Изберете дали предоставеният зареждащ променливотоков адаптер или компютри, свързани чрез USB, могат да се използват за захранване на камерата (USB доставка на захранване). Доставянето на захранване от USB позволява на камерата да се използва, като същевременно ограничава изтощаването на батерията.

Вариант

Описание

[ ВКЛЮЧЕНО ]

Камерата черпи енергия от свързани устройства, докато е включена. Свързаните устройства също ще доставят захранване, когато камерата е изключена, ако Bluetooth качването е в ход или лампата за достъп до картата с памет свети.

[ ИЗКЛ. ]

Камерата не черпи енергия от свързани устройства в нито един момент.

  • Захранването ще се подава към камерата само когато батерията е поставена.

  • Икона за доставка на USB захранване се появява на дисплея за снимане и на контролния панел, когато фотоапаратът се захранва от външен източник.

USB захранване на компютъра
  • Преди да използвате компютър за захранване на фотоапарата, проверете дали компютърът е оборудван с USB конектор тип C. Използвайте UC-E25 USB кабел (предлага се отделно), за да свържете фотоапарата към компютъра.

  • В зависимост от модела и спецификациите на продукта, някои компютри няма да доставят ток за захранване на камерата.

„Доставка на захранване“ срещу „Зареждане“

Захранването за работа с камерата се нарича „захранване“, докато терминът „зареждане“ се използва, когато захранването се подава само за зареждане на батерията на камерата. Условията, при които захранването, доставяно от външни устройства, се използва за захранване на фотоапарата или зареждане на батерията, са показани по-долу.

Избрана е опция за [USB захранване]

Превключвател на захранването

Използван външен източник на захранване за

[ ВКЛЮЧЕНО ]

Включено (таймерът в режим на готовност е активен) 1

Доставка на мощност

Включено (таймерът за готовност изключен)

Зареждане 2

Изключено

Зареждане 2

[ ИЗКЛ. ]

Включено (таймерът в режим на готовност е активен) 1

Включено (таймерът за готовност изключен)

Зареждане 2

Изключено

Зареждане 2

  1. Включва случаи, в които превключвателят на захранването е в положение „ИЗКЛЮЧЕНО“, но Bluetooth качването е в ход или лампичката за достъп до картата с памет свети.

  2. Батериите EN-EL18d, EN-EL18c и EN-EL18b, поставени във фотоапарата, ще се зареждат, когато фотоапаратът е свързан към предоставения зареждащ AC адаптер или чрез USB към компютър. Имайте предвид обаче, че батериите с „4“ ( l ) показващ за [ Информация за батерията ] > [ Възраст на батерията ] в менюто за настройка не могат да се зареждат.

B Менюто за настройка: Настройка на камерата

Форматиране на картата с паметезикЧасова зона и датаЯркост на монитораЦветов баланс на монитораЯркост на визьораЦветов баланс на визьораРазмер на дисплея на Finder (Photo Lv)Ограничете избора на режим на мониторАвтоматично завъртане на информационния дисплейОпции за фина настройка на AFДанни за обектива без процесорЗапазване на фокусната позицияПоведение на сензорния екран при изключванеПочистете сензора за изображениеИзображение Отстраняване на прах Референтна снимкаПикселно картографиранеКоментар на изображениетоИнформация за авторското правоIPTCОпции за гласова бележкаЗвуци на камератаТих режимДокоснете контролиHDMIПриоритет на USB връзкатаДанни за местоположение (вградени)Опции за безжично дистанционно (WR).Задаване на бутон Fn за дистанционно (WR).Маркировка за съответствиеИнформация за батериятаUSB захранванеПестене на енергия (режим за снимки)Заключване за освобождаване на празния слотЗапазване/Зареждане на настройките на менютоНулиране на всички настройкиВерсия на фърмуера