Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

DENNE TJENESTE KAN INDEHOLDE OVERSÆTTELSER TILVEJEBRAGT AF GOOGLE. GOOGLE FRASKRIVER SIG ALLE GARANTIER RELATERET TIL OVERSÆTTELSER, UDTRYKKELIGE ELLER STILTIENDE, HERUNDER EVENTUELLE GARANTIER FOR NØJAGTIGHED, PÅLIDELIGHED OG STILTIENDE GARANTIER FOR SALGBARHED, EGNETHED TIL ET BESTEMT FORMÅL OG IKKE-OVERTRÆDELSE.

Kameraguiderne fra Nikon Corporation (herunder kaldet "Nikon") er blevet oversat for nemheds skyld ved hjælp af oversættelsessoftware, der tilvejebringes af Google Translate. Der er gjort fornuftige bestræbelser på at levere en nøjagtig oversættelse, men ingen automatiseret oversættelse er perfekt, og er ej heller beregnet til at skulle erstatte fagoversættere. Oversættelser leveres som en tjeneste for brugere af Nikons kameraguider og leveres "som de er". Der gives ingen garanti af nogen art, hverken udtrykkelig eller stiltiende, med hensyn til nøjagtighed, pålidelighed eller korrekthed af oversættelser fra engelsk til noget andet sprog. Noget indhold (såsom billeder, videoer, flashvideo osv.) oversættes muligvis ikke nøjagtigt som følge af begrænsningerne i oversættelsessoftwaren.

Den officielle tekst er den engelske version af kameraguiderne. Enhver uoverensstemmelse eller forskel skabt i oversættelsen er ikke bindende og har ingen juridisk effekt for overholdelses- eller håndhævelsesformål. Hvis der opstår spørgsmål vedrørende nøjagtigheden af oplysningerne i de oversatte kameraguider, se den engelske version af guiderne, som er den officielle version.

Undervælgeren

Brug undervælgeren til at vælge fokuspunktet. Midten af undervælgeren kan også bruges til at låse eksponering og fokus.

Valg af fokuspunkt

Undervælgeren kan bruges til at vælge fokuspunktet, når en anden indstilling end [ Auto-område AF ], [ Auto-område AF (mennesker) ] og [ Auto-område AF (dyr) ] er valgt for AF-område tilstand ( 0 AF-områdetilstand ).

Eksponeringslås

 • Eksponeringslås kan bruges til at omkomponere billeder efter måling af et motiv, der ikke vil være i det valgte fokusområde i den endelige komposition.
 • Eksponeringslås er særligt effektiv med punkt- og centervægtet måling.

Fokuslås

 • Brug fokuslås til at låse fokus på det aktuelle motiv, når AF-C er valgt til fokustilstand.
 • Når du bruger fokuslås, skal du vælge en anden AF-områdetilstand end [ Auto-område-AF ], [ Auto-område-AF (mennesker) ] og [ Auto-område-AF (dyr) ].

Låsning af fokus og eksponering

 1. Placer motivet i det valgte fokuspunkt, og tryk udløserknappen halvt ned for at indstille fokus og eksponering.

 2. Tryk på midten af undervælgeren.

  • Fokus og eksponering låses, mens du trykker på midten af undervælgeren. Eksponeringen ændres ikke, selv når sammensætningen ændres.

  • Et AE-L- ikon vil blive vist på skærmene.

 3. Hold midten af undervælgeren nede, komponer billedet igen og optag.

  Ændr ikke afstanden mellem kameraet og motivet. Hvis afstanden til motivet ændres, skal du slippe låsen og fokusere igen på den nye afstand.

Låsning af fokus, når AF-S er valgt for fokustilstand

Fokus låses, mens udløserknappen trykkes halvt ned. Du kan også låse fokus ved at trykke på midten af undervælgeren.

Låsning af eksponering med udløserknappen

Hvis [ Til (halvt tryk) ] er valgt for brugerdefineret indstilling c1 [ Udløserknap AE-L ], låses eksponeringen, mens udløserknappen trykkes halvt ned.

At tage flere billeder på samme fokusafstand

 • Hvis du låste fokus ved at trykke på midten af undervælgeren, forbliver fokus låst mellem optagelserne, hvis du holder midten af undervælgeren nede.
 • Fokus forbliver også låst, hvis du holder udløserknappen nede halvvejs mellem optagelserne.