Pixel mapping проверява и оптимизира сензора за изображения на камерата. Ако забележите неочаквани ярки петна, появяващи се в снимки, направени с фотоапарата, изпълнете пикселно картографиране, както е описано по-долу.

  • Картографирането на пикселите е налично само когато е прикрепен обектив с байонет Z или допълнителен адаптер за байонет FTZ II/FTZ.

  • За да предотвратите неочаквана загуба на захранване, използвайте напълно заредена батерия, предоставения променливотоков адаптер за зареждане или допълнителен променливотоков адаптер и захранващ конектор.

  • За да започнете картографиране на пиксели, изберете [ Старт ]. Докато операцията е в ход, се показва съобщение.

Внимание: Pixel Mapping
  • Не се опитвайте да работите с камерата, докато се извършва пикселно картографиране. Не изключвайте фотоапарата и не премахвайте или изключвайте източника на захранване.

  • Картографирането на пикселите може да не е налично, ако вътрешната температура на камерата е повишена.

B Менюто за настройка: Настройка на камерата

Форматиране на карта с паметезикЧасова зона и датаЯркост на монитораМонитор Цветов балансЯркост на визьораЦветов баланс на визьораРазмер на дисплея на Finder (Photo Lv)Ограничете избора на режим на мониторАвтоматично завъртане на информационния дисплейОпции за фина настройка на AFДанни за обектив без процесорЗапазване на позицията на фокусаАвтоматично изключване на температуратаПоведение на сензорния екран при изключванеЧист сензор за изображениеИзображение Отстраняване на прах Реф. СнимкаPixel MappingКоментар на изображениетоИнформация за авторските праваIPTCОпции за гласови бележкиЗвуци от камератаТих режимДокоснете контролиHDMIПриоритет на USB връзкатаДанни за местоположение (вградени)Опции за безжично дистанционно (WR).Задайте дистанционен (WR) Fn бутонМаркировка за съответствиеИнформация за батериятаUSB захранванеПестене на енергия (Режим за снимки)Заключване за освобождаване на празен слотЗапазване/зареждане на настройките на менютоНулирайте всички настройкиВерсия на фърмуера