10 rendszerben érhetők el.
 • Az internetes FTP-kapcsolatok és a harmadik féltől származó szoftvereket futtató FTP-kiszolgálókhoz való csatlakozás nem támogatott.

FTPS szerverek

 • Mielőtt FTPS-en keresztül csatlakozna a szerverhez, be kell töltenie egy gyökértanúsítványt a kamerába. Ezt a [ Csatlakozás FTP-kiszolgálóhoz ] > [ Opciók ] > [ Gyökértanúsítvány kezelése ] > [ Gyökértanúsítvány importálása ] lehetőséggel teheti meg a hálózat menüben.
 • A gyökértanúsítványok beszerzésével kapcsolatos információkért forduljon a kérdéses FTPS-kiszolgáló hálózati rendszergazdájához.
 1. Csatlakoztasson egy harmadik féltől származó USB -Ethernet adaptert a fényképezőgép USB adatcsatlakozójához, majd csatlakozzon az FTP-kiszolgálóhoz Ethernet-kábellel.

  • Csatlakoztassa az Ethernet kábelt az USB -Ethernet adapterhez. Ne alkalmazzon erőt, és ne próbálja meg ferdén behelyezni a csatlakozókat.
  • Csatlakoztassa a kábel másik végét egy FTP-kiszolgálóhoz vagy útválasztóhoz.

 2. Válassza az [ USB -LAN ] lehetőséget az [ USB adatkapcsolat ] ponthoz a hálózat menüben.

 3. Válassza a [ Csatlakozás FTP-kiszolgálóhoz ] lehetőséget a hálózat menüben, majd jelölje ki a [ Hálózati beállítások ] lehetőséget, és nyomja meg 2 gombot.

 4. Jelölje ki a [ Profil létrehozása ] lehetőséget, és nyomja meg J gombot.

 5. Jelölje ki a [ Kapcsolatvarázsló ] elemet, és nyomja meg 2 gombot.

  A csatlakozási varázsló elindul.

  Kézi konfigurálás

  A beállítások manuális konfigurálásához válassza a [ Kézi konfigurálás ] lehetőséget.

 6. Nevezze el az új profilt.

  • Ha az alapértelmezett név megváltoztatása nélkül szeretne továbblépni a következő lépésre, nyomja meg X gombot.
  • Bármelyik név is megjelenik, megjelenik a hálózat menü [ Csatlakozás FTP-kiszolgálóhoz ] > [ Hálózati beállítások ] listában.
  • A profil átnevezéséhez nyomja meg J gombot. A szövegbevitellel kapcsolatos információkért lásd: „Szövegbevitel” ( 0 Szövegbevitel ). Nyomja meg X gombot a folytatáshoz a név beírása után.
  • Előfordulhat, hogy a kamera észleli az USB -Ethernet adaptert egy késéssel. Ha a kamera nem tud Ethernet kapcsolatot észlelni, a varázsló úgy lesz konfigurálva, hogy megkezdje a vezeték nélküli LAN-profil létrehozását az alapértelmezett „WLAN1” néven. Érintse meg Z gombot, vagy nyomja meg 4 gombot a 4. lépéshez való visszatéréshez, várjon körülbelül 10 másodpercet, majd próbálja újra.

 7. Szerezzen be vagy válasszon IP-címet.

  Jelölje ki az alábbi lehetőségek egyikét, és nyomja meg J gombot.

  választási lehetőség Leírás
  [ Automatikus beszerzés ] Válassza ezt a lehetőséget, ha a hálózat úgy van beállítva, hogy automatikusan adja meg az IP-címet. A „konfiguráció kész” üzenet jelenik meg az IP-cím hozzárendelése után.
  [ Írja be kézzel ]

  Adja meg manuálisan az IP-címet és az alhálózati maszkot.

  • Nyomja meg J gombot; meg kell adnia az IP-címet.
  • A szegmensek kiemeléséhez forgassa el a fő vezérlőtárcsát.
  • Nyomja meg 4 vagy 2 gombot a kiemelt szegmens módosításához, majd nyomja meg J gombot a változtatások mentéséhez.
  • Ezután nyomja meg X gombot; megjelenik a „konfiguráció kész” üzenet. Nyomja meg ismét X az alhálózati maszk megjelenítéséhez.
  • Nyomja meg 1 vagy 3 gombot az alhálózati maszk szerkesztéséhez, majd nyomja meg J gombot; megjelenik a „konfiguráció kész” üzenet.
 8. Nyomja meg J gombot a folytatáshoz, amikor megjelenik a „konfiguráció kész” üzenet.

 9. Válassza ki a szerver típusát.

  Jelölje ki az [ FTP ], [ SFTP ] (SSH FTP) vagy [ FTPS ] (FTP-SSL) lehetőséget, és nyomja meg J gombot, hogy megjelenjen egy párbeszédpanel, ahol megadhatja a szerver címét.

 10. Adja meg a szerver címét.

  • Nyomja meg J a szerver URL-címének vagy IP-címének megadásához.

  • Nyomja meg X gombot, amikor a bevitel befejeződött.

  • Nyomja meg ismét X az FTP-kiszolgálóhoz való csatlakozáshoz. A rendszer felkéri a bejelentkezési mód kiválasztására.

 11. Belépés.

  Jelölje ki az alábbi lehetőségek egyikét, és nyomja meg J gombot.

  választási lehetőség Leírás
  [ Névtelen bejelentkezés ] Válassza ezt a lehetőséget, ha a szerver nem kér felhasználói azonosítót vagy jelszót. Ez a beállítás csak a névtelen bejelentkezésre konfigurált szervereknél használható. Sikeres bejelentkezés esetén a kamera felkéri, hogy válasszon úti célt.
  [ Adja meg a felhasználói azonosítót ] Adjon meg egy felhasználói azonosítót és jelszót. Nyomja meg J gombot a bejelentkezéshez, amikor a bevitel befejeződött. Sikeres bejelentkezés esetén a kamera felkéri, hogy válasszon úti célt.

  Tűzfal beállításai

  • Az FTP-hez használt portok a kiszolgáló típusától függően változnak. A portszámok az alábbiakban találhatók.

   • [ FTP ]: 21-es és 32768-61000 TCP-portok
   • [ SFTP ]: 22-es és 32768-61000-es TCP-portok
   • [ FTPS ]: TCP portok 21 és 32768-61000
  • A fájlátvitel blokkolható, ha a kiszolgáló tűzfala nincs úgy konfigurálva, hogy engedélyezze a hozzáférést a megfelelő portokhoz.
 12. Válasszon egy célmappát.

  Jelölje ki az alábbi lehetőségek egyikét, és nyomja meg J gombot.

  választási lehetőség Leírás
  [ Otthoni mappa ] Válassza ezt a lehetőséget, ha a szerver kezdőmappáját szeretné kiválasztani a fényképezőgépről feltöltött képek célhelyeként. Sikeres művelet esetén a „beállítás kész” párbeszédpanel jelenik meg.
  [ Adja meg a mappa nevét ] Írja be kézzel a célmappa nevét. A mappának már léteznie kell a szerveren. Amikor a rendszer kéri, írja be a mappa nevét és elérési útját, majd nyomja meg J gombot a „beállítás kész” párbeszédpanel megjelenítéséhez.
 13. Ellenőrizze a kapcsolatot.

  Ha létrejött a kapcsolat, a profil neve zöld színnel jelenik meg a fényképezőgép [ Csatlakozás FTP-kiszolgálóhoz ] menüben.

Ezzel létrejött a kapcsolat a kamera és az FTP-kiszolgáló között.

 • A kapcsolat létrejötte után az „FTP” megjelenik a fényképezőgép fényképezési képernyőjén. Ha csatlakozási hiba lép fel, ez a jelző piros színben jelenik meg a C ikonnal együtt.

A fényképezőgéppel készített képeket a „Képek feltöltése” ( 0 Képek feltöltése ) részben leírtak szerint töltheti fel az FTP-kiszolgálóra a „Mit tehet, ha a fényképezőgép számítógéphez vagy FTP-kiszolgálóhoz csatlakozik” című fejezetben.

Az FTP szerverrel való kapcsolat megszakítása

A kapcsolatot a következőképpen fejezheti be:

 • a fényképezőgép kikapcsolása, vagy
 • válassza az [ Aktuális kapcsolat vége ] lehetőséget a [ Csatlakozás FTP szerverhez ] > [ Hálózati beállítások ] elemhez a hálózat menüben.