Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Fényképezőgép vaku használata

  1. Szereljen fel egy vakut a fényképezőgép tartozékpapucsára.

    Tekintse meg az egyes vakukhoz mellékelt dokumentációt az egység kamerára való felszerelésével kapcsolatban.

  2. Kapcsolja be a fényképezőgépet és a vakut.

    A vaku elkezd tölteni; a vaku készenléti jelzője ( c ) megjelenik a fényképezési képernyőn, amikor a töltés befejeződött.

  3. Válassza ki a vakuvezérlési módot ( 0 Vakuvezérlési mód ) és a vakumódot ( 0 Vakumódok ).

  4. Állítsa be a zársebességet és a rekeszt.

  5. Képet készít.

Zár sebesség

A zársebesség az alábbiak szerint állítható be, ha opcionális vakut használ:

Fényképezés mód Zár sebesség
P , A A kamera automatikusan beállítja (¹⁄₂₀0 s–¹⁄₆0 s) *
S ¹⁄₂00 s–30 s
M ¹⁄₂₀₀ s–30 s, izzó , idő

A zársebesség akár 30 mp-re is beállítható, ha a vaku módhoz lassú szinkron, lassú hátsó függöny szinkron vagy lassú szinkron vörösszemhatás-csökkentéssel van kiválasztva.

Figyelem: Harmadik féltől származó vakuegységek

A fényképezőgép nem használható olyan vakukkal, amelyek 250 V feletti feszültséget kapcsolnak a fényképezőgép X érintkezőire, vagy rövidre zárják a tartozékpapucs érintkezőit. Az ilyen vakuk használata nemcsak a fényképezőgép normál működését zavarhatja, hanem károsíthatja a fényképezőgép és/vagy a vaku vakusinkron áramköreit is.

i-TTL vakuvezérlés

Ha a Nikon kreatív megvilágítási rendszert támogató opcionális vakuegységet csatlakoztat, és TTL-re állítja, a fényképezőgép a monitor elővillantását használja a kiegyensúlyozott vagy szabványos „ i-TTL töltővaku” vakuvezérléshez. i-TTL vakuvezérlés nem érhető el olyan vakukkal, amelyek nem támogatják a Nikon Kreatív világítási rendszert. A fényképezőgép a következő típusú i-TTL vakuvezérlést támogatja:

Vakuvezérlés Leírás
i-TTL kiegyensúlyozott kitöltő vaku A fényképezőgép „ i-TTL kiegyensúlyozott töltetvaku” vakuvezérlést használ a fő téma és a környezeti háttérvilágítás közötti természetes egyensúly érdekében. Az exponáló gomb lenyomása után és közvetlenül a fővaku előtt a vakuegység egy sor elővillantást bocsát ki, amelyeket a fényképezőgép a vakuteljesítmény optimalizálására használ, hogy egyensúlyt teremtsen a fő téma és a környezeti háttérvilágítás között.
Szabványos i-TTL kitöltő vaku A vaku teljesítménye úgy van beállítva, hogy a keretben a megvilágítást szabványos szintre hozza; a háttér fényerejét nem veszik figyelembe. Olyan felvételekhez ajánlott, amelyeken a fő téma a háttér részleteinek rovására kerül kiemelésre, vagy ha expozíciókompenzációt használnak.
  • A szabványos i-TTL vaku automatikusan aktiválódik, ha a [ Spot metering ] van kiválasztva.