Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Torzításvezérlés

Készítsen másolatokat csökkentett perifériás torzítással, csökkentve a hordótorzítást a nagylátószögű objektívekkel vagy a tűpárna torzítását a teleobjektívvel készített képeken.

  • Ha a fényképezőgép torzítást észlel, az [ Automatikus ] és a [ Kézi ] lehetőségek közül választhat. Válassza az [ Auto ] lehetőséget, hogy a fényképezőgép automatikusan korrigálja a torzítást.
  • Ha a fényképezőgép nem képes észlelni a torzítást, az egyetlen elérhető lehetőség a [ Manuális ]. A torzítás manuális csökkentéséhez válassza a [ Kézi ] lehetőséget.
  • Vegye figyelembe, hogy a [ Manuális ] lehetőséget kell használni az [ Auto ] opcióval készített másolatokhoz és a fényképezés menü [ Auto distortion control ] opciójával készített fényképekhez.
  • Ha a [ Manual ] van kiválasztva, az effektus megtekinthető a kijelzőn. A nem szerkesztett kép megtekintéséhez nyomja meg és tartsa lenyomva a DISP gombot.
  • Nyomja meg 1 gombot a csappárna torzításának csökkentéséhez, 3 at a hordótorzítás csökkentéséhez. Nyomja meg J a változtatások mentéséhez és az előző képernyőhöz való visszatéréshez.
  • Nyomja meg J gombot a retusált másolat mentéséhez.

Figyelem: Torzítás-szabályozás

Vegye figyelembe, hogy a nagyobb mértékű torzításvezérlés több él levágását eredményezi.