Изберете дали предоставеният променливотоков адаптер за зареждане или компютри, свързани чрез USB, могат да се използват за захранване на камерата (захранване чрез USB). USB захранването позволява използването на фотоапарата, като същевременно ограничава разхода на батерията.

опция

Описание

[ ВКЛЮЧЕНО ]

Камерата черпи енергия от свързани устройства, докато е включена. Свързаните устройства също ще доставят захранване, когато камерата е изключена, ако Bluetooth качването е в ход или лампата за достъп до картата с памет свети.

[ ИЗКЛЮЧЕНО ]

Камерата не черпи енергия от свързани устройства по всяко време.

  • Камерата ще се захранва само когато батерията е поставена.

  • Икона за USB захранване се появява на дисплея за снимане и контролния панел, когато фотоапаратът се захранва от външен източник.

Компютърно USB захранване
  • Преди да използвате компютър за захранване на камерата, проверете дали компютърът е оборудван с USB конектор тип C. Използвайте USB кабел UC-E25 (предлага се отделно), за да свържете фотоапарата към компютъра.

  • В зависимост от модела и спецификациите на продукта, някои компютри няма да доставят ток за захранване на камерата.

„Доставка на мощност“ срещу „зареждане“

Захранването за работата на фотоапарата се нарича „подаване на захранване“, докато терминът „зареждане“ се използва, когато захранването се подава само за зареждане на батерията на фотоапарата. Условията, при които захранването, предоставено от външни устройства, се използва за захранване на камерата или за зареждане на батерията, са показани по-долу.

Избрана опция за [USB захранване]

Превключвател на захранването

Външен източник на захранване, използван за

[ ВКЛЮЧЕНО ]

Включен (активен таймер за готовност) 1

Доставка на мощност

Включен (таймерът за готовност е изключен)

Зареждане 2

Изкл

Зареждане 2

[ ИЗКЛЮЧЕНО ]

Включен (активен таймер за готовност) 1

Включен (таймерът за готовност е изключен)

Зареждане 2

Изкл

Зареждане 2

  1. Включва случаи, в които превключвателят на захранването е в положение „ИЗКЛЮЧЕНО“, но Bluetooth качването е в ход или лампата за достъп до картата с памет свети.

  2. Батериите EN-EL18d, EN-EL18c и EN-EL18b, поставени във фотоапарата, ще се зареждат, когато фотоапаратът е свързан към предоставения променливотоков адаптер за зареждане или чрез USB към компютър. Обърнете внимание обаче, че батерии с „4“ ( l ), показващи се за [ Информация за батерията ] > [ Възраст на батерията ] в менюто за настройка, не могат да се зареждат.

B Менюто за настройка: Настройка на камерата

Форматиране на карта с паметезикЧасова зона и датаЯркост на монитораМонитор Цветов балансЯркост на визьораЦветов баланс на визьораРазмер на дисплея на Finder (Photo Lv)Ограничете избора на режим на мониторАвтоматично завъртане на информационния дисплейОпции за фина настройка на AFДанни за обектив без процесорЗапазване на позицията на фокусаАвтоматично изключване на температуратаПоведение на сензорния екран при изключванеЧист сензор за изображениеИзображение Отстраняване на прах Реф. СнимкаPixel MappingКоментар на изображениетоИнформация за авторските праваIPTCОпции за гласови бележкиЗвуци от камератаТих режимДокоснете контролиHDMIПриоритет на USB връзкатаДанни за местоположение (вградени)Опции за безжично дистанционно (WR).Задайте дистанционен (WR) Fn бутонМаркировка за съответствиеИнформация за батериятаUSB захранванеПестене на енергия (Режим за снимки)Заключване за освобождаване на празен слотЗапазване/зареждане на настройките на менютоНулирайте всички настройкиВерсия на фърмуера