Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Rezgéscsökkentés

G gomb U C Fényképezés menü

Válassza ki, hogy engedélyezi-e a rezgéscsökkentést. Az elérhető opciók az objektívtől függően változnak.

választási lehetőség Leírás
C [ Normál ] Válassza ezt a fokozott rezgéscsökkentést statikus témák fényképezésekor.
D [ Sport ] Válassza ezt, ha sportolókat és más olyan témákat fényképez, amelyek gyorsan és kiszámíthatatlanul mozognak.
[ Ki ] A rezgéscsökkentés le van tiltva.

Figyelmeztetések: A rázkódáscsökkentés használata

  • Előfordulhat, hogy a [ Rezgéscsökkentés ] bizonyos objektíveknél nem érhető el.
  • Javasoljuk, hogy a fényképezés előtt várja meg, amíg a kép stabilizálódik a kijelzőn.
  • Ha a [ Normál ] lehetőséget választja a rázkódáscsökkentést támogató objektívekhez, a keresőben látható kép ingadozhat a zár kioldása előtt, de ez a rezgéscsökkentés végrehajtásának természetes következménye, és nem jelez meghibásodást. A [ Sport ] vagy az [ Off ] funkció használható, ha a mozgást zavarónak találja.
  • A [ Normal ] vagy a [ Sport ] használata ajánlott a képek pásztázásához. [ Normál ] és [ Sport ] módban a rezgéscsökkentés csak azokra a mozgásokra vonatkozik, amelyek nem részei a serpenyőnek. Ha például a fényképezőgépet vízszintesen pásztázza, a rezgéscsökkentés csak függőleges rázkódás esetén lesz érvényes.
  • A [ Normal ] és a [ Sport ] beállítás akkor is ajánlott, ha a fényképezőgép állványra vagy egylábúra van szerelve. Ne feledje azonban, hogy a [ Ki ] jobb választás lehet egyes állványok esetén a fényképezési körülményektől függően. A beállítások objektívenként változhatnak; további információkért tekintse meg az objektív dokumentációját.
  • Ha rázkódáscsökkentő kapcsolóval ellátott F-bajonett objektívet csatlakoztat egy opcionális FTZ II / FTZ rögzítőadapteren keresztül, a [ Rázkódáscsökkentés ] szürkén jelenik meg, és nem érhető el. Használja a lencsekapcsolót a rezgéscsökkentéshez.