Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Hangjegyzetek rögzítése

A fényképekhez akár 60 másodperces hangjegyzetek is hozzáadhatók.

 1. Válassza ki a fényképet.

  Képenként csak egy hangjegyzet rögzíthető; A h ikonnal már megjelölt képekhez további hangjegyzetek nem rögzíthetők. A meglévő hangjegyzetet törölni kell, mielőtt újabbat rögzíthetne ( 0 Hangjegyzetek törlése ).

 2. Válassza a [ Hangjegyzet felvétele ] lehetőséget az i menüben.

  • A felvétel elindításához nyomja meg a i gombot, jelölje ki a [ Hangjegyzet felvétele ] lehetőséget, majd nyomja meg J gombot.
  • Felvétel közben a fényképezőgép egy b ikont és a hátralévő felvételi idő visszaszámlálását jeleníti meg, másodpercben.

 3. Nyomja meg J gombot.

  • A felvétel véget ér.
  • A hangjegyzeteket tartalmazó képeket h ikonok jelzik.

Felvétel nem érhető el

Hangjegyzetek nem adhatók hozzá videókhoz vagy az Image Dust Off referenciaadatokhoz.

Felvételi korlátozások

A hangjegyzetek nem rögzíthetők, ha:

 • a fotó/videó választó 1 vagy állásba van forgatva
 • többszörös expozíció van folyamatban.

Figyelem: Hangjegyzetek rögzítése

Az érintésvezérlés le van tiltva, és más képek nem jeleníthetők meg felvétel közben.

Felvétel megszakítása

Az exponáló gomb lenyomása vagy a fényképezőgép egyéb vezérlőinek használata leállíthatja a felvételt. Időzített fényképezés közben a felvétel körülbelül két másodperccel a következő felvétel elkészítése előtt véget ér; a felvétel a fényképezőgép kikapcsolásakor is véget ér.

Tárolási hely

Hangjegyzetek azokhoz a képekhez, amelyek két behelyezett memóriakártyával készültek, és a [ Biztonsági másolat ], [ RAW elsődleges - JPEG másodlagos ], [ Elsődleges JPEG - JPEG másodlagos ], [ RAW elsődleges - HEIF másodlagos ] vagy [ HEIF elsődleges - HEIF másodlagos ] beállítása Másodlagos slot funkció ] a fényképezés menüben mindkét kártyán lévő másolatokkal rögzítésre kerül.

Hangjegyzet fájlnevek

A hangjegyzet fájlnevek formátuma „DSC_nnnn.WAV”. A hangjegyzetnek ugyanaz a fájlszáma („nnnn”), mint a hozzá tartozó képnek. Például a „DSC_0002.JPG” kép hangjegyzetének fájlneve „DSC_0002.WAV”. A hangjegyzetek fájlnevei megtekinthetők a számítógépen.

 • Az [ Adobe RGB ] segítségével rögzített fényképek hangjegyzeteinek neve a fényképezés menü [ Color space ] pontjában van kiválasztva, és a nevek „_DSCnnnn.WAV” formátumúak.
 • A „ DSC ” előtagtól eltérő előtaggal rögzített fényképek hangjegyzetei a fényképezés menüben a [ Fájl elnevezése ] beállításnál kiválasztottak, és a „ DSC ” helyett a kiválasztott előtaggal rögzíthetők.

Felvétel gombokkal

Hangjegyzetek rögzíthetők egy olyan vezérlővel, amelyhez a [ Hangjegyzet ] az f3 egyéni beállítás [ Egyéni vezérlők (lejátszás) ] használatával van hozzárendelve.