Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Aktív D-Lighting

G gomb U C Fényképezés menü

Megőrizheti a csúcsfények és az árnyékok részleteit, így természetes kontrasztú képeket hozhat létre. Használja nagy kontrasztú jelenetekhez, például erősen megvilágított kültéri tájak fényképezésekor ajtón vagy ablakon keresztül, vagy árnyékos témák fényképezésekor napsütéses napon. Az aktív D-Lighting akkor a leghatékonyabb, ha mátrixmérés mellett használják.

[ Ki ]

[ Y Auto ]

választási lehetőség Leírás
Y [ Auto ] A fényképezőgép automatikusan beállítja az Aktív D-Lighting funkciót a felvételi körülményeknek megfelelően.
t [ Extra magas 2 ] Válassza ki az aktív D-Lighting teljesítményét (sorrendben a magastól az alacsonyig) [ Extra high 2 ], [ Extra high 1 ], [ High ], [ Normal ] és [ Low ].
s [ Extra magas 1 ]
P [ Magas ]
Q [ Normál ]
R [ Alacsony ]
c [ Ki ] Aktív D-Lighting kikapcsolva.

Az aktuálisan kiválasztott opciót egy ikon jelzi a kijelzőn fényképezés közben.

Figyelmeztetések: Aktív D-Lighting

  • A témától függően az Active D-Lighting funkcióval készített fényképeken „zaj” jelenhet meg véletlenszerűen elhelyezkedő világos képpontok, köd vagy vonalak formájában.
  • M módban az [ Y Auto ] a [ Q Normal ] értékkel egyenértékű.
  • Egyes témáknál egyenetlen árnyékolás látható.
  • Ez a funkció nem alkalmazható nagy ISO-érzékenység esetén (Hi 0,3–Hi 2,0), beleértve az automatikus ISO-érzékenység-szabályozással kiválasztott nagy érzékenységet.