Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Vaku módok

A vaku mód a fényképezés menü [ Vaku mód ] menüpontjában választható ki.

 • A rendelkezésre álló lehetőségek a fényképezési módtól függően változnak.

  választási lehetőség Leírás Elérhető
  I [ Kitöltő vaku ] (elülső függöny szinkron) Ez a mód a legtöbb helyzetben ajánlott. A P és A módban a zársebesség automatikusan ¹⁄2₀0 s (vagy ¹⁄8₀₀0 s automatikus FP nagysebességű szinkronnal) és ¹⁄₆0 s közötti értékre áll be. P , S , A , M
  J [ Vörösszem csökkentése ]

  Használja portrékhoz. A fénykép elkészítése előtt villan a vaku, vagy a fényképezőgép vörösszem-hatás-csökkentő lámpája kigyullad, csökkentve a „vörösszem-hatást”.

  • Előfordulhat, hogy a kívánt eredmény nem érhető el, ha a téma vagy a fényképezőgép megmozdul a zár kioldása előtt (ez a beállítás nem ajánlott mozgó témáknál vagy más olyan helyzetekben, amelyek gyors zárreakciót igényelnek).

  P , S , A , M

  L [ Lassú szinkronizálás ]

  Ami a „töltővaku”-t illeti, azzal a különbséggel, hogy a zársebesség automatikusan lelassul az éjszakai vagy gyenge fényviszonyok melletti háttérvilágítás rögzítéséhez.

  • Vegye figyelembe, hogy a fényképek hajlamosak lehetnek elmosódni a fényképezőgép rázkódása miatt lassú zársebesség mellett.
  • Állvány használata javasolt.

  P , A

  K [ Lassú szinkron + vörösszem ] (vörösszem-csökkentés lassú szinkronnal)

  Használja a háttérvilágítást a portrékhoz. A vörösszemhatás-csökkentést lassú zársebességgel kombinálják, hogy megörökítsék a háttérvilágítást éjszaka vagy gyenge fényviszonyok között.

  Vegye figyelembe, hogy a fényképek hajlamosak lehetnek elmosódni a fényképezőgép rázkódása miatt lassú zársebesség mellett.

  Állvány használata javasolt.

  P , A

  M [ Hátsó függöny szinkronizálása ]

  A vaku közvetlenül a zár bezárása előtt villan, így a mozgó fényforrások mögött egy fénysugár hatását keltheti.

  • A P vagy A mód kiválasztása az opció kiválasztása után a vaku módot lassú szinkronra állítja.
  • Vegye figyelembe, hogy a fényképek hajlamosak lehetnek elmosódni a fényképezőgép rázkódása miatt lassú zársebesség mellett.
  • Állvány használata javasolt.

  P , S , A , M

  s [ Vaku kikapcsolva ] A vaku nem villan.

  P , S , A , M

Stúdió villogó világítás

Előfordulhat, hogy a hátsó függöny szinkronizálása nem szinkronizálódik megfelelően a stúdióvakurendszerekkel.