Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Másodlagos slot funkció

G gomb U C Fényképezés menü

Válassza ki a kártya szerepét a másodlagos nyílásban, amikor két memóriakártya van a fényképezőgépben.

választási lehetőség Leírás
P [ Túlcsordulás ] A másodlagos nyílásban lévő kártya csak akkor használható, ha az elsődleges nyílásban lévő kártya megtelt.
Q [ Biztonsági másolat ] Minden kép kétszer kerül rögzítésre, egyszer az elsődleges nyílásban lévő kártyára, majd ismét a másodlagos nyílásban lévő kártyára.
R [ RAW elsődleges -- JPEG másodlagos ]
 • Ez az opció akkor érhető el, ha az [ SDR ] van kiválasztva a tónus módhoz.
 • A RAW + JPEG /HEIF beállításokkal készített fényképek NEF ( RAW ) másolatai csak az elsődleges nyílásban lévő kártyára kerülnek rögzítésre, JPEG másolatok pedig csak a másodlagos nyílásban lévő kártyára.
 • Az egyéb képminőség-beállításokkal készített képeket a rendszer kétszer rögzíti ugyanazzal a beállítással, egyszer az elsődleges nyílásban lévő kártyára, majd a másodlagos nyílásban lévő kártyára.
O [ JPEG elsődleges - JPEG másodlagos ]
 • Ez az opció akkor érhető el, ha az [ SDR ] van kiválasztva a tónus módhoz.
 • Két JPEG másolat készül, mindegyik memóriakártyára egy-egy.
 • Az elsődleges nyílásban lévő kártyára mentett másolat a fényképezés menüben kiválasztott képminőségben és méretben kerül rögzítésre. A másodlagos nyílásban lévő kártyára mentett másolat [ JPEG /HEIF basic ] képminőségben és [ Közepes ] vagy [ Kicsi ] méretben kerül mentésre. A méretet 2 gomb megnyomásával választhatja ki, amikor a [ JPEG elsődleges - JPEG másodlagos ] ki van jelölve.
 • RAW vagy RAW + JPEG /HEIF képminőség esetén ez a beállítás megegyezik a [ Backup ] lehetőséggel.
a [ RAW elsődleges -- HEIF másodlagos ]
 • Ez az opció akkor érhető el, ha a [ HLG ] van kiválasztva a hangszín üzemmódhoz.
 • A RAW + JPEG /HEIF beállításokkal készített fényképek NEF ( RAW ) másolatai csak az elsődleges nyílásban lévő kártyára kerülnek, a HEIF másolatok pedig csak a másodlagos nyílásban lévő kártyára.
 • Az egyéb képminőség-beállításokkal készített képeket a rendszer kétszer rögzíti ugyanazzal a beállítással, egyszer az elsődleges nyílásban lévő kártyára, majd a másodlagos nyílásban lévő kártyára.
b [ HEIF elsődleges -- HEIF másodlagos ]
 • Ez az opció akkor érhető el, ha a [ HLG ] van kiválasztva a hangszín üzemmódhoz.
 • Két HEIF-másolat kerül rögzítésre, mindegyik memóriakártyára egy-egy.
 • Az elsődleges nyílásban lévő kártyára mentett másolat a fényképezés menüben kiválasztott képminőségben és méretben kerül rögzítésre. A másodlagos nyílásban lévő kártyára mentett másolat [ JPEG /HEIF basic ] képminőségben és [ Közepes ] vagy [ Kicsi ] méretben kerül mentésre. A méret 2 gomb megnyomásával választható ki, amikor a [ HEIF elsődleges - HEIF másodlagos ] ki van jelölve.
 • RAW vagy RAW + JPEG /HEIF képminőség esetén ez a beállítás megegyezik a [ Backup ] lehetőséggel.

Figyelem: „Elsődleges RAW – Másodlagos JPEG ”

Ha a [ BE ] van kiválasztva a [ Többszörös expozíció ] > [ Egyedi képek mentése ( RAW ) ] beállításnál a fényképezés menüben, vagy ha a [ BE ] van kiválasztva a [ HDR átfedés ] > [ Egyedi képek mentése ( RAW ) ] beállításnál a fényképen. A fényképezés menüben az egyes többszörös expozíciós vagy HDR-képeket alkotó egyes NEF ( RAW ) fényképek feldolgozatlan másolatai a JPEG kompozittal együtt mindkét memóriakártyára rögzítésre kerülnek, függetlenül a képminőséghez kiválasztott beállítástól.

Ha a „Túlcsordulás”-tól eltérő opció van kiválasztva

 • A fényképezési kijelző és a kezelőpanel mutatja a kártyán még hátralévő expozíciók számát a legkevesebb szabad hely mellett.
 • Az exponálás le van tiltva, ha bármelyik kártya megtelt.

Kettős formátumú fényképek megtekintése

 • Használja a [ Kettős formátumú felvételi PB slot ] elemet a lejátszás menüben, hogy kiválassza azt a nyílást, amelyből a két formátumú fényképeket lejátssza.
 • Kettős formátumú fényképek megtekintésekor megtekintheti a másik másolatot az i menü [ Ugrás más kártyára másoláshoz ] lehetőséggel.

Videók rögzítése

A videorögzítési nyílást a [ Cél ] segítségével választhatja ki a videofelvétel menüben.

Másolatok törlése

A [ Biztonsági mentés ], [ RAW elsődleges - JPEG másodlagos ], [ Elsődleges JPEG - JPEG másodlagos ], [ RAW elsődleges - HEIF másodlagos ] vagy [ HEIF elsődleges - HEIF másodlagos ] használatával rögzített képek törlése esetén mindkettőt törölheti. másolatokat, vagy csak az aktuális nyílásban lévő kártyán lévő másolatot.

 • Ha megnyomja O ( Q ) gombot, amikor a fenti opciók valamelyikével készített kép ki van jelölve lejátszás közben, egy megerősítő üzenet jelenik meg.
 • Ha csak az aktuális nyílásban lévő kártyán lévő másolatot szeretné törölni, jelölje ki a [ Kiválasztott kép ] lehetőséget, és nyomja meg ismét O ( Q ) gombot.
 • Mindkét másolat törléséhez jelölje ki a [ Ugyanazok a képek w & x -en ] lehetőséget, és nyomja meg O ( Q ) gombot.
 • Ha hangjegyzetet fűz a képhez, megjelenik egy megerősítő párbeszédpanel. Csak a hangjegyzet törléséhez jelölje ki a [ Csak hangjegyzet ] lehetőséget, és nyomja meg O ( Q ) gombot.

Beállítások törlése

Használja a [ Képek törlése mindkét helyről ] elemet a lejátszás menüben a kép törlésekor megjelenő opciók kiválasztásához.