Anslut till datorer via Ethernet eller trådlöst LAN.

Nätverksinställningar

Lägg till kameranätverksprofiler. Det här objektet kan också användas för att välja bland befintliga nätverksprofiler.

Skapa profil

Skapa nya nätverksprofiler ( trådlöst LAN , Ethernet-anslutningar ).

  • Om det redan finns mer än en profil kan du trycka på J att välja en profil och ansluta till det valda nätverket.

  • För att redigera en befintlig profil, markera den och tryck på 2 .

Alternativ

Beskrivning

[ Allmänt ]

  • [ Profilnamn ]: Byt namn på profilen.

  • [ Lösenordsskydd ]: Välj [ ] för att kräva att ett lösenord anges innan profilen kan ändras. För att ändra lösenordet, markera [ ] och tryck på 2 .

[ Trådlöst ]

Visa anslutningsinställningar för anslutning till trådlösa nätverk.

  • Infrastrukturläge : Justera inställningar för anslutning till ett nätverk via en router.

    • [ SSID ]: Ange nätverkets SSID.

    • [ Kanal ]: Väljs automatiskt.

    • [ Autentisering/kryptering ]: Välj vilken typ av kryptering som används i det trådlösa nätverket.

    • [ Lösenord ]: Ange nätverkslösenordet.

  • Åtkomstpunktsläge : Justera inställningarna för direkt trådlös anslutning till kameran.

    • [ SSID ]: Välj kamerans SSID.

    • [ Kanal ]: Välj [ Auto ] eller [ Manuell ].

    • [ Autentisering/kryptering ]: Välj vilken typ av kryptering som används i det trådlösa nätverket.

    • [ Lösenord ]: Om ett annat alternativ än [ ÖPPEN ] är valt för [ Autentisering/kryptering ] kan det här alternativet användas för att ändra kamerans lösenord.

[ TCP/IP ]

Justera TCP/IP-inställningar för infrastrukturanslutningar. En IP-adress krävs.

  • Om [ ] väljs för [ Erhåll automatiskt ] kommer IP-adressen och subnätmasken för anslutningar i infrastrukturläge att hämtas via en DHCP-server eller automatisk IP-adressering.

  • Välj [ OFF ] för att ange IP-adressen ([ Address ]) och subnätmasken ([ Mask ]) manuellt.

Kopiera till/från kort

Dela nätverksprofiler.

  • Om två minneskort sätts i, kommer profilerna att kopieras till och från kortet i kortplats 1.

Alternativ

Beskrivning

[ Kopiera profil från kort ]

Kopiera profiler från rotkatalogen på minneskortet till kameraprofillistan.

[ Kopiera profil till kort ]

Kopiera profiler från kameran till minneskortet. Markera en profil och tryck på J att kopiera den till minneskortet.

  • Lösenordsskyddade profiler kan inte kopieras.

Avsluta aktuell anslutning

Avsluta anslutningen till det aktuella nätverket.

Kopplingstyp

Välj ett driftsläge för användning när kameran är ansluten till ett nätverk.

Alternativ

Beskrivning

[ Bildöverföring ]

Ladda upp bilder till en dator när de tas eller ladda upp befintliga bilder från kamerans minneskort.

[ Kamerakontroll ]

Använd programvaran Camera Control Pro 2 (tillgänglig separat) för att styra kameran och ta bilder på distans från en dator.

alternativ

Justera uppladdningsinställningar.

Automatisk uppladdning

Välj [ ON ] för att markera nya foton för uppladdning när de tas.

  • Överföringen börjar först efter att bilden har lagrats på minneskortet. Se till att ett minneskort är isatt i kameran.

  • Videor laddas inte upp automatiskt när inspelningen är klar. De måste istället laddas upp från uppspelningsdisplayen ( Välja bilder för uppladdning ).

Ta bort efter uppladdning

Välj [ ON ] för att radera bilder från kamerans minneskort automatiskt när uppladdningen är klar.

  • Filer markerade för överföring innan du valde [ ON ] raderas inte.

  • Raderingen kan avbrytas under vissa kameraoperationer.

Ladda upp RAW + JPEG som

När du laddar upp RAW + JPEG-bilder, välj om du vill ladda upp både NEF (RAW) och JPEG-filer eller bara JPEG-kopian.

  • När [ RAW Slot 1 - JPEG Slot 2 ] är valt för [ Roll spelad av kort i Slot 2 ] i fototagningsmenyn, gäller alternativet som valts för [ Ladda upp RAW + JPEG som ] endast för foton som laddas upp automatiskt genom att välja [ ON ] för [ Automatisk uppladdning ].

Val av JPEG + JPEG-plats

Välj en källplats för automatisk uppladdning när du tar bilder med [ JPEG-plats 1 - JPEG-plats 2 ] vald för [ Roll spelad av kort i plats 2 ] i fototagningsmenyn.

Ladda upp mapp

Markera alla foton i en vald mapp för uppladdning. Märkning kommer att tillämpas på alla bilder, oavsett om de har laddats upp tidigare.

Videor kommer inte att markeras för uppladdning. De måste istället laddas upp från uppspelningsdisplayen.

Avmarkera alla?

Ta bort uppladdningsmarkeringen från alla bilder. Uppladdning av bilder med en "uppladdning"-ikon kommer omedelbart att avslutas.