Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Nagy felbontású zoom

Ha a videórögzítés menüben a [ Hi-Res Zoom ] beállításnál az [ ON ] beállítást választja, akkor zoomobjektív nélkül is ráközelíthet a témára a felbontás elvesztése nélkül.

 • A Hi-Res Zoom akkor érhető el, ha az alábbi feltételek mindegyike teljesül:

  • Az [ FX ] van kiválasztva a [ Képterület ] > [ Képterület kiválasztása ] lehetőségnél a videofelvétel menüben,
  • [ ProRes 422 HQ 10-bit (MOV) ], [ H.265 10-bit (MOV) ], [ H.265 8-bit (MOV) ] vagy [ H.264 8-bit (MP4) ] van kiválasztva a [ Video file type ] elemhez a videofelvétel menüben, és
  • a képkocka mérete és sebessége [ 3840 × 2160; 30p ] - [ 3840×2160; 24p ] vagy [ 1920×1080; 120p ] - [ 1920×1080; 24p ] van kiválasztva a [ Frame size/frame rate ] beállításnál a videofelvétel menüben.

Hi-Res Zoom használata

Válassza az [ ON ] lehetőséget a [ Hi-Res Zoom ] beállításnál a videófelvétel menüben, és nyomja meg 4 vagy 2 gombot a nagyításhoz vagy kicsinyítéshez.

 • Egy H ikon jelenik meg a kijelzőn, ha a nagy felbontású zoom engedélyezve van.
 • A nagyítási pozíciót egy sáv mutatja a nagyításkor vagy kicsinyítéskor. Maximum 2,0×-os nagyítást végezhet.

Figyelmeztetések: Nagy felbontású zoom

 • Az AF-mező mód a [ Széles AF (L) ] értékre van rögzítve. A fókuszpont nem jelenik meg.
 • Az [ Electronic VR ] a videofelvétel menüben rögzített [ OFF ] értékre van állítva.

Egyéni vezérlők a nagy felbontású zoomhoz

A nagy felbontású zoom zoom pozíciója beállítható olyan vezérlőkkel is, amelyekhez a [ Hi-Res Zoom + ] és a [ Hi-Res Zoom − ] a g2 egyéni beállítás [ Egyéni vezérlők ] segítségével lett hozzárendelve.

 • A nagy felbontású zoom vezérlése hozzárendelhető a fényképezőgéphez [ Fn1 gomb ] és [ Fn2 gomb ], az objektív Fn gyűrűjéhez a [ Objektív Fn gyűrűje (óramutató járásával megegyező irányba) ] és [ Objektív Fn gyűrűje (óramutató járásával ellentétes) ] segítségével, valamint a [ Lencsevezérlő gyűrű ] az objektívvezérlő gyűrűhöz.

  • Ha a Nagy felbontású zoom hozzá van rendelve az [ Fn1 gomb ], [ Fn2 gomb ], [ Objektív Fn gyűrű (óramutató járásával megegyező irányba) ] vagy [ Objektív Fn gyűrű (óramutató járásával ellentétes) ] elemhez, a zoom sebességét a g8 egyéni beállítással [ Hi- Res Zoom speed ], amely a [ Slower ], [ Standard ] és [ Faster ] lehetőségek közül választhat.
  • Ha a Nagy felbontású zoom funkciót a [ Lens control ring ] funkcióhoz rendeli, a vezérlőgyűrű válasza az f10 [ Vezérlőgyűrű válasz ] egyéni beállítással állítható be.
  • A vezérlőgyűrű használata helyett a kompatibilis objektívek felhasználói a fókuszgyűrűt is használhatják a nagy felbontású zoomhoz az [ ON ] kiválasztásával az f11 [ Fókusz/vezérlőgyűrű szerepek váltása ] egyéni beállításnál.