Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

HLG videó rögzítése

A Hybrid Log Gamma (HLG) formátumban rögzített videó felhasználható HDR műsorszóráshoz és hasonlókhoz. HLG videó rögzítéséhez válassza a [ H.265 10-bit (MOV) ] lehetőséget a [ Video file type ] elemnél a videofelvétel menüben, és válassza ki a [ HLG ] hangmódot.

  • o megjelenik a fényképezési képernyőn.
  • Az optimális színvisszaadás érdekében HLG-felvételek megtekintésekor használjon monitorokat, számítógépeket, operációs rendszereket, alkalmazásokat és egyéb, a HLG-vel kompatibilis berendezéseket.

Figyelmeztetések: HLG videó

  • A tónus módhoz kiválasztott [ HLG ]-vel készített képek több „zajt” mutathatnak véletlenszerűen elhelyezkedő világos képpontok, köd vagy vonalak formájában, mint az [ SDR ] vagy [ N-Log ] használatával készült képek.
  • A videórögzítés menüben az [ ISO sensitivity settings ] > [ Maximum sensitivity ] elemnél elérhető legalacsonyabb érték az ISO 800.
  • A videórögzítés menüben az [ ISO sensitivity settings ] > [ ISO sensitivity (Mode M) ] elemnél elérhető legalacsonyabb érték ISO 400.
  • A Hi 0.3 és Hi 2.0 közötti ISO érzékenység nem érhető el.
  • Picture Control beállításai nem állíthatók be a videofelvétel menü [ Picture Control beállítása ] elemével. A HLG-videók megjelenését a [ HLG-minőség ] segítségével szabályozhatja a videofelvétel menüben.
  • A videofelvétel menü [ Active D-Lighting ] eleme [ Off ] értékre van állítva, és nem módosítható.
  • A monitor kijelzője vibrálhat vagy szemcsésnek tűnhet.
  • Előfordulhat, hogy a fényképezőgépnek gondjai vannak az élességállítással az automatikus élességállítással, de ez nem jelent meghibásodást.

HDR (HLG) kimenet

HDMI keresztüli HDR (HLG) felvételek optimális színvisszaadása csak akkor érhető el, ha tárolóeszköze, monitora és egyéb berendezése támogatja a HDR-t (HLG). Ha a csatlakoztatott eszköztől olyan jel érkezik, amely azt jelzi, hogy támogatja a HDR-t (HLG), a kamera „gamma: HLG” azonosítóval válaszol.

Fényképezőgépes felvétel és lejátszás kijelzők

Ha a [ HLG ] van kiválasztva a tónus módhoz, a fényképezés és a lejátszás képernyőjén a fényképezőgép monitorán és a keresőben előfordulhat „zaj” véletlenszerűen elhelyezett fényes képpontok, köd vagy vonalak formájában, vagy előfordulhat, hogy nem képes pontosan reprodukálni a csúcsfényeket és erősen telített színek. A pontos hangvisszaadás érdekében használjon HLG-vel kompatibilis monitorokat, számítógépeket, operációs rendszereket, alkalmazásokat és egyéb berendezéseket.

HLG videók megtekintése és szerkesztése

A HLG videók csak a HLG videoformátumot támogató számítógépes szoftverrel tekinthetők meg és szerkeszthetők. Nikon NX Studio szoftvere megjeleníti a HLG videókat az indexképlistában, de nem használható megtekintésükre vagy szerkesztésükre.