Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

RAW feldolgozás

RAW feldolgozás NEF ( RAW ) képek más formátumba, például JPEG való mentésére szolgál. A kép készítésekor kiválasztott tónusmódtól függően a másolatok JPEG vagy HEIF formátumban is menthetők.

Figyelem: RAW feldolgozás

RAW feldolgozás csak az ezzel a fényképezőgéppel készített NEF ( RAW ) képekkel érhető el. Más formátumú képek és más fényképezőgépekkel, Camera Control Pro 2 vel vagy NX Tether készített NEF ( RAW ) fényképek nem választhatók ki.

Az „ SDR ” tónusmóddal készített fényképek feldolgozása

Ha RAW feldolgozást alkalmazza a tónus módban kiválasztott [ SDR ] beállítással készített fényképekre, akkor JPEG másolatok jönnek létre.

Az aktuális kép feldolgozása

 1. Jelenítsen meg egy NEF ( RAW ) képet, amelyet [ SDR ] tónus módban kiválasztott, majd nyomja meg a i gombot.

 2. Válassza a [ Retusálás ] lehetőséget az i menüben, majd jelölje ki a [ RAW feldolgozás (aktuális kép) ] elemet, és nyomja meg 2 gombot.

 3. Válasszon egy úti célt.

  • Nyomja meg 1 vagy 3 gombot egy kártyanyílás kijelöléséhez, majd nyomja meg J gombot.
  • Ha csak egy memóriakártya van behelyezve, a rendszer nem kéri a nyílás kiválasztását.

 4. Válassza ki a JPEG másolat beállításait a [ RAW feldolgozás ] képernyőn.

 5. Másolja a fényképet.

  Jelölje ki az [ EXE ] lehetőséget, és nyomja meg J a kiválasztott fénykép JPEG másolatának létrehozásához.

Több kép feldolgozása

 1. Jelenítsen meg egy NEF ( RAW ) képet, amelyet [ SDR ] tónus módban kiválasztott, majd nyomja meg a i gombot.

 2. Válassza a [ Retusálás ] lehetőséget az i menüben, majd jelölje ki a [ RAW feldolgozás (több kép) ] lehetőséget, és nyomja meg 2 gombot.

 3. Válassza ki a képek kiválasztásának módját és a másolatok mentési helyét.

  választási lehetőség Leírás
  [ Kép(ek) kiválasztása ] Készítsen JPEG másolatokat a kiválasztott NEF ( RAW ) képekről. Több NEF ( RAW ) kép is kiválasztható.
  [ Dátum kiválasztása ] Készítsen JPEG másolatot a kiválasztott dátumokon készült összes NEF ( RAW ) képről.
  [ Mappa kiválasztása ] Készítsen JPEG másolatot a kiválasztott mappában lévő összes NEF ( RAW ) képről.
  [ Cél kiválasztása ] Válassza ki a JPEG másolatok célhelyét. Ha csak egy memóriakártya van behelyezve, a rendszer nem kéri a nyílás kiválasztását.

  Ha a [ Kép(ek) kiválasztása ] lehetőséget választotta, folytassa az 5. lépéssel.

 4. Válassza ki a forráshelyet.

  • Jelölje ki a NEF ( RAW ) képeket tartalmazó kártyanyílást, és nyomja meg 2 gombot.
  • Ha csak egy memóriakártya van behelyezve, a rendszer nem kéri a nyílás kiválasztását.

 5. Válasszon fényképeket.

  Ha a [ Kép(ek) kiválasztása ] lehetőséget választotta:

  • Emelje ki a képeket a választógombbal.
  • A kiemelt kép teljes képernyős megjelenítéséhez nyomja meg és tartsa lenyomva az X gombot.
  • A kiemelt kép kiválasztásához nyomja meg a W ( Q ) gombot. A kiválasztott képeket pipa jelöli ( ). A csekk eltávolításához ( ) és törölje az aktuális kép kijelölését, nyomja meg ismét a W ( Q ) gombot. Az összes kép feldolgozása ugyanazokkal a beállításokkal történik.
  • Nyomja meg J gombot a folytatáshoz, ha a kiválasztás befejeződött.

  Ha a [ Dátum kiválasztása ] lehetőséget választotta:

  • Jelölje ki a dátumokat a választógombbal, és nyomja meg 2 gombot a ( M ) kiválasztásához vagy a kijelölés törléséhez ( U ).
  • A pipával ( M ) megjelölt dátumokon készült összes alkalmas kép feldolgozása ugyanazokkal a beállításokkal történik.
  • Nyomja meg J gombot a folytatáshoz, ha a kiválasztás befejeződött.

  Ha a [ Mappa kiválasztása ] lehetőséget választotta:

  Jelöljön ki egy mappát, és nyomja meg J gombot a kiválasztásához; a kiválasztott mappában lévő összes kép feldolgozása ugyanazokkal a beállításokkal történik.

 6. Válassza ki a JPEG másolatok beállításait a [ RAW feldolgozás ] képernyőn.

 7. Másolja le a fényképeket.

  • Jelölje ki az [ EXE ] elemet, és nyomja meg J a megerősítő párbeszédpanel megjelenítéséhez, majd jelölje ki az [ Igen ] lehetőséget, és nyomja meg J gombot a kiválasztott fényképek JPEG másolatainak létrehozásához.
  • A művelet megszakításához az összes másolat létrehozása előtt nyomja meg a G gombot; amikor megjelenik egy megerősítő párbeszédpanel, jelölje ki az [ Igen ] lehetőséget, és nyomja meg J gombot.

A „ HLG ” tónusmóddal készített fényképek feldolgozása

Ha RAW feldolgozást alkalmazza a tónus módban kiválasztott [ HLG ] beállítással készített fényképeken, HEIF-másolatok jönnek létre.

 • A [ HLG ] tónusmódhoz kiválasztott NEF ( RAW ) képek JPEG formátumban is elmenthetők ( 0 JPEG másolatok készítése a HLG tónusmód használatával készített RAW fényképekről ). Ne feledje azonban, hogy a JPEG másolatok több „zajt” mutathatnak véletlenszerűen elhelyezett fényes pixelek, köd vagy vonalak formájában, mint NEF ( RAW ) képekből készített JPEG másolatok, amelyek a tónus módhoz kiválasztott [ SDR ] beállítással készültek.

Az aktuális kép feldolgozása

 1. Jelenítsen meg egy NEF ( RAW ) képet, amely a [ HLG ] tónus módban kiválasztott beállítással készült, majd nyomja meg a i gombot.

  Válasszon egy HLG ikonnal jelölt képet.

 2. Válassza a [ Retusálás ] lehetőséget az i menüben, majd jelölje ki a [ RAW feldolgozás (aktuális kép) ] elemet, és nyomja meg 2 gombot.

 3. Válasszon egy úti célt.

  • Nyomja meg 1 vagy 3 gombot egy kártyanyílás kijelöléséhez, majd nyomja meg J gombot.
  • Ha csak egy memóriakártya van behelyezve, a rendszer nem kéri a nyílás kiválasztását.

 4. Válassza ki a HEIF-másolat beállításait a [ RAW feldolgozás (HEIF) ] képernyőn.

  • A következő beállítások állíthatók be:

  • A fénykép készítésekor érvényes beállítások bizonyos esetekben megjelennek az előnézet alatt.
  • A fénykép készítésekor érvényben lévő beállítás használatához, ha lehetséges, válassza az [ Eredeti ] lehetőséget.
  • Az effektusok előnézete megtekinthető a szerkesztő képernyőn. A nem szerkesztett kép megtekintéséhez nyomja meg és tartsa lenyomva a DISP gombot.
  • Az [ Expozíciókompenzáció ] csak –2 és +2 Fé közötti értékre állítható be.
  • A [ Color space ] a „BT.2100” értékre van rögzítve.
  • Az [ Active D-Lighting ] nem állítható be.
 5. Másolja a fényképet.

  Jelölje ki az [ EXE (save in HEIF format) ] lehetőséget, és nyomja meg J gombot az aktuális fénykép HEIF másolatának létrehozásához.

JPEG másolatok készítése a HLG Tone móddal készített RAW fényképekről

Ha a 4. lépésben kiválasztja a [ RAW feldolgozáshoz ( JPEG ) ] lehetőséget, megjelenik a [ RAW feldolgozás ( JPEG ) ] párbeszédpanel, ahol módosíthatja a másolat JPEG formátumban történő mentéséhez szükséges beállításokat. A JPEG másolat mentéséhez jelölje ki az [ EXE (save in JPEG format) ] elemet, és nyomja meg J gombot.

 • A [ RAW feldolgozás ( JPEG ) ] alkalmazásával készített JPEG másolatok expozíciója a HLG-ben készített RAW fotókon körülbelül 2 Fé-vel alacsonyabb lesz, mint az [ SDR ] tónus módban kiválasztott RAW fényképekből készített JPEG -másolatok expozíciója. Az expozíció tetszés szerint korrigálható a [ RAW feldolgozás ( JPEG ) ] párbeszédpanel [ Exposurekompensation ] opciójával.
 • A [ Set Picture Control Képszabályozás beállítása)] megjelenik a [ RAW feldolgozás ( JPEG ) ] képernyőn a [ Set Picture Control (HLG) ] helyett. Az [ Eredeti ] nem választható ki.
 • Kiválaszthatja a [ Color space ] és az [ Active D-Lighting ] opciókat. Ne feledje azonban, hogy az [ Active D-Lighting ] opció kiválasztása „zajt” eredményezhet véletlenszerűen elhelyezkedő világos képpontok, köd vagy vonalak formájában.
 • A [ RAW feldolgozás (HEIF) ] képernyőhöz való visszatéréshez válassza a [ RAW feldolgozáshoz (HEIF) ] lehetőséget a [ RAW feldolgozás ( JPEG ) ] párbeszédpanelen.
 • A [ RAW -feldolgozás (HEIF) ] és a [ RAW feldolgozás ( JPEG ) ] képernyőkön kiválasztott értékeket a rendszer külön tárolja, és nem állnak vissza a feldolgozás után, vagy amikor az egyik képernyőről a másikra vált a [ To RAW processing ( JPEG ) ] vagy [ RAW feldolgozáshoz (HEIF) ].

Több kép feldolgozása

 1. Jelenítsen meg egy NEF ( RAW ) képet, amely a [ HLG ] tónus módban kiválasztott beállítással készült, majd nyomja meg a i gombot.

  Válasszon egy HLG ikonnal jelölt képet.

 2. Válassza a [ Retusálás ] lehetőséget az i menüben, majd jelölje ki a [ RAW feldolgozás (több kép) ] lehetőséget, és nyomja meg 2 gombot.

 3. Válassza ki a képek kiválasztásának módját és a másolatok mentési helyét.

  választási lehetőség Leírás
  [ Kép(ek) kiválasztása ] Hozzon létre HEIF-másolatokat a kiválasztott NEF ( RAW ) képekről. Több NEF ( RAW ) kép is kiválasztható.
  [ Dátum kiválasztása ] Készítsen HEIF-másolatokat a kiválasztott dátumokon készült összes NEF ( RAW ) képről.
  [ Mappa kiválasztása ] Hozzon létre HEIF-másolatokat a kiválasztott mappában lévő összes NEF ( RAW ) képről.
  [ Cél kiválasztása ] Válassza ki a HEIF-másolatok rendeltetési helyét. Ha csak egy memóriakártya van behelyezve, a rendszer nem kéri a nyílás kiválasztását.

  Ha a [ Kép(ek) kiválasztása ] lehetőséget választotta, folytassa az 5. lépéssel.

 4. Válassza ki a forráshelyet.

  • Jelölje ki a NEF ( RAW ) képeket tartalmazó kártyanyílást, és nyomja meg 2 gombot.
  • Ha csak egy memóriakártya van behelyezve, a rendszer nem kéri a nyílás kiválasztását.

 5. Válasszon fényképeket.

  Ha a [ Kép(ek) kiválasztása ] lehetőséget választotta:

  • Emelje ki a képeket a választógombbal.
  • A kiemelt kép teljes képernyős megjelenítéséhez nyomja meg és tartsa lenyomva az X gombot.
  • A kiemelt kép kiválasztásához nyomja meg a W ( Q ) gombot. A kiválasztott képeket pipa jelöli ( ). A csekk eltávolításához ( ) és törölje az aktuális kép kijelölését, nyomja meg ismét a W ( Q ) gombot. Az összes kép feldolgozása ugyanazokkal a beállításokkal történik.
  • Nyomja meg J gombot a folytatáshoz, ha a kiválasztás befejeződött.

  Ha a [ Dátum kiválasztása ] lehetőséget választotta:

  • Jelölje ki a dátumokat a választógombbal, és nyomja meg 2 gombot a ( M ) kiválasztásához vagy a kijelölés törléséhez ( U ).
  • A pipával ( M ) megjelölt dátumokon készült összes alkalmas kép feldolgozása ugyanazokkal a beállításokkal történik.
  • Nyomja meg J gombot a folytatáshoz, ha a kiválasztás befejeződött.

  Ha a [ Mappa kiválasztása ] lehetőséget választotta:

  Jelöljön ki egy mappát, és nyomja meg J gombot a kiválasztásához; a kiválasztott mappában lévő összes kép feldolgozása ugyanazokkal a beállításokkal történik.

 6. Válassza ki a HEIF-másolatok beállításait a [ RAW feldolgozás (HEIF) ] képernyőn.

 7. Másolja le a fényképeket.

  • A [ RAW feldolgozás (HEIF) ] képernyőn jelölje ki az [ EXE (save in HEIF format) ] elemet, és nyomja meg J , hogy HEIF-másolatokat készítsen a kiválasztott fényképekről.
  • A művelet megszakításához az összes másolat létrehozása előtt nyomja meg a G gombot; amikor megjelenik egy megerősítő párbeszédpanel, jelölje ki az [ Igen ] lehetőséget, és nyomja meg J gombot.

JPEG másolatok készítése a HLG Tone móddal készített RAW fényképekről

Ha a 6. lépésben a [ RAW feldolgozáshoz ( JPEG ) ] lehetőséget választja, megjelenik a [ RAW feldolgozás ( JPEG ) ] párbeszédpanel, ahol módosíthatja a másolatok JPEG formátumban történő mentésének beállításait. A JPEG másolatok mentéséhez jelölje ki az [ EXE (save in JPEG format) ] elemet, és nyomja meg J gombot.

 • A [ RAW feldolgozás ( JPEG ) ] alkalmazásával készített JPEG másolatok expozíciója a HLG-ben készített RAW fotókon körülbelül 2 Fé-vel alacsonyabb lesz, mint az [ SDR ] tónus módban kiválasztott RAW fényképekből készített JPEG -másolatok expozíciója. Az expozíció tetszés szerint korrigálható a [ RAW feldolgozás ( JPEG ) ] párbeszédpanel [ Exposurekompensation ] opciójával.
 • A [ Set Picture Control Képszabályozás beállítása)] megjelenik a [ RAW feldolgozás ( JPEG ) ] képernyőn a [ Set Picture Control (HLG) ] helyett. Az [ Eredeti ] nem választható ki.
 • Kiválaszthatja a [ Color space ] és az [ Active D-Lighting ] opciókat. Ne feledje azonban, hogy az [ Active D-Lighting ] opció kiválasztása „zajt” eredményezhet véletlenszerűen elhelyezkedő világos képpontok, köd vagy vonalak formájában.
 • A [ RAW feldolgozás (HEIF) ] képernyőhöz való visszatéréshez válassza a [ RAW feldolgozáshoz (HEIF) ] lehetőséget a [ RAW feldolgozás ( JPEG ) ] párbeszédpanelen.
 • A [ RAW -feldolgozás (HEIF) ] és a [ RAW feldolgozás ( JPEG ) ] képernyőkön kiválasztott értékeket a rendszer külön tárolja, és nem állnak vissza a feldolgozás után, vagy amikor az egyik képernyőről a másikra vált a [ To RAW processing ( JPEG ) ] vagy [ RAW feldolgozáshoz (HEIF) ].