Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Képrögzítési lehetőségek (képterület, minőség és méret)

Képterület beállítások módosítása

Alapértelmezés szerint a képterület az Fn2 gomb nyomva tartásával és a vezérlőtárcsa elforgatásával választható ki.

 • A képterület beállításai a fényképezés menü [ Képterület ] kiválasztásával jeleníthetők meg.

Válassza a Képterületet

Válassza ki a képterületet. A következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

választási lehetőség Leírás
c [ FX (36×24) ] Rögzítsen képeket FX formátumban egy 35 mm-es formátumú fényképezőgépnek megfelelő látószöggel.
a [ DX (24×16) ]

A képek DX formátumban kerülnek rögzítésre. Az objektív hozzávetőleges gyújtótávolságának kiszámításához 35 mm-es formátumban, szorozza meg 1,5-tel.

 • A képterület kiválasztása [ DX (24×16) ] értékre vonatkozik, ha DX objektív van csatlakoztatva.
m [ 1:1 (24×24) ] A képek 1:1 képarányban kerülnek rögzítésre.
Z [ 16:9 (36×20) ] A képek 16 : 9 képarányban kerülnek rögzítésre.

 1. FX (36 × 24)
 2. DX (24 × 16)
 3. 1:1 (24 × 24)
 4. 16:9 (36 × 20)

DX Crop Alert

Ha a fényképezőgép menüjében az [ ON ] van kiválasztva ehhez a beállításhoz, a fényképezési képernyőn a képterület ikonja villogni fog, amikor a „ DX (24×16)” van kiválasztva.

Képminőség beállítása

Válassza ki a fényképek rögzítésekor használt képminőség beállítást.

Képminőség-beállítás kiválasztása

A képminőség a fényképezés menü [ Képminőség ] elemével állítható be.

választási lehetőség Leírás
[ RAW + JPEG / HEIF finom m ]

Minden fényképről készítsen két másolatot: egy NEF ( RAW ) képet és egy JPEG vagy HEIF másolatot.

 • Ha a fényképezés menüben az [ SDR ] van kiválasztva a [ Tone mode ] beállításnál, a fényképezőgép NEF ( RAW ) képet és JPEG másolatot rögzít. Ha a [ HLG ] van kiválasztva a [ Tone mode ] beállításnál a fényképezés menüben, a fényképezőgép egy NEF ( RAW ) képet és egy HEIF másolatot rögzít.
 • A JPEG vagy HEIF-másolatok minőségének maximalizálása érdekében válassza ki a csillaggal („ m ”) jelölt opciókat. Válasszon csillag (" m ") nélküli opciókat annak biztosítására, hogy a JPEG /HEIF másolatok többé-kevésbé azonos méretűek legyenek.
 • A fényképezőgép csak a JPEG vagy HEIF másolatát jeleníti meg az egy behelyezett memóriakártyával készített kétformátumú képeknek.
 • Ha a fénykép úgy készült, hogy csak egy memóriakártya volt behelyezve, vagy a fényképezés menüben a [ Secondary slot function ] beállításnál a [ Túlcsordulás ] vagy a [ Biztonsági mentés ] lehetőség van kiválasztva, és két memóriakártya van behelyezve, a JPEG vagy HEIF másolat törlése a fényképezőgépről is törlődik. a NEF ( RAW ) képet.
[ RAW + JPEG / HEIF finom ]
[ RAW + JPEG / HEIF normál m ]
[ RAW + JPEG / HEIF normál ]
[ RAW + JPEG / HEIF basic m ]
[ RAW + JPEG / HEIF alap ]
[RAW] Fényképek rögzítése NEF ( RAW ) formátumban.
[ JPEG / HEIF finom m ]

Fényképek rögzítése JPEG vagy HEIF formátumban. A „Fine” jobb minőségű képeket készít, mint a „normál”, a „normál” pedig jobb, mint az „alap”.

 • A fényképek JPEG formátumban kerülnek rögzítésre, ha az [ SDR ] van kiválasztva a [ Tone mode ] beállításnál a fényképezés menüben. A fényképek HEIF módban kerülnek rögzítésre, ha a [ HLG ] van kiválasztva a [ Tone mode ] beállításnál a fényképezés menüben.
 • A képminőség maximalizálása érdekében válassza ki a csillaggal („ m ”) jelölt opciókat. Válasszon csillag (" m ") nélküli opciókat, hogy a fájlok többé-kevésbé azonos méretűek legyenek.
[ JPEG / HEIF rendben ]
[ JPEG / HEIF normál m ]
[ JPEG / HEIF normál ]
[ JPEG / HEIF basic m ]
[ JPEG / HEIF alap ]

NEF (RAW)

 • NEF ( RAW ) fájlok kiterjesztése „*.nef”.
 • A NEF ( RAW ) képek más, nagymértékben hordozható formátumokká, például JPEG konvertálásának folyamatát „ NEF ( RAW ) feldolgozásnak” nevezik. A folyamat során a képszabályozás és a beállítások, például az expozíciókompenzáció és a fehéregyensúly szabadon állíthatók.
 • Magukra a RAW adatokra nincs hatással NEF ( RAW ) feldolgozás, és minőségük akkor is változatlan marad, ha a képeket többszörösen dolgozzák fel különböző beállítások mellett.
 • NEF ( RAW ) feldolgozás a [ Retusálás ] > [ RAW feldolgozás (aktuális kép) ] vagy [ RAW feldolgozás (több kép) ] lehetőséggel hajtható végre a lejátszás i menüben, vagy számítógépen a Nikon NX Studio szoftverével. NX Studio ingyenesen elérhető a Nikon letöltőközpontból.

" NEF ( RAW ) + JPEG /HEIF"

Ha a [ RAW elsődleges - JPEG másodlagos ] vagy a [ RAW elsődleges - HEIF másodlagos ] van kiválasztva a [ Másodlagos slot funkció ] pontban a fényképezés menüben , akkor a NEF ( RAW ) másolatok rögzítésre kerülnek az elsődleges nyílásban lévő kártyára , és a JPEG ill. A HEIF a másodlagos nyílásban lévő kártyára másol ( 0 Secondary Slot Function ).

Képméret kiválasztása

Használja a [ Képméret beállításai ] lehetőséget a fényképezés menüben az új fényképek méretének kiválasztásához.

Képméret

Válasszon méretet az új JPEG és HEIF képekhez. A JPEG és HEIF képek mérete a [ Large ], [ Medium ] és [ Small ] közül választható ki.

 • NEF ( RAW ) képek [ Nagy ] méretben kerülnek rögzítésre.

A kép pixeleinek száma a képterülethez kiválasztott beállítástól függően változik ( 0 A képterület beállításainak módosítása ).

Képterület Képméret 300 dpi-s nyomtatási méret
[ FX (36×24) ] Nagy (8256 × 5504 képpont) kb. 69,9 × 46,6 cm/27,5 × 18,3 hüvelyk
Közepes (6192 × 4128 képpont) kb. 52,4 × 35,0 cm/20,6 × 13,8 hüvelyk
Kicsi (4128 × 2752 képpont) kb. 35,0 × 23,3 cm/13,8 × 9,2 hüvelyk
[ DX (24×16) ] Nagy (5392 × 3592 képpont) kb. 45,7 × 30,4 cm/18,0 × 12,0 hüvelyk
Közepes (4032 × 2688 képpont) kb. 34,1 × 22,8 cm/13,4 × 9,0 hüvelyk
Kicsi (2688 × 1792 képpont) kb. 22,8 × 15,2 cm/9,0 × 6,0 hüvelyk
[ 1:1 (24×24) ] Nagy (5504 × 5504 képpont) kb. 46,6 × 46,6 cm/18,3 × 18,3 hüvelyk
Közepes (4128 × 4128 képpont) kb. 35,0 × 35,0 cm/13,8 × 13,8 hüvelyk
Kicsi (2752 × 2752 képpont) kb. 23,3 × 23,3 cm/9,2 × 9,2 hüvelyk
[ 16:9 (36×20) ] Nagy (8256 × 4640 képpont) kb. 69,9 × 39,3 cm/27,5 × 15,5 hüvelyk
Közepes (6192 × 3480 képpont) kb. 52,4 × 29,5 cm/20,6 × 11,6 hüvelyk
Kicsi (4128 × 2320 képpont) kb. 35,0 × 19,6 cm/13,8 × 7,7 hüvelyk

Nyomtatási méret

A hüvelykben megadott nyomtatási méret megegyezik a képpontban megadott képmérettel, osztva a nyomtató felbontásával (dpi; 1 hüvelyk = 2,54 cm).

DX képméretek engedélyezése

Az [ BE ] kiválasztásával a [ DX (24×16) ] képterülettel készített fényképek mérete külön választható a más képterületekkel készített képek méretétől.

Képméret ( DX )

Válassza ki a [ DX (24×16) ] képterülettel készített fényképek méretét, ha az [ ON ] van kiválasztva a [ DX képméretek engedélyezése ] beállításnál.

 • A kiválasztott beállítástól függetlenül NEF ( RAW ) képek [ Nagy ] méretben kerülnek rögzítésre.