Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google fordító

EZ A SZOLGÁLTATÁS GOOGLE ÁLTAL KÉSZÍTETT FORDÍTÁSOKAT TARTALMAZHAT. A GOOGLE A FORDÍTÁSOKRA VONATKOZÓLAG NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT, ÍGY SEM KIFEJEZETTEN, SEM HALLGATÓLAGOSAN NEM GARANTÁLJA A FORDÍTÁS PONTOSSÁGÁT ÉS MEGBÍZHATÓSÁGÁT, TOVÁBBÁ NEM VÁLLAL HALLGATÓLAGOS GARANCIÁT ANNAK FORGALOMKÉPESSÉGÉRE, EGY ADOTT CÉLRA VALÓ ALKALMASSÁGÁRA ÉS JOGTISZTASÁGÁRA.

A Nikon Corporation (a továbbiakban a „Nikon”) referencia-útmutatóit a kényelmes használat érdekében lefordíttattuk a Google fordító által működtetett fordítószoftverrel. Észszerű erőfeszítéseket tettünk a fordítás pontosságának biztosítása érdekében, azonban az automatizált fordítás nem képes tökéletesen helyettesíteni az embert. A fordításokat szolgáltatásként biztosítjuk a Nikon referencia-útmutatók felhasználóinak, olyan állapotban, „ahogy vannak”. Sem kifejezett, sem hallgatólagos garanciát nem vállalunk az angolból bármely más nyelvre lefordított útmutatók pontosságáért, megbízhatóságáért és helyességéért. A fordítószoftver korlátaiból adódóan előfordulhat, hogy bizonyos tartalmak (például képek, videók, Flash videók stb.) fordítása nem pontos.

A referencia-útmutatók hivatalos szövege az angol változat. A fordításban előforduló következetlenségek és eltérések nem kötelező erejűek, megfelelőségi vagy jogérvényesítési célból joghatással nem bírnak. Amennyiben a referencia-útmutatók fordításában tartalmazott információ pontosságával kapcsolatban kérdései merülnek fel, tájékozódjon az útmutatók hivatalos, angol változatában.

Nagyfrekvenciás villogáscsökkentés

G gomb U C Fényképezés menü

A [ Be (zársebesség finomhangolása) ] kiválasztásával a ¹⁄8₀₀0 és ¹⁄3₀ s közötti záridő kisebb lépésekben állítható az S és M módban, így a villogást minimálisra csökkentő sebességeket az előnézet megtekintésével találhatja meg a fényképezés kijelzőjét.

  • A villódzás sávosodást okozhat a nagyfrekvenciás LED-es megvilágítás mellett készült képeken vagy a nagyfrekvenciás LED-kijelzővel ellátott monitorokat tartalmazó felvételeken. A zársebesség kiválasztásához használt lépések méretének csökkentése segít a villogást minimálisra csökkentő sebességek azonosításában.

  • Miután kiválasztotta a témának megfelelő zársebességet, engedélyezze a nagyfrekvenciás villogáscsökkentést és finomhangolja a zársebességet, miközben a témát a fényképezési képernyőn nézi, amíg meg nem találja azt az értéket, amely minimálisra csökkenti a villogást és a sávosodást. A hatás könnyebben megállapítható, ha ráközelít a témára a kijelző zoom segítségével.
  • Ha a nagyfrekvenciás villogáscsökkentés engedélyezve van, a zársebesség-kijelző csak a nevezőt mutatja, a tizedesvessző után hozzáadva egy számjegyet.

  • Megjelenik a pontos zársebesség. Például a zársebesség ¹⁄₅₀0 s kiválasztásakor pontosan ¹⁄52 s, amelyet a kijelzőn „512.0”-ként, a nevezőként jelenít meg.
  • A nagyfrekvenciás villogáscsökkentés kikapcsolásával a zársebesség a normálisan kijelzett értékekhez legközelebb esik.

Figyelmeztetések: nagyfrekvenciás villogáscsökkentés

  • A villogás hatása a fényképezési kijelzőn eltérhet a fényképeken láthatótól. Javasoljuk, hogy készítsen próbafelvételeket, hogy meghatározza azt a zársebességet, amely minimálisra csökkenti a villogást és a sávosodást.
  • Az expozíció karbantartása le van tiltva, ha a nagyfrekvenciás villogáscsökkentés érvényben van, még akkor is, ha a [ Záridő ] van kiválasztva a b7 egyéni beállításnál [ Tartsa exp. amikor az f/ változik ].

A „ Fényképezési funkciók visszahívása ” használata nagyfrekvenciás villogáscsökkentéssel

Ha a [ Jelenlegi beállítások mentése ] lehetőséget választja az f2 egyéni beállításhoz [ Egyéni kezelőszervek (felvétel) ] > [ Fényképezési funkciók visszahívása ] vagy [ Fényképezési funkciók visszahívása (tartás) ], miközben a nagyfrekvenciás villogáscsökkentés érvényben van, az aktuálisan kiválasztott záridőt a finombeállítással menti el. hangolás. Ez lehetővé teszi például, hogy azonosítsa és elmentse azt a zársebességet, amely minimalizálja a csíkozást egy nagyfrekvenciás LED-kijelzőn, majd a tárolt érték azonnali előhívását a kiválasztott gombbal csak akkor, ha a LED-kijelző a keretben van.