Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Vakuvezérlési mód

Ha olyan vakuegységet szerelnek fel a fényképezőgépre, amely támogatja az egységes vakuvezérlést (SB-5000, SB-500, SB-400 vagy SB-300; 0 Egységes vakuvezérlés ), a vakuvezérlési mód, a vaku szintje és az egyéb vaku a beállításokat a fényképezés menü [ Vakuvezérlés ] > [ Vakuvezérlés mód ] elemével módosíthatja. Az elérhető vakuvezérlési módok a használt vakutól függően változnak. A vakuvezérlési képernyőn elérhető opciók a [ Vakuvezérlési mód ] beállításnál kiválasztott beállítástól függően változnak.

 • Az SB-5000-től, az SB-500-tól, az SB-400-tól és az SB-300-tól eltérő vakuegységek beállításai csak a vakuegység vezérlőivel állíthatók be.
 • A tartozékpapucsra szerelt SB-5000 beállításai a vakuegység vezérlőivel is módosíthatók.

választási lehetőség Leírás
[ TTL ]
 • A vaku teljesítménye a fényképezési körülményeknek megfelelően automatikusan beáll.
 • A kimenet a [ Vakukompenzáció (TTL) ] segítségével állítható be.
[ Automatikus külső vaku ]
 • A vaku fénye visszaverődik a témáról egy automatikus külső vakuérzékelőre, és a vakuteljesítmény automatikusan beáll.
 • A kimenet az [ Automatikus külső vakukompenzáció ] segítségével állítható be.
 • Az automatikus külső vaku támogatja az „automatikus rekesz” ( q A ) és a „nem TTL automatikus” ( A ) módokat. A részleteket lásd a vakuegységhez mellékelt dokumentációban.
[ Távolság-elsőbbségi kézikönyv ]
 • Válassza ki a tárgy távolságát; a vaku teljesítménye automatikusan beáll.
 • A tárgy távolságát a [ Távolság-prioritás beállításai ] > [ Távolság ] segítségével lehet kiválasztani, míg a vakuteljesítmény a [ Vakukompenzáció ] segítségével állítható be.
[ Kézikönyv ]
 • Válassza ki manuálisan a vaku szintjét.
 • A vakuteljesítményt a [ Manual output volume ] segítségével választhatja ki.
[ Ismétlődő vaku ]
 • A vaku többször villan, miközben a zár nyitva van, és többszörös expozíciós hatást eredményez.
 • Az [ Ismétlődő vaku ] > [ Kimenet ] segítségével állítsa be a vakuteljesítményt, és az [ Időpontok ] segítségével válassza ki, hogy hányszor villanjon az egység. [ Frekvencia ] azt szabályozza, hogy az egység másodpercenként milyen gyakran tüzel, Hz-ben mérve.
 • A vaku villanásának maximális száma a [ Kimenet ] és a [ Frekvencia ] függvényében változik. A részleteket lásd a vakuegységhez mellékelt dokumentációban.

Egységes vakuvezérlés

Az egységes vakuvezérlés lehetővé teszi a fényképezőgép és a vakuegység számára a beállítások megosztását. A vakubeállítások fényképezőgéppel vagy vakuegységgel végzett módosításai mindkét eszközön megjelennek, csakúgy, mint az opcionális Camera Control Pro 2 szoftverrel. A vakuegységnek támogatnia kell az egységes vakuvezérlést.