Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Oversetter

DENNE TJENESTEN KAN INNEHOLDE OVERSETTELSER LEVERT AV GOOGLE. GOOGLE FRASKRIVER SEG ALLE GARANTIER KNYTTET TIL OVERSETTELSENE, UTTRYKKELIGE ELLER UNDERFORSTÅTTE, INKLUDERT ALLE GARANTIER FOR NØYAKTIGHET, OG ALLE UNDERFORSTÅTTE GARANTIER FOR SALGBARHET, EGNETHET FOR ET BESTEMT FORMÅL OG UKRENGELIGHET.

Nikon Corporation (nedenfor, "Nikon") sine referansehåndbøker har blitt oversatt for din bekvemmelighet ved hjelp av oversettelsesprogramvare drevet av Google Oversetter. Det er gjort rimelige anstrengelser for å gi en nøyaktig oversettelse, men ingen automatisert oversettelse er perfekt, og er heller ikke ment å erstatte menneskelige oversettere. Oversettelser leveres som en tjeneste til brukere av Nikons referansehåndbøker, og leveres "som de er". Det gis ingen garanti av noe slag, enten uttrykt eller underforstått, med hensyn til nøyaktigheten, påliteligheten eller korrektheten for enhver oversettelse gjort fra engelsk til et annet språk. Noe innhold (slik som bilder, videoer, Flash-videoer osv.) vil kanskje ikke være nøyaktig oversatt som følge av begrensningene til oversettelsesprogramvaren.

Den offisielle teksten er den engelske versjonen av referansehåndbøkene. Eventuelle uoverensstemmelser eller forskjeller som oppstår i oversettelsen, er ikke bindende og har ingen juridisk virkning for etterlevelse eller håndhevelse. Dersom du har spørsmål knyttet til nøyaktigheten av informasjonen i de oversatte referansehåndbøkene, se den engelske versjonen av håndbøkene som er den offisielle versjonen.

Måling

G -knapp U C fotoopptaksmeny

Måling bestemmer hvordan kameraet stiller inn eksponeringen.

Alternativ Beskrivelse
L [ Matrisemåling ] Kameraet måler et bredt område av rammen og angir eksponering i henhold til tonefordeling, farge, komposisjon og avstand for resultater som er nær de som sees med det blotte øye.
M [ Sentrumsvektet måling ]
  • Kameraet tildeler den største vekten til midten av bildet. Denne modusen kan for eksempel brukes med motiver som dominerer komposisjonen.
  • Sentrumsvektet måling anbefales også ved bruk av filtre med eksponeringsfaktor (filterfaktor) over 1×.
  • Størrelsen på området som er tildelt størst vekt, kan velges ved hjelp av egendefinert innstilling b5 [ Sentervektet område ].
  • Det målte området kan vises eller skjules ved hjelp av egendefinerte innstillinger d17 [ Custom monitor shooting display ] og d18 [ Custom viewfinder shooting display ].
N [ Spotmåling ]
  • Kameraet måler en sirkel med en diameter på 4 mm/0,16 tommer (tilsvarer omtrent 1,5 % av bildet). Dette sikrer at motivet blir korrekt eksponert selv når bakgrunnen er mye lysere eller mørkere.
  • Det målte området er sentrert på gjeldende fokuspunkt. Hvis [ Auto-område-AF ] er valgt for AF-områdemodus ( 0 AF-områdemodus ), vil kameraet i stedet måle det midtre fokuspunktet.
t [ Høydepunktsvektet måling ] Kameraet legger størst vekt på høydepunkter. Bruk dette alternativet for å redusere tap av detaljer i høydepunkter, for eksempel når du fotograferer spotlight-artister på scenen.