Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Mérés

G gomb U C Fényképezés menü

A fénymérés határozza meg, hogy a fényképezőgép hogyan állítja be az expozíciót.

választási lehetőség Leírás
L [ Mátrix mérés ] A kamera a keret nagy részét méri, és a tónuseloszlás, a szín, a kompozíció és a távolság szerint állítja be az expozíciót a szabad szemmel látható eredményekhez közeli eredmények érdekében.
M [ Középre súlyozott mérés ]
  • A kamera a legnagyobb súlyt a keret közepéhez rendeli. Ez a mód például olyan témákhoz használható, amelyek dominálnak a kompozícióban.
  • A középre súlyozott fénymérés akkor is javasolt, ha 1×-nél nagyobb expozíciós tényezőt (szűrőtényezőt) használ.
  • A legnagyobb súlyú terület mérete a b5 [ Középre súlyozott terület ] egyéni beállítással választható ki.
  • A mért terület megjeleníthető vagy elrejthető a d17 [ Egyedi monitor felvételi megjelenítése ] és a d18 [ Egyedi keresőkép megjelenítése ] egyéni beállításokkal.
N [ Szpot mérés ]
  • A kamera egy 4 mm (0,16 hüvelyk) átmérőjű kört mér (ami a képkocka körülbelül 1,5%-ának felel meg). Ez biztosítja, hogy a téma még akkor is megfelelően exponált legyen, ha a háttér sokkal világosabb vagy sötétebb.
  • A mért terület középpontjában az aktuális fókuszpont áll. Ha az [ Auto-area AF ] van kiválasztva AF-mező módhoz ( 0 AF-Area Mode ), a fényképezőgép ehelyett a középső fókuszpontot méri.
t [ Kiemelt súlyozott mérés ] A fényképezőgép a fénypontokhoz rendeli a legnagyobb súlyt. Ezzel a lehetőséggel csökkentheti a fénypontok részleteinek elvesztését, például amikor spotlámpás előadókat fényképez a színpadon.