Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Fotózni

Az alábbiakban ismertetjük a fotózás alapvető lépéseit.

Lencsék visszahúzható hordóval

A visszahúzható hengeres lencséket használat előtt ki kell húzni. Forgassa el a zoomgyűrűt az ábrán látható módon, amíg az objektív kinyújtott helyzetben a helyére nem kattan.

 1. Válassza ki a fénykép módot a fénykép/videó választó C állásba forgatásával.

 2. Készítse elő a kamerát.

  Tartsa a fogantyút a jobb kezében, és tartsa a fényképezőgép vázát vagy az objektívet a bal kezével, és könyökét a mellkasa oldalához nyomja.

  Fekvő (széles) tájolás

  Álló (magas) tájolás

 3. Keretezze be a fényképet.

  Helyezze a fő témát a keret közepéhez közel.

 4. Az élességállításhoz nyomja le félig a kioldógombot (azaz enyhén nyomja le a kioldógombot, megállva, ha félig lenyomja).

  • A fókuszpont zölden jelenik meg, ha a téma fókuszban van. Ha a fényképezőgép nem tud fókuszálni, a fókuszpont pirosan villog.
  • Az AF-segédfény kigyulladhat, hogy segítse az élességállítást, ha a téma rosszul van megvilágítva.
  • Az AF-ON gomb megnyomásával is fókuszálhat.

  Az AF-segédfény

  Ne takarja el az AF-segédfényt, amíg világít.

 5. Anélkül, hogy felemelné az ujját a kioldógombról, nyomja le teljesen a gombot a kép elkészítéséhez.

A memóriakártya hozzáférési lámpája

A fénykép rögzítése közben világít a memóriakártya hozzáférési jelzőfénye. Ne távolítsa el a memóriakártyát vagy az akkumulátort.

A Touch Shutter

Fényképet is készíthet a monitor megérintésével. Érintse meg a témát az élességállításhoz, és emelje fel az ujját a zár kioldásához ( 0 Az érintőkioldó ).

A zoom használata Fotó módban

Fénykép módban a kijelző nagyításához (maximum kb. 16×), nyomja meg az X gombot.

 • Használja az X és W ( Q ) gombokat a nagyításhoz és kicsinyítéshez.
 • A kijelző jobb alsó sarkában megjelenik egy navigációs ablak, amely az éppen látható területet mutatja.
 • A választógomb segítségével görgessen a keret azon részeire, amelyek nem láthatók a monitoron.