Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Fénykép villogásának csökkentése

G gomb U C Fényképezés menü

Az [ ON ] kiválasztása csökkenti az olyan fényforrások villogásának hatását, mint a fénycsövek vagy a higanygőzlámpák.

 • A villogás egyenetlen expozíciót vagy (folyamatos kioldási módban készült fényképek esetén) inkonzisztens expozíciót vagy színezést okozhat.
 • Ha a villogáscsökkentés nem hozza meg a kívánt eredményt, kapcsolja ki a fényképezőgépet, és irányítsa a témára vagy a fényforrásra, mielőtt újra bekapcsolná.
 • Ha az [ ON ] van kiválasztva, és a fényképezőgép villódzást észlel a zár elengedésekor, akkor a fényképezési képernyőn a VILLAGÁS ikon mellett egy zöld I jelenik meg.
 • Ha az [ ON ] van kiválasztva, a fényképezési képernyő rövid időre elsötétül a zár elengedésekor. Folyamatos nagy sebességű és folyamatos alacsony sebességű üzemmódban a fényképezőgép az alábbiak szerint fog viselkedni.

  • Folyamatos nagy sebesség : A képkockasebesség prioritást élvez. A kijelző rövid időre elsötétül az egyes sorozatok első felvételénél, de a következő felvételeknél nem.
  • Folyamatos alacsony sebesség : A villogás csökkentése prioritást élvez. A kijelző rövid időre elsötétül a zár kioldásakor, és a képkockasebesség csökkenhet vagy ingadozóvá válhat.

" Fénykép villogásának csökkentése "

 • A villogás csökkentése kissé késleltetheti a zár reakcióját.
 • A villogáscsökkentés 100 és 120 Hz-es villódzást észlel (az 50, illetve 60 Hz-es váltakozó áramú tápegységekkel kapcsolatban). Előfordulhat, hogy a kívánt eredmény nem érhető el, ha sorozatfelvétel közben a tápegység frekvenciája megváltozik.
 • A fényforrástól és a felvételi körülményektől függően előfordulhat, hogy a villogást nem észleli, vagy nem éri el a kívánt eredményt, például erősen megvilágított vagy sötét hátterű jeleneteknél.
 • Előfordulhat, hogy a kívánt eredményt nem lehet elérni dekoratív világítással és más, nem szabványos világítással.
 • A fényképek villogásának csökkentésének tényleges hatásai eltérhetnek a kijelzőn láthatótól.

Folyamatos nagy sebesség

 • Ha a [ Fókusz ] van kiválasztva az a1 egyéni beállításnál [ AF-C priority selection ], a villogáscsökkentés a folyamatos nagy sebességű kioldó módban ugyanúgy működik, mint a folyamatos alacsony sebességű kioldásnál.
 • Előfordulhat, hogy a villogáscsökkentés nem hozza meg a kívánt eredményt sorozatfelvételek készítésekor, ha:

  • a zársebesség változik ( A vagy P mód),
  • a képkocka haladási sebessége lelassul, ill
  • a kitörések hosszúak.

„Fénykép villogásának csökkentése”: Korlátozások

A [ Fénykép villogásának csökkentése ] bizonyos körülmények között nem lép érvénybe, beleértve a következőket:

 • HDR átfedés és
 • nagy sebességű keretrögzítés +.