Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Kamera beállítása

Kapcsolja be a kamerát, válasszon nyelvet, és állítsa be az órát. A fényképezőgép első használata előtt az alábbi lépéseket követve válassza ki a nyelvet és az időzónát, és állítsa be az órát úgy, hogy minden elkészített képhez a megfelelő idő és dátum kerüljön rögzítésre.

 1. Nyomja meg G gombot, majd a beállítás menüben jelölje ki a [ Nyelv ] elemet, majd nyomja meg 2 gombot.

  A menük használatával kapcsolatos információkért lásd: „A menük használata” ( 0 A menük használata ).

 2. Válasszon nyelvet.

  Nyomja meg 1 vagy 3 gombot a kívánt nyelv kijelöléséhez, majd nyomja meg J gombot (a rendelkezésre álló nyelvek attól az országtól vagy régiótól függően változnak, ahol a fényképezőgépet eredetileg vásárolták).

 3. Jelölje ki az [ Időzóna és dátum ] lehetőséget, és nyomja meg 2 gombot.

 4. Válasszon időzónát.

  • Válassza az [ Időzóna ] lehetőséget az [ Időzóna és dátum ] képernyőn.
  • A kijelző felsorolja a kiválasztott zónában kiválasztott városokat, valamint a kiválasztott zónában lévő idő és az UTC közötti különbséget.
  • Jelöljön ki egy időzónát az [ Időzóna ] képernyőn, és nyomja meg J gombot.

 5. Kapcsolja be vagy ki a nyári időszámítást.

  • Az [ Időzóna és dátum ] képernyőn válassza a [ Nyári időszámítás ] lehetőséget.
  • Válassza az [ ON ] (nyári időszámítás bekapcsolva) vagy az [ OFF ] (nyári időszámítás kikapcsolása) lehetőséget.
  • Az [ ON ] kiválasztásával egy órával előrelép az óra; az effektus visszavonásához válassza az [ OFF ] lehetőséget.

 6. Állítsa be az órát.

  • Válassza a [ Dátum és idő ] lehetőséget az [ Időzóna és dátum ] képernyőn.
  • A választógomb használata után nyomja meg a J , hogy az órát a [ Dátum és idő ] képernyőn a kiválasztott időzónában lévő dátumra és időre állítsa (vegye figyelembe, hogy a fényképezőgép 24 órás órát használ).

 7. Válasszon dátumformátumot.

  • Válassza a [ Dátumformátum ] lehetőséget az [ Időzóna és dátum ] képernyőn.
  • Jelölje ki a kívánt dátum (év, hónap és nap) megjelenítési sorrendjét, és nyomja meg J .

 8. Lépjen ki a menükből.

  Enyhén nyomja le félig az exponáló gombot a fényképezés módból való kilépéshez.

A t ikon

A fényképezési kijelzőn villogó t ikon azt jelzi, hogy a fényképezőgép óráját visszaállították. Az új fényképekkel rögzített dátum és idő helytelen lesz; használja az [ Időzóna és dátum ] > [ Dátum és idő ] opciót a beállítási menüben az óra helyes idő és dátum beállításához. A kamera óráját egy független óraelem táplálja. Az óra akkumulátora akkor töltődik, amikor a fő akkumulátor be van helyezve a fényképezőgépbe. Körülbelül 2 napot vesz igénybe a töltés. Feltöltés után körülbelül egy hónapig fogja táplálni az órát.