Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Figyelembe kell venni a videók forgatásánál

Videók rögzítésekor vegye figyelembe a következő pontokat:

  • Az egyes videók legfeljebb 125 percesek lehetnek.
  • A legfeljebb 32 GB kapacitású kártyára rögzített videókat a rendszer legfeljebb 8 fájlba menti. Ezen fájlok mindegyike legfeljebb 4 GB méretű lesz. A fájlok száma és az egyes fájlok hossza a [ Frame size/frame rate] (Képméret/képkockasebesség ) beállításnál kiválasztott beállításoktól függően változik.
  • Ha a [ ProRes 422 HQ 10-bit (MOV) ] van kiválasztva a [ Video file type ] pontban a videórögzítés menüben, és a memóriakártya kapacitása 32 GB vagy kevesebb, a felvétel automatikusan befejeződik, ha a fájl mérete eléri a 4 GB-ot. . A videókat nem rögzíti több fájl között.
  • A memóriakártya írási sebességétől függően előfordulhat, hogy a fényképezés a maximális hossz elérése előtt véget ér.
  • A videó nem rögzíthető SD memóriakártyákra vagy XQD memóriakártyákra, amelyek kapacitása legfeljebb 32 GB, ha az [ N- RAW 12-bit (NEV) ] vagy a [ ProRes RAW HQ 12-bit (MOV) ] van kiválasztva a [ Videó fájltípus ] a videofelvétel menüben.
  • A 0 ikon ( 0 A 0 ikon ) azt jelzi, hogy nem lehet videókat rögzíteni.
  • A [ Spot metering ] nem érhető el videórögzítés közben.
  • A vaku megvilágítása ( 0 Fényképezőgép vaku használata ) nem használható.

Videofelvétel: Felvételi mód

A filmezés közben állítható expozíciós beállítások a felvételi módtól függően változnak:

Mód Nyílás Zár sebesség ISO érzékenység 2
P , S 1 3
A 4 3
M 4 4 44

Az S módban az expozíció szabályozása megegyezik a P móddal.

A videórögzítés menü [ Electronic VR ] beállításánál kiválasztott [ ON ] beállítással rögzített videók maximális ISO érzékenysége ISO 25600.

Az ISO érzékenység felső határa a videórögzítés menü [ ISO sensitivity settings ] > [ Maximum sensitivity ] menüpontjában választható ki.

Ha a [ BE ] van kiválasztva az [ ISO érzékenység beállításai ] > [ Automatikus ISO vezérlés (M mód) ] pontban a videórögzítés menüben, az ISO érzékenység felső határa a [ Maximális érzékenység ] segítségével választható ki.

A fehéregyensúly beállítása videofelvétel közben

A fehéregyensúlyt videórögzítés közben a U gomb nyomva tartásával és a vezérlőtárcsa elforgatásával lehet beállítani.

Rögzített zársebesség használata

M módban a zársebesség ¹⁄2₅ s és ¹⁄₃₂₀₀0 s közötti értékre állítható (a leglassabb elérhető zársebesség a képsebességgel változik).

Vezeték nélküli távirányítók és távirányítók

Ha a [ Videók rögzítése ] van kiválasztva a g2 egyéni beállításnál [ Egyéni vezérlők ] > [ Exponálógomb ], az opcionális vezeték nélküli távirányítók és távirányítók kioldógombjai félig lenyomhatók a fókuszáláshoz, vagy teljesen lenyomhatók az indításhoz. és fejezze be a videofelvételt.

Külső mikrofon használata

Harmadik féltől származó, 3,5 mm-es mini-jack csatlakozóval rendelkező mikrofonok használhatók videók hang rögzítésére.

  • A videórögzítés menü [ Mic jack plug-in power ] gombjával válassza ki, hogy a külső mikrofon tápellátását a fényképezőgép biztosítsa-e ( 0 Mic Jack Plug-in Power ).