Achiziţionaţi date de referinţă pentru opţiunea de eliminare a prafului de pe imagine din Capture NX-D (pentru informaţii suplimentare, consultaţi ajutorul online pentru Capture NX-D).

Foto. ref. elim. praf imagine este disponibilă doar când pe aparatul foto este montat un obiectiv E sau G. Se recomandă utilizarea unui obiectiv cu o distanţă focală de cel puţin 50 mm. Când se utilizează un obiectiv cu zoom, apropiaţi la maximum.

 1. Selectaţi Pornire.

  Evidențiați Pornire și apăsați J. Pentru a ieşi fără să achiziţionaţi date pentru eliminarea prafului de pe imagine apăsaţi G.

  Va fi afișat un mesaj, iar în vizor va apărea „rEF”.

 2. Încadraţi un obiect alb, fără caracteristici, în vizor.

  În condiţiile în care obiectivul se află la aproximativ zece centimetri de un obiect alb, fără caracteristici şi bine iluminat, încadraţi obiectul astfel încât să umple vizorul şi apoi apăsaţi butonul de declanşare la jumătate.

  În modul focalizare automată, focalizarea va fi setată automat la infinit; în modul focalizare manuală, setaţi focalizarea la infinit manual.

 3. Achiziţionaţi date de referinţă pentru eliminarea prafului de pe imagine.

  Apăsaţi butonul de declanşare până la capăt pentru a achiziţiona date de referinţă pentru eliminarea prafului de pe imagine. Monitorul se stinge când butonul de declanşare este apăsat.

  Dacă obiectul de referinţă este prea luminos sau prea întunecat, este posibil ca aparatul foto să nu poată achiziţiona date de referinţă pentru eliminarea prafului de pe imagine şi va fi afişat un mesaj. Alegeţi un alt obiect de referinţă şi repetaţi procesul de la pasul 1.

Date de referinţă pentru eliminarea prafului de pe imagine

Aceleaşi date de referinţă pot fi utilizate pentru fotografii făcute cu obiective diferite sau la diafragme diferite. Imaginile de referinţă nu pot fi vizualizate cu ajutorul unui software de prelucrare a imaginilor pe computer. Când imaginile de referinţă sunt vizualizate pe aparatul foto este afişat un model cu reţea.