Коригирайте настройките на светодиода за състоянието и режима на връзка за допълнителни безжични дистанционни контролери WR-R11a и WR‑R10. Можете също така да изберете режим на връзка за свързване към допълнителни радиоуправляеми светкавици, които поддържат Advanced Wireless Lighting.

Безжични дистанционни управления WR-R10
  • При използване на WR-R10 е необходим адаптер WR-A10.

  • Уверете се, че фърмуерът за WR-R10 е актуализиран до най-новата версия (версия 3.0 или по-нова). За информация относно актуализации на фърмуера вижте уебсайта на Nikon за вашия регион.

LED лампа

Активирайте или деактивирайте светодиодите за състояние на безжичното дистанционно управление WR-R11a или WR-R10, монтирано на камерата. За повече информация вижте документацията, предоставена с безжичното дистанционно управление.

Изберете режим на връзка за WR-R11a или WR-R10 безжични дистанционни контролери, монтирани на други фотоапарати или радиоуправляеми светкавици, които поддържат Advanced Wireless Lighting. Уверете се, че същият режим е избран за другите устройства.

опция

Описание

[ Сдвояване ]

Камерата се свързва само с устройства, с които преди това е била сдвоена. Натиснете бутона за сдвояване на безжичното дистанционно управление, свързано към камерата, за да я сдвоите с други устройства.

  • Тъй като камерата няма да комуникира с устройства, с които не е била сдвоена, тази опция може да се използва за предотвратяване на смущения в сигнала от други устройства в близост.

  • Въпреки това, като се има предвид, че всяко устройство трябва да бъде сдвоено отделно, PIN се препоръчва при свързване с голям брой устройства.

[ PIN ]

Комуникацията се споделя между всички устройства с един и същ четирицифрен PIN. Въведете четирицифрен ПИН по ваш избор. Натиснете 4 или 2 , за да маркирате цифри и натиснете 1 или 3 , за да промените. Натиснете J , за да въведете и покажете избрания PIN.

  • Тази опция е добър избор за фотография с голям брой отдалечени устройства.

  • Ако има няколко налични камери, които споделят един и същ ПИН, светкавиците ще бъдат под единствения контрол на камерата, която се свързва първа, предотвратявайки свързването на всички други камери (светодиодите на безжичните дистанционни контролери, свързани към засегнатите камери, ще мигат) .

  • Независимо от опцията, избрана за [ Режим на връзка ], сигналите от сдвоените безжични дистанционни контролери винаги ще се получават от WR-R11a или WR-R10. Потребителите на безжичното дистанционно управление WR-1 ще трябва да изберат сдвояване като режим на връзка WR-1.

B Менюто за настройка: Настройка на камерата

Форматиране на карта с паметезикЧасова зона и датаЯркост на монитораМонитор Цветов балансЯркост на визьораЦветов баланс на визьораРазмер на дисплея на Finder (Photo Lv)Ограничете избора на режим на мониторАвтоматично завъртане на информационния дисплейОпции за фина настройка на AFДанни за обектив без процесорЗапазване на позицията на фокусаАвтоматично изключване на температуратаПоведение на сензорния екран при изключванеЧист сензор за изображениеИзображение Отстраняване на прах Реф. СнимкаPixel MappingКоментар на изображениетоИнформация за авторските праваIPTCОпции за гласови бележкиЗвуци от камератаТих режимДокоснете контролиHDMIПриоритет на USB връзкатаДанни за местоположение (вградени)Опции за безжично дистанционно (WR).Задайте дистанционен (WR) Fn бутонМаркировка за съответствиеИнформация за батериятаUSB захранванеПестене на енергия (Режим за снимки)Заключване за освобождаване на празен слотЗапазване/зареждане на настройките на менютоНулирайте всички настройкиВерсия на фърмуера