Изберете дали да активирате намаляването на вибрациите. Наличните опции варират в зависимост от обектива.

Вариант

Описание

C

[ Нормално ]

Изберете за подобрено намаляване на вибрациите, когато снимате статични обекти.

D

[ Спорт ]

Изберете, когато снимате спортисти и други обекти, които се движат бързо и непредвидимо.

[ Изключено ]

Намаляването на вибрациите е деактивирано.

Предупреждения: Използване на намаляване на вибрациите
  • Намаляването на вибрациите може да не е налично при някои обективи.

  • Препоръчваме ви да изчакате изображението на дисплея да се стабилизира, преди да снимате.

  • Когато [ Нормално ] е избрано за обективи, които поддържат намаляване на вибрациите, изображението във визьора може да се клати преди освобождаването на затвора, но това е естествена последица от начина, по който се извършва намаляването на вибрациите и не показва неизправност. [ Sport ] или [ Off ] могат да се използват, ако откриете, че движението ви разсейва.

  • [ Нормално ] или [ Спорт ] се препоръчва за панорамни снимки. В режимите [ Нормален ] и [ Спорт ] намаляването на вибрациите се прилага само за движение, което не е част от тигана. Ако камерата се панорамира хоризонтално, например, намаляването на вибрациите ще се приложи само към вертикално трептене.

  • [ Нормално ] и [ Спорт ] също се препоръчват, ако фотоапаратът е монтиран на статив или монопод. Имайте предвид обаче, че [ Off ] може да е по-добър избор с някои стативи в зависимост от условията на снимане. Настройките могат да варират в зависимост от обектива; вижте документацията на обектива за повече информация.

  • Ако обектив с байонет F с превключвател за намаляване на вибрациите е прикрепен чрез допълнителен адаптер за байонет FTZ II/FTZ, [ Намаляване на вибрациите ] ще бъде в сиво и недостъпно. Използвайте превключвателя на обектива за намаляване на вибрациите.