Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Képszabályozás

A képszabályozásról

Válassza ki a képfeldolgozási („ Picture Control ”) opciókat az új fényképekhez a jelenetnek vagy kreatív szándékának megfelelően.

Picture Control kiválasztása

Alapértelmezés szerint a képszabályozást úgy lehet kiválasztani, hogy lenyomva tartja g ( Fn3 ) gombot, és elforgatja a fő vezérlőtárcsát. A kiválasztott opciót egy ikon jelzi a fényképezési képernyőn.

 • Ha a Creative Picture Control van kiválasztva, az effektus szintje g ( Fn3 ) gomb nyomva tartásával és a segédtárcsa elforgatásával választható ki.
 • A videók Picture Control a g ( Fn3 ) gomb megnyomásával választható ki videó módban.
választási lehetőség Leírás
n [ Auto ] A fényképezőgép automatikusan beállítja a színárnyalatokat és a tónusokat a [ Normál ] (fénykép mód) vagy a [ Semleges ] (video mód) Picture Control alapján.
Q [ Normál ] Szabványos feldolgozás a kiegyensúlyozott eredményekért. A legtöbb helyzetre ajánlott.
R [ Semleges ] Minimális feldolgozás a természetes eredményekért. Válasszon olyan fényképekhez, amelyeket később feldolgoznak vagy retusálnak.
S [ Élénk ] A képek feljavításra kerültek az élénk, fotónyomtatási hatás érdekében. Olyan fényképekhez válassza, amelyek kiemelik az elsődleges színeket.
T [ Monokróm ] Készítsen monokróm fényképeket.
o [ Portré ] Sima arcszín a természetes hatású portrékhoz.
p [ Táj ] Fényképezzen élénk tájakat és városképeket.
q [ Lakás ] A részletek a csúcsfényektől az árnyékokig széles tónustartományban megmaradnak. Válasszon olyan fényképekhez, amelyeket később alaposan feldolgoznak vagy retusálnak.

k 01k 20

Creative Picture Control A Kreatív képszabályozás az árnyalatok, tónusok, telítettség és egyéb beállítások egyedi kombinációit kínálja, amelyek bizonyos hatásokhoz vannak hangolva. Válasszon összesen 20 lehetőség közül, köztük az [ Álom ] és a [ Reggel ].

Picture Control beállítása

 • A képszabályozás a [ Set Picture Control ] elemekkel is kiválasztható a fényképezési és videórögzítési menüben.
 • A [ Set Picture Control ] (Képszabályozás beállítása) elem a videórögzítés menüben egy [ A fényképbeállításokkal megegyező ] opciót is kínálja, amely a videók Picture Control a fényképekhez használt beállításra állítja be.
 • A [ Set Picture Control ] (Képszabályozás beállítása) beállítás akkor lép érvénybe, ha a fényképezés menü [ Tónusmód ] beállításánál az [ SDR ] lehetőséget választja. A Picture Control kiválasztásához, ha a [ HLG ] van kiválasztva a [ Tone mode ] beállításnál, használja a [ Set Picture Control (HLG) ] elemet a fényképezés menüben.

Képszabályozás módosítása

A képszabályozás a jelenethez vagy a fotós kreatív szándékához igazítható.

 1. Válasszon ki egy Picture Control .

  Válassza a [ Picture Control beállítása ] lehetőséget a fényképezés vagy videórögzítés menüben, majd jelölje ki a kívánt Picture Control , és nyomja meg 2 gombot.

 2. Módosítsa a beállításokat.

  • Nyomja meg 1 vagy 3 gombot a beállítások kijelöléséhez. Nyomja meg 4 vagy 2 gombot 1-es lépésekben történő érték kiválasztásához, vagy forgassa el a segédtárcsát a 0,25-ös lépésekben történő érték kiválasztásához.
  • Az elérhető opciók a kiválasztott Picture Control függően változnak.
  • A kiegyensúlyozott [ Élesítés ], [ Középtartományú élesítés ] és [ Tisztaság ] szintek gyors beállításához jelölje ki a [ Gyors élesség ] lehetőséget, és nyomja meg 4 vagy 2 gombot.
  • A változtatások elvetéséhez és az alapértelmezett beállításoktól való újrakezdéshez nyomja meg az O ( Q ) gombot.

 3. Változtatások mentése és kilépés.

  Nyomja meg J gombot a változtatások mentéséhez. Az alapértelmezett beállításokhoz képest módosított képszabályozási beállításokat csillag („ U ”) jelzi.

Picture Control beállítások

választási lehetőség Leírás
[ Hatás szint ] Némítsa el vagy fokozza a Kreatív képszabályozás hatását.
[ Gyors éles ] A [ Gyors élesség ] segítségével gyorsan beállíthatja a kiegyensúlyozott [ Élesítés ], [ Középtartományú élesítés ] és a [ Tisztaság ] szintjeit. Ezek a paraméterek egyénileg is beállíthatók.
[ élezés ] Irányítsd a részletek és a körvonalak élességét.
[ Középkategóriás élesítés ] Állítsa be a minták és vonalak élességét a [ Sharpening ] és a [ Clarity ] közötti tartományban.
[ Világosság ] Állítsa be az általános élességet és a vastagabb körvonalak élességét a fényerő vagy a dinamikatartomány befolyásolása nélkül.
[ Kontraszt ] Állítsa be a kontrasztot.
[ Fényerő ] Növelje vagy csökkentse a fényerőt anélkül, hogy elveszne a részletgazdagság a csúcsfényekben vagy az árnyékokban.
[ Telítettség ] Irányítsd a színek élénkségét.
[ Színárnyalat ] Állítsa be a színárnyalatot.
[ Szűrő effektusok ] Szimulálja a színszűrők hatását a monokróm képeken.
[ Alakformálás ] Válassza ki a monokróm képeken használt árnyalatot. Ha megnyomja 3 gombot, ha a [ F&W ] (fekete-fehér) opciótól eltérő opció van kiválasztva, megjelennek a telítettségi beállítások.
[ Tónus ] (Kreatív képszabályozás) Válassza ki a Kreatív képszabályozáshoz használt színárnyalatot.

A j jelző

A Picture Control beállítási menüben az értékkijelző alatti j jelző a beállítás előző értékét jelzi.

A ” (automatikus)

 • Az egyes beállításoknál elérhető [ A ] (automatikus) opció kiválasztásával a fényképezőgép automatikusan módosítja a beállításokat.
 • Az eredmények az expozíciótól és a téma képen belüli helyzetétől függően változnak.

" Szűrőeffektusok "

Válasszon a következő [ Szűrőeffektusok ] közül:

választási lehetőség Leírás
[ Y ] (sárga) * Ezek az opciók fokozzák a kontrasztot, és használhatók az égbolt fényerejének csökkentéséhez tájképfotókon. A narancssárga [ O ] kontrasztosabb, mint a sárga [ Y ], a piros [ R ] kontrasztosabb, mint a narancs.
[ O ] (narancs) *
[ R ] (piros) *
[ G ] (zöld) * A zöld lágyítja a bőrtónusokat. Használja portrékhoz és hasonlókhoz.

A zárójelben lévő kifejezés a megfelelő, harmadik féltől származó színszűrő neve a fekete-fehér fényképezéshez.

Az „ Auto ” Picture Control

A beállítások az [ A−2 ] és [ A+2 ] közötti tartományban állíthatók be.

Az i menü

Ha az i menüben kiemeli a [ Set Picture Control ] elemet, és megnyomja J gombot, megjelenik a Picture Control lista. Jelöljön ki egy Picture Control , és nyomja meg 3 gombot a beállítások szerkesztéséhez, miközben megtekinti az effektust a kijelzőn.

 • Nyomja meg 1 vagy 3 gombot a beállítások kijelöléséhez. Nyomja meg 4 vagy 2 gombot 1-es lépésekben történő érték kiválasztásához, vagy forgassa el a segédtárcsát a 0,25-ös lépésekben történő érték kiválasztásához.
 • Az elérhető opciók a kiválasztott Picture Control függően változnak.
 • A változtatások elvetéséhez és az alapértelmezett beállításoktól való újrakezdéshez nyomja meg az O ( Q ) gombot.
 • Nyomja meg J gombot a változtatások mentéséhez.

 • Az alapértelmezett beállításokhoz képest módosított képszabályozási beállításokat csillag („ U ”) jelzi.

Egyedi képszabályozás

Mentse el a módosított képszabályozást egyéni képszabályozásként.

választási lehetőség Leírás
[ Mentés/szerkesztés ] Hozzon létre új egyéni Picture Control egy meglévő előre beállított vagy egyéni Picture Control alapján, vagy szerkessze a meglévő egyéni képszabályozási beállításokat.
[ Átnevezés ] Egyéni képszabályozás átnevezése.
[ Törlés ] Törölje az egyéni képszabályozási beállításokat.
[ Betöltés/mentés ] Másolja az egyéni képszabályozási beállításokat memóriakártyára és onnan.

Egyéni képszabályozás létrehozása

 1. Jelölje ki a [ Picture Control ] elemet a fényképezés vagy videófelvétel menüben, és nyomja meg 2 gombot.

 2. Válassza a [ Mentés/szerkesztés ] lehetőséget.

  Jelölje ki a [ Mentés/szerkesztés ] lehetőséget, és nyomja meg 2 gombot a [ Picture Control kiválasztása ] opciók megtekintéséhez.

 3. Válasszon ki egy Picture Control .

  • Jelöljön ki egy meglévő Picture Control , és nyomja meg 2 gombot a szerkesztési lehetőségek megjelenítéséhez.
  • A kiemelt Picture Control másolatának további módosítások nélküli mentéséhez nyomja meg J gombot. Megjelennek a [ Save as ] opciók; folytassa az 5. lépéssel.

 4. Módosítsa a beállításokat.

  • A beállítások és az eljárás ugyanaz, mint a [ Picture Control beállítása ] esetén.
  • Nyomja meg J gombot a [ Mentés másként ] opciók megjelenítéséhez, amikor a beállítások befejeződtek.
  • A változtatások elvetéséhez és az alapértelmezett beállításoktól való újrakezdéshez nyomja meg az O ( Q ) gombot.

 5. Válasszon egy úti célt.

  Válasszon célt az egyéni Picture Control (C-1-C-9).

 6. Nevezze el a Picture Control .

  • Ha megnyomja 2 gombot, amikor az előző lépésben egy rendeltetési hely ki van jelölve, megjelenik az [ Átnevezés ] szövegbeviteli párbeszédpanel.
  • Az alapértelmezett név, amelyet úgy hoztak létre, hogy egy kétjegyű számot adnak a meglévő Picture Control nevéhez, megjelenik a szöveges megjelenítési területen. A kétjegyű számot a kamera automatikusan generálja.
  • Az egyéni Picture Control nevek legfeljebb tizenkilenc karakter hosszúak lehetnek.
  • A szövegbevitellel kapcsolatos információkért lásd: „Szövegbevitel” ( 0 Szövegbevitel ).

 7. Nyomja meg az X gombot.

  • A szövegbevitel véget ér.

  • Az új Picture Control hozzáadásra kerül a Picture Control listához.

Az eredeti Picture Control ikon

Az egyéni Picture Control alapjául szolgáló eredeti előre beállított Picture Control egy ikon jelzi a szerkesztőképernyőn.

Egyedi Picture Control beállítások

Az egyéni képszabályozással elérhető opciók megegyeznek azokkal, amelyeken az egyéni Picture Control alapul.

Egyéni képszabályozási beállítások megosztása

A [ Manage Picture Control ) menü [ Load/save ] elemével egyéni képszabályozási beállításokat másolhat a fényképezőgépről a memóriakártyára. Törölheti az egyéni képszabályozási beállításokat is, vagy másolhatja azokat a memóriakártyáról a fényképezőgépre (a memóriakártyát az elsődleges nyílásba kell helyezni, mivel a képen látható [ Primary slot selection ] segítségével a másodlagos nyílásba helyezett memóriakártyákat fényképezési menü nem észlelhető).

 • [ Másolás fényképezőgépre ]: Egyéni képszabályozási beállítások másolása (importálása) a memóriakártyáról a fényképezőgépre. A képszabályozási beállítások a fényképezőgép C-1–C-9 egyéni képszabályzóiba vannak másolva, és tetszés szerint elnevezhetők.
 • [ Törlés a kártyáról ]: A kiválasztott egyéni képszabályozási beállítások törlése a memóriakártyáról.
 • [ Másolás kártyára ]: Egyedi Picture Control másolása (exportálása) a fényképezőgépről a memóriakártyára. Jelölje ki a kiválasztott Picture Control célhelyét (1-től 99-ig), és nyomja meg J a memóriakártyára való exportálásához.