Фина настройка на фокуса за текущия обектив.

 • Използвайте само при необходимост.

 • Препоръчваме ви да извършите фина настройка на фокусно разстояние, което използвате често. Ако извършите настройка на фокуса на късо фокусно разстояние, например, може да го намерите по-малко ефективно при по-големи разстояния.

опция

Описание

[ фина настройка на AF ]

Изберете [ ВКЛ . ], за да включите фината настройка.

[ Фина настройка и запазване на обектива ]

Фина настройка на фокуса за текущия обектив. Натиснете 1 или 3 , за да маркирате елементи и натиснете 4 или 2 , за да изберете от стойности между +20 и −20.

 • Колкото по-голяма е стойността на фина настройка, толкова по-далеч е фокусната точка от обектива; колкото по-малка е стойността, толкова по-близо е фокусната точка.

 • Дисплеят показва текущите и предишните стойности.

 • Камерата може да съхранява стойности за до 40 вида обективи.

 • Ако вече съществува стойност за текущия обектив, можете да изберете дали да добавите нова стойност или да презапишете съществуващата стойност.

[ По подразбиране ]

Изберете стойностите за фина настройка за обективи, за които преди това не са били записани стойности, като използвате [ Fine-tune and save lens ]. Натиснете 4 или 2 , за да изберете от стойности между +20 и −20.

[ Списък на запазените стойности ]

Избройте стойности, запазени с помощта на [ Фина настройка и запазване на обектива ]. Маркирането на обектив в списъка и натискането на 2 показва диалогов прозорец [ Избор на номер на обектив ].

 • Диалоговият прозорец [ Избор на номер на обектива ] се използва за въвеждане на идентификатора на обектива.

 • В случай на обективи с байонет Z и някои обективи с байонет F, серийният номер на обектива се въвежда автоматично.

[ Изберете стойност за текущия обектив ]

Изберете от множество стойности за фина настройка, запазени за лещи от същия тип.

Изтриване на запазени стойности

За да изтриете стойности, записани чрез [ Fine-tune and save lens ], маркирайте желания обектив в списъка [ List saved values ] и натиснете O ( Q ).

Създаване и запазване на стойности за фина настройка

 1. Прикрепете обектива към камерата.

 2. Изберете [ Опции за фина настройка на AF ] в менюто за настройка, след това маркирайте [ Фина настройка и запазване на обектива ] и натиснете 2 .

  Ще се покаже диалогов прозорец за фина настройка на AF.

 3. Натиснете 4 или 2 за фина настройка на автофокуса.

  • Изберете от стойности между +20 и −20.

  • Текущата стойност се показва с g , избраната преди това стойност с o .

  • Ако има прикрепен вариообектив, можете да изберете отделни стойности за фина настройка за максимален ъгъл (WIDE) и максимално увеличение (TELE). Използвайте 1 и 3 , за да изберете между двете.

  • Колкото по-голяма е стойността на фина настройка, толкова по-далеч е фокусната точка от обектива; колкото по-малка е стойността, толкова по-близо е фокусната точка.

 4. Натиснете J , за да запишете новата стойност.

Избор на стойност за фина настройка по подразбиране

 1. Изберете [ Опции за фина настройка на AF ] в менюто за настройка, след това маркирайте [ По подразбиране ] и натиснете 2 .

 2. Натиснете 4 или 2 за фина настройка на автофокуса.

  • Изберете от стойности между +20 и −20.

  • Текущата стойност се показва с g , избраната преди това стойност с o .

  • Колкото по-голяма е стойността на фина настройка, толкова по-далеч е фокусната точка от обектива; колкото по-малка е стойността, толкова по-близо е фокусната точка.

 3. Натиснете J , за да запазите новата стойност.

B Менюто за настройка: Настройка на камерата

Форматиране на карта с паметезикЧасова зона и датаЯркост на монитораМонитор Цветов балансЯркост на визьораЦветов баланс на визьораРазмер на дисплея на Finder (Photo Lv)Ограничете избора на режим на мониторАвтоматично завъртане на информационния дисплейОпции за фина настройка на AFДанни за обектив без процесорЗапазване на позицията на фокусаАвтоматично изключване на температуратаПоведение на сензорния екран при изключванеЧист сензор за изображениеИзображение Отстраняване на прах Реф. СнимкаPixel MappingКоментар на изображениетоИнформация за авторските праваIPTCОпции за гласови бележкиЗвуци от камератаТих режимДокоснете контролиHDMIПриоритет на USB връзкатаДанни за местоположение (вградени)Опции за безжично дистанционно (WR).Задайте дистанционен (WR) Fn бутонМаркировка за съответствиеИнформация за батериятаUSB захранванеПестене на енергия (Режим за снимки)Заключване за освобождаване на празен слотЗапазване/зареждане на настройките на менютоНулирайте всички настройкиВерсия на фърмуера