Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

ISO érzékenység

Az ISO érzékenységről

A fényképezőgép fényérzékenysége (ISO-érzékenység) a rendelkezésre álló fény mennyiségének megfelelően állítható. Általánosságban elmondható, hogy a magasabb értékek választása gyorsabb záridőt tesz lehetővé azonos rekeszérték mellett. Válasszon az ISO 64-től 25600-ig terjedő beállítások közül. Körülbelül 0,3-1 Fé (ISO 32-vel egyenértékű) ISO 64 alatti és 0,3-2 Fé (ISO 102400-nak megfelelő) ISO 25600 feletti kiterjesztett beállítások is rendelkezésre állnak.

ISO érzékenység beállítása

Tartsa lenyomva az S ( Q ) gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát.

  • Választása megjelenik a fényképezés kijelzőjén és a vezérlőpulton.
  • Az alapbeállítások szerint az ISO-érzékenység módosítása ¹⁄₃ Fé lépésekben történik. A lépésközök mérete a b1 egyéni beállítás [ ISO érzékenység lépésértéke ] segítségével módosítható.

Magas ISO érzékenység

Minél nagyobb az ISO érzékenység, annál kevesebb fényre van szükség az exponáláshoz, ami lehetővé teszi a képek készítését gyenge megvilágítás mellett, és segít megelőzni az elmosódást, amikor a téma mozgásban van. Ne feledje azonban, hogy minél nagyobb az érzékenység, annál valószínűbb, hogy a képet „zaj” befolyásolja véletlenszerűen elhelyezkedő fényes pixelek, köd vagy vonalak formájában.

  • A „zaj” csökkenthető a magas ISO zajcsökkentés engedélyezésével. A nagy ISO zajcsökkentés a fényképezési és videófelvételi menü [ Nagy ISO NR ] elemeivel engedélyezhető.

A Fényképezés menü [ ISO érzékenység beállításai ] opció

Az ISO érzékenység a fényképezés menü [ ISO sensitivity settings ] elemével is beállítható.

Szia 0.3 – Szia 2.0

A [ Hi 0.3 ] beállítás körülbelül 0,3 Fé-vel nagyobb ISO érzékenységnek felel meg, mint az ISO 25600 (ISO 32000-nek megfelelő), a [ Hi 2.0 ] pedig körülbelül 2 Fé-vel nagyobb ISO-érzékenységnek (ISO 102400-nak megfelelő). Vegye figyelembe, hogy az ezekkel a beállításokkal készített képek különösen hajlamosak a „zajra”, amely véletlenszerűen elhelyezkedő világos képpontok, köd vagy vonalak formájában jelentkezik.

Lo 0,3–Lo 1,0

A [ Lo 0,3 ] körülbelül 0,3 Fé-vel ISO 64 (ISO 50-nek megfelelő) alatti ISO-érzékenységnek felel meg. A [ Lo 1.0 ] nagyjából 1 Fé-vel az ISO 64 (ISO 32-nek megfelelő) alatt van. Használja nagyobb rekesznyílásokhoz vagy lassabb zársebességekhez, ha erős a megvilágítás. A kiemelések túlexponáltak lehetnek. A legtöbb esetben az ISO [ 64 ] vagy magasabb ISO érzékenység ajánlott.

Automatikus ISO érzékenység szabályozás

Az automatikus ISO-érzékenység-szabályozás automatikusan beállítja az ISO-érzékenységet, ha a felhasználó által kiválasztott értéken nem érhető el az optimális expozíció. Kiválaszthatja az automatikus ISO-érzékenység-szabályozás felső határát (100–Hi 2.0), hogy megakadályozza az ISO-érzékenység túl magasra emelését.

Az automatikus ISO érzékenységszabályozás engedélyezése

  • Tartsa lenyomva az S gombot, és forgassa el a segédtárcsát, hogy válasszon az ISO AUTO (automatikus ISO-érzékenység-szabályozás engedélyezve) és az ISO (automatikus ISO-érzékenység-szabályozás letiltva) közül.

  • Ha az automatikus ISO-érzékenység-szabályozás engedélyezve van, a fényképezési kijelzőn az ISO AUTO és a vezérlőpult ISO-A felirata látható. Ha az érzékenység megváltozik a felhasználó által kiválasztott értékhez képest, a beállított érték megjelenik a kijelzőkön.

  • A maximális érzékenység a fényképezés menü [ ISO sensitivity settings ] elemével állítható be.

Figyelmeztetések: Automatikus ISO érzékenységszabályozás

  • Ha az [ ISO érzékenység ] jelenleg kiválasztott érték magasabb, mint a [ Maximális érzékenység ], akkor az [ ISO érzékenység ] beállításnál kiválasztott érték az automatikus ISO érzékenység szabályozás felső határa.
  • Vakus fényképezés során a zársebesség az e1 [ Vaku szinkronizálási sebesség ] és az e2 [ Vaku zársebesség ] egyéni beállítások által meghatározott tartományra korlátozódik. Ha a [ Minimális zársebesség ] beállításhoz kiválasztott érték nincs ebben a tartományban, az e2 egyéni beállításnál [ Vaku zársebesség ] kiválasztott érték lesz a tényleges minimális zársebesség.
  • Az M mód kivételével a videók automatikus ISO-érzékenység-szabályozással készülnek. Az automatikus ISO-érzékenység-szabályozás engedélyezhető az M módban végzett videórögzítéshez, ha a videórögzítés menüben az [ ISO érzékenység beállításai ] > [ Automatikus ISO-szabályozás (M mód) ] menüpontban kiválasztja az [ ON ] lehetőséget.