Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Memóriakártyák behelyezése

A fényképezőgép két memóriakártya-nyílással van felszerelve: egy foglalat, amelybe egy CFexpress vagy XQD memóriakártya ( q ), a másik pedig egy SD memóriakártya ( w ), összesen két kártya, mindegyik típusból egy-egy.

 • A memóriakártyák behelyezése vagy eltávolítása előtt kapcsolja ki a fényképezőgépet.
 • Tartsa a memóriakártyát az ábrán látható helyzetben, és csúsztassa egyenesen a nyílásba, amíg a helyére nem kattan.

  • CFexpress és XQD memóriakártyák :

  • SD memóriakártyák :

 • Ha ez az első alkalom, hogy a kártyát a fényképezőgépben használja, formázza meg a [ Memóriakártya formázása ] lehetőséggel a beállítás menüben.

Fennmaradó expozíciók száma

 • A fényképezési kijelző és a kezelőpanel mutatja az aktuális beállítások mellett készíthető fényképek számát.
 • Az 1000 feletti értékeket a legközelebbi százra kerekítjük. Például a 8000 és 8099 közötti értékek 8,0 k-ként jelennek meg.
 • Ha nincs memóriakártya behelyezve, egy [–E–] jelzés jelenik meg.

Az írásvédő kapcsoló

 • Az SD memóriakártyák írásvédelmi kapcsolóval vannak felszerelve. A kapcsolót „zár” állásba csúsztatva írásvédelme a kártya, védi a benne lévő adatokat.

 • Írásvédett kártya behelyezésekor a „– – –” jelzés és a [ Card ] figyelmeztetés jelenik meg a fényképezési képernyőn.
 • Ha megkísérli kioldani a zárat, miközben írásvédett kártya van behelyezve, figyelmeztetés jelenik meg, és nem készül kép. Képek készítése vagy törlése előtt oldja fel a memóriakártya zárolását.

Slot ikonok

Az aktuális kép helyét egy ikon jelzi a lejátszási képernyő bal alsó sarkában.

Memóriakártyák eltávolítása

Miután meggyőződött arról, hogy a memóriakártya-hozzáférést jelző lámpa nem világít, kapcsolja ki a fényképezőgépet, nyissa ki a memóriakártya-nyílás fedelét, és nyomja be a kártyát a kivételhez ( q ). A kártya ezután kézzel eltávolítható ( w ).

Figyelmeztetés a memóriakártya magas hőmérsékletére

Amint az a memóriakártya-nyílás fedelében található címkén is látható, a memóriakártyák felforrósodhatnak, miközben behelyezik a fényképezőgépbe. Mielőtt eltávolítaná a memóriakártyákat a fényképezőgépből, várja meg, amíg a memóriakártya magas hőmérsékletére vonatkozó figyelmeztetés ( X ) eltűnik a fényképezési képernyőről. A memóriakártyák azonnali eltávolítása égési sérüléseket, illetve a kártyák leesését és károsodását okozhatja. Vegye figyelembe, hogy a fényképezőgép váza és az elemek is forrók lehetnek.