Изберете дали да активирате намаляването на вибрациите. Наличните опции варират в зависимост от обектива.

опция

Описание

C

[ Нормално ]

Изберете за подобрено намаляване на вибрациите при снимане на статични обекти.

D

[ Спорт ]

Изберете, когато снимате спортисти и други обекти, които се движат бързо и непредсказуемо.

[ Изключено ]

Намаляването на вибрациите е деактивирано.

Внимание: Използване на намаляване на вибрациите
  • Намаляването на вибрациите може да не е налично с някои обективи.

  • Препоръчваме ви да изчакате изображението на дисплея да се стабилизира, преди да снимате.

  • Когато [ Normal ] е избрано за обективи, които поддържат намаляване на вибрациите, изображението във визьора може да се разклати, преди затворът да бъде освободен, но това е естествена последица от начина, по който се извършва намаляването на вибрациите и не означава неизправност. Можете да използвате [ Sport ] или [ Off ], ако смятате, че движението ви разсейва.

  • [ Normal ] или [ Sport ] се препоръчва за панорамни снимки. В режимите [ Normal ] и [ Sport ] намаляването на вибрациите се прилага само за движение, което не е част от панорамата. Ако фотоапаратът се панорамира хоризонтално, например, намаляването на вибрациите ще се приложи само при вертикално трепване.

  • [ Normal ] и [ Sport ] също се препоръчват, ако камерата е монтирана на статив или монопод. Имайте предвид обаче, че [ Off ] може да е по-добър избор с някои стативи в зависимост от условията на снимане. Настройките може да варират от обектив до обектив; вижте документацията на обектива за повече информация.

  • Ако обектив с байонет F с превключвател за намаляване на вибрациите е прикрепен чрез допълнителен адаптер за байонет FTZ II/FTZ, [ Намаляване на вибрациите ] ще бъде в сиво и ще бъде недостъпно. Използвайте превключвателя на обектива за намаляване на вибрациите.