Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Videó képterület beállításai

A videók képterületét a [ Képterület ] > [ Képterület kiválasztása ] lehetőséggel választhatja ki a videofelvétel menüben. A videófelvételhez használt kivágás a kiválasztott beállítástól függően változik. A kiválasztott opciótól függetlenül a képarány 16 : 9.

 • Válassza az [ FX ] lehetőséget, ha az úgynevezett „ FX -alapú videóformátumban”, a [ DX ]-t pedig „ DX -alapú videóformátumban” szeretné rögzíteni.
 • Az [ N-RAW 12-bit (NEV) ] vagy [ ProRes RAW HQ 12-bit (MOV) ] funkcióval rögzített videók képterületét a videórögzítés menü [ Video file type ] pontjában kiválasztott beállítás határozza meg a [ Képkockaméret/képkockasebesség ]. A videórögzítés menüben a [ Képterület ] > [ Képterület kiválasztása ] opció nem érvényes.
 • A [ DX ] kiválasztása a [ Choose image area ] beállításhoz, vagy DX objektív felszerelése a fényképezőgépre [ 3840×2160; 120p ], [ 3840×2160; 100p ], [ 1920×1080; 120p ] vagy [ 1920×1080; A [ Frame size/frame rate ] beállításnál kiválasztott 100p ] körülbelül 2,3-szorosára növeli a látszólagos gyújtótávolságot FX formátumhoz képest.
 • Az aktuálisan kiválasztott opciót egy ikon jelzi a kijelzőn. Ha a [ Képterület ] > [ DX kivágási figyelmeztetés ] beállításnál a [ BE ] lehetőséget választja a videórögzítési menüben, a DX vagy 2,3×-os kivágás kiválasztásakor a képterület ikonja villog a felvételi képernyőn.

 • Az alábbiakban láthatók a különböző termények méretei.

  Formátum Méret
  FX alapú videó formátum kb. 35,9 × 20,2 mm
  DX -alapú videó formátum kb. 23,5 × 13,2 mm
  2,3× kb. 16,7 × 9,4 mm
 • DX -alapú videoformátum automatikusan kiválasztódik, ha DX objektívet csatlakoztat.
 • Ha keretméretként 7680 × 4320 van kiválasztva, a képterület [ FX ] lesz rögzítve. A keret mérete 3840 × 2160-ra változik, ha DX objektívet csatlakoztat.
 • Ha a videórögzítés menüben az [ Electronic VR ] beállításnál az [ ON ] beállítást választja, csökkenti a kivágás méretét.