Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Fényképek retusálása

A meglévő képekből retusált másolatok készíthetők. A retusált másolatokat a rendszer új fájlba menti, külön az eredeti képektől.

választási lehetőség Leírás
[ RAW feldolgozás (jelenlegi kép) ] Mentse el az aktuális NEF ( RAW ) kép másolatát más formátumban, például JPEG ( 0 RAW feldolgozás ).
[ RAW feldolgozás (több kép) ] Válasszon ki több meglévő NEF ( RAW ) képet JPEG vagy más formátumba konvertáláshoz ( 0 RAW feldolgozás ).
[ Vágás ] Hozzon létre egy kivágott másolatot az aktuális fényképről ( 0 Vágás ).
[ Átméretezés (aktuális kép) ] Készítsen egy kis másolatot az aktuális fényképről ( 0 Átméretezés ).
[ Átméretezés (több kép) ] Készítsen kis másolatokat egy vagy több meglévő fényképről ( 0 Átméretezés ).
[ D-Lighting ] Világosítsa meg az árnyékokat ( 0 D-Lighting ).
[ Egyenesíts ] Képek kiegyenesítése ( 0 Kiegyenesítés ).
[ Torzítás vezérlés ] Csökkentse a hordótorzítást a nagy látószögű objektívekkel készített képeken, vagy a tűpárnás torzítást a teleobjektívvel készített képeken ( 0 Torzításvezérlés ).
[ Perspektíva vezérlés ] Csökkentse a perspektíva hatását ( 0 Perspektíva vezérlés ).
[ Monokróm ] Hozzon létre egy monokróm másolatot az aktuális fényképről ( 0 Monokróm ).
[ Fedvény (hozzáadás) ] Fedjen át két képet új kép létrehozásához JPEG formátumban ( 0 Átfedés (Hozzáadás) ).
[ Világosít ] Hasonlítsa össze a pixeleket több kép egyes pontjaiban, és válassza ki a legfényesebbet, hogy új képet hozzon létre JPEG formátumban ( 0 'Világítás' és 'Sötétítés' ).
[ Sötétíts ] Hasonlítsa össze a pixeleket több kép egyes pontjaiban, és válassza ki a legsötétebbet, hogy új képet hozzon létre JPEG formátumban ( 0 'Világosít' és 'Sötétít' ).
[ Mozgás keverék ] A fényképezőgép megvizsgálja a kiválasztott képsorozatot, hogy felismerje a mozgó témákat, és átfedje őket, hogy egyetlen JPEG képet hozzon létre ( 0 Motion Blend ).
 1. Válassza ki a kívánt képet a választógombbal, majd nyomja meg az i gombot.

  Nem kell képet kiválasztania, ha [ RAW feldolgozás (több kép) ] vagy [ Átméretezés (több kép) ] funkciót használ, mivel később a rendszer felkéri a képek kiválasztására.

 2. Jelölje ki a [ Retusálás ] lehetőséget, és nyomja meg 2 gombot.

 3. Jelölje ki a kívánt opciót, és nyomja meg 2 gombot.

 4. Válassza ki a retusálási beállításokat.

  • További információkért lásd a kiválasztott elemre vonatkozó részt.
  • Ha retusált másolat létrehozása nélkül szeretne kilépni, nyomja meg K gombot. Ezzel visszatér a lejátszási képernyőhöz.
 5. Hozzon létre egy retusált másolatot.

  • További információkért lásd a kiválasztott elemre vonatkozó részt.
  • A retusált másolatokat p ikon jelzi.

Figyelmeztetések: Retusálás

 • Előfordulhat, hogy a fényképezőgép nem tudja megjeleníteni vagy retusálni azokat a képeket, amelyeket más fényképezőgépekkel készítettek vagy retusáltak, vagy amelyeket számítógépen retusáltak.
 • Ha rövid ideig nem végez semmilyen műveletet, a kijelző kikapcsol, és a nem mentett módosítások elvesznek. A kijelző bekapcsolt állapotának növeléséhez válasszon hosszabb menümegjelenítési időt a c3 egyéni beállítás [ Kikapcsolási késleltetés ] > [ Menük ] használatával.

Figyelmeztetések: A másolatok retusálása

 • A legtöbb elem alkalmazható más retusálási beállításokkal készített másolatokra, bár a többszöri szerkesztés csökkent képminőséget vagy természetellenes színeket eredményezhet.
 • Az előállított hatás a szerkesztések sorrendjétől függően változhat.
 • A másolat létrehozásához használt elemektől függően előfordulhat, hogy egyes elemek nem érhetők el.
 • Az i menü [ Retusálás ] elemei, amelyek nem alkalmazhatók az aktuális képre, szürkén jelennek meg és nem érhetők el.

Képminőség

 • NEF ( RAW ) képekből készített másolatokat a rendszer JPEG vagy HEIF formátumban menti [ Képminőség ] [ JPEG /HEIF finom m ] értékkel.
 • JPEG és HEIF képekből készített másolatok minősége megegyezik az eredetivel.
 • Ugyanarra a memóriakártyára RAW + JPEG /HEIF képminőség-beállításokkal rögzített kétformátumú képek esetén csak a NEF ( RAW ) másolat kerül retusálásra.

Képméret

A [ RAW feldolgozás (aktuális kép) ], [ RAW feldolgozás (több kép) ], [ Vágás ], [ Átméretezés (aktuális kép) ] és [ Átméretezés (több kép) ] funkcióval készített másolatok kivételével a másolatok a ugyanolyan méretű, mint az eredeti.