Вижте информация за батерията, поставена в момента във фотоапарата.

опция

Описание

[ Зареждане ]

Текущото ниво на батерията, изразено като процент.

[ Брой изстрели ]

Броят снимки, направени от последното зареждане на батерията.

[ Калибриране ]

Индикатор дали батерията изисква калибриране. Калибрирането гарантира точността на дисплея за нивото на батерията; след като батерията бъде заредена определен брой пъти, ще се покаже [ j ].

  • Препоръчваме ви да калибрирате батерията, когато се покаже [ j ] ( Калибриране на батерии ).

  • [ –– ] показва, че не е необходимо калибриране.

[ Възраст на батерията ]

Дисплей на пет нива, показващ възрастта на батерията.

  • Стойност „0“ ( k ) показва, че работата на батерията не е нарушена.

  • Стойност „4“ ( l ) показва, че батерията е достигнала края на своя живот на зареждане. Сменете батерията.

Брой удари

[ Брой снимки ] показва колко пъти е бил освободен затворът. Обърнете внимание, че понякога камерата може да освободи затвора, без да запише снимка, например при измерване на предварително зададен ръчен баланс на бялото.

Зареждане на батерии при ниски температури

Като цяло батериите показват спад в капацитета при ниски температури на околната среда. Дори нови батерии, заредени при температури под около 5 °C (41 °F), може да покажат временно увеличение от „0” до „1” в стойността, показана за [ Battery age ], но дисплеят ще се върне към нормалното, след като батерията се изтощи е презареждан при температура около 20 °C (68 °F) или по-висока.

B Менюто за настройка: Настройка на камерата

Форматиране на карта с паметезикЧасова зона и датаЯркост на монитораМонитор Цветов балансЯркост на визьораЦветов баланс на визьораРазмер на дисплея на Finder (Photo Lv)Ограничете избора на режим на мониторАвтоматично завъртане на информационния дисплейОпции за фина настройка на AFДанни за обектив без процесорЗапазване на позицията на фокусаАвтоматично изключване на температуратаПоведение на сензорния екран при изключванеЧист сензор за изображениеИзображение Отстраняване на прах Реф. СнимкаPixel MappingКоментар на изображениетоИнформация за авторските праваIPTCОпции за гласови бележкиЗвуци от камератаТих режимДокоснете контролиHDMIПриоритет на USB връзкатаДанни за местоположение (вградени)Опции за безжично дистанционно (WR).Задайте дистанционен (WR) Fn бутонМаркировка за съответствиеИнформация за батериятаUSB захранванеПестене на енергия (Режим за снимки)Заключване за освобождаване на празен слотЗапазване/зареждане на настройките на менютоНулирайте всички настройкиВерсия на фърмуера