Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Calculatoare: Conectare prin LAN fără fir

Camera se poate conecta la computere prin Wi-Fi (LAN fără fir încorporat).

Conectarea la mai multe dispozitive

Camera se poate conecta la un singur tip de dispozitiv (computer, server FTP sau dispozitiv inteligent) simultan. Încheiați conexiunea curentă înainte de a încerca să vă conectați la un dispozitiv de alt tip.

Nu te poți conecta?

Dacă întâmpinați probleme la conectare, încercați:

 • oprind camera și pornind din nou,
 • verificarea setărilor wireless de pe computer sau
 • repornind computerul.

Erori LAN fără fir

Pentru informații despre erorile legate de wireless sau Ethernet, consultați „Depanarea conexiunilor LAN și Ethernet fără fir” ( 0 Depanarea conexiunilor LAN și Ethernet fără fir ).

Wireless Transmitter Utility

Înainte de a vă putea conecta la o rețea LAN fără fir, va trebui să asociați camera cu computerul utilizând software-ul Nikon Wireless Transmitter Utility .

 • Odată ce dispozitivele sunt asociate, vă veți putea conecta la computer de la cameră.
 • Wireless Transmitter Utility este disponibil pentru descărcare din Centrul de descărcare Nikon . Verificați versiunea și cerințele de sistem și asigurați-vă că descărcați cea mai recentă versiune.

  https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Conectarea la computere prin LAN wireless

Camera se poate conecta la computere fie prin legătură directă fără fir (mod punct de acces), fie printr-un router fără fir dintr-o rețea existentă, inclusiv rețelele de acasă (mod infrastructură).

Conexiune wireless directă (mod punct de acces)

Camera și computerul se conectează prin conexiune wireless directă. Camera acționează ca un punct de acces LAN wireless, permițându-vă să vă conectați atunci când lucrați în aer liber și în alte situații în care computerul nu este deja conectat la o rețea wireless și eliminând necesitatea unor ajustări complicate ale setărilor. Computerul nu se poate conecta la Internet în timp ce este conectat la cameră.

 1. Selectați [ Conectare la computer ] în meniul de rețea, apoi evidențiați [ Setări rețea ] și apăsați 2 .

 2. Evidențiați [ Creare profil ] și apăsați J

 3. Denumiți noul profil.

  • Pentru a trece la pasul următor fără a schimba numele implicit, apăsați X .
  • Indiferent de numele pe care îl alegeți, va apărea în meniul de rețea [ Conectare la computer ] > lista [ Setări de rețea ].
  • Pentru a redenumi profilul, apăsați J . Pentru informații despre introducerea textului, consultați „Introducere text” ( 0 Introducere text ). Apăsați X pentru a continua după introducerea unui nume.

 4. Evidențiați [ Conexiune directă la computer ] și apăsați J

  Vor fi afișate SSID-ul camerei și cheia de criptare.

 5. Stabiliți o conexiune la cameră.

  Windows :

  • Faceți clic pe pictograma LAN fără fir din bara de activități.
  • Selectați SSID afișat de cameră la Pasul 4.
  • Când vi se solicită să introduceți cheia de securitate a rețelei, introduceți cheia de criptare afișată de cameră la Pasul 4. Computerul va iniția o conexiune la cameră.

  macOS :

  • Faceți clic pe pictograma LAN wireless din bara de meniu.
  • Selectați SSID afișat de cameră la Pasul 4.
  • Când vi se solicită să introduceți cheia de securitate a rețelei, introduceți cheia de criptare afișată de cameră la Pasul 4. Computerul va iniția o conexiune la cameră.

 6. Începeți împerecherea.

  Când vi se solicită, lansați Wireless Transmitter Utility pe computer.

 7. Selectați camera în Wireless Transmitter Utility .

  Selectați numele afișat de cameră la Pasul 6 și faceți clic pe [ Următorul ].

 8. În Wireless Transmitter Utility , introduceți codul de autentificare afișat de cameră.

  • Camera va afișa un cod de autentificare.

  • Introduceți codul de autentificare în caseta de dialog afișată de Wireless Transmitter Utility și faceți clic pe [ Next ].

 9. Finalizați procesul de împerechere.

  • Când aparatul foto afișează un mesaj care spune că asocierea este finalizată, apăsați J .

  • În Wireless Transmitter Utility , faceți clic pe [ Next ]; vi se va solicita să alegeți un folder de destinație. Pentru mai multe informații, consultați ajutorul online pentru Wireless Transmitter Utility .

  • O conexiune wireless va fi stabilită între cameră și computer când asocierea este finalizată.
 10. Verificați conexiunea.

  Când se stabilește o conexiune, numele profilului va fi afișat cu verde în meniul [ Conectare la computer ] al camerei.

  • Dacă numele profilului nu este afișat în verde, conectați-vă la cameră prin lista de rețele wireless de pe computer.

Acum a fost stabilită o conexiune fără fir între cameră și computer.

Imaginile realizate cu camera pot fi încărcate pe computer așa cum este descris în „Încărcarea imaginilor” ( 0 Încărcarea imaginilor ) din capitolul intitulat „Ce puteți face când camera este conectată la un computer sau la un server FTP”.

Pentru informații despre controlul camerei de pe un computer utilizând Camera Control Pro 2 sau NX Tether , consultați secțiunea „Controlul camerei” ( 0 Controlul camerei ) din capitolul intitulat „Ce puteți face când camera este conectată la un computer sau FTP Server".

Setări firewall

Portul TCP 15740 și portul UDP 5353 sunt utilizate pentru conexiunile la computere. Transferul de fișiere poate fi blocat dacă firewall-ul serverului nu este configurat pentru a permite accesul la aceste porturi.

Conectarea în modul Infrastructură

Camera se conectează la un computer dintr-o rețea existentă (inclusiv rețelele de acasă) printr-un router fără fir. Computerul se poate conecta în continuare la Internet în timp ce este conectat la cameră.

Modul infrastructură

Conexiunea la computere dincolo de rețeaua locală nu este acceptată. Vă puteți conecta numai la computere din aceeași rețea.

 1. Selectați [ Conectare la computer ] în meniul de rețea, apoi evidențiați [ Setări de rețea ] și apăsați 2 .

 2. Evidențiați [ Creare profil ] și apăsați J

 3. Denumiți noul profil.

  • Pentru a trece la pasul următor fără a schimba numele implicit, apăsați X .
  • Indiferent de numele pe care îl alegeți, va apărea în meniul de rețea [ Conectare la computer ] > lista [ Setări de rețea ].
  • Pentru a redenumi profilul, apăsați J . Pentru informații despre introducerea textului, consultați „Introducere text” ( 0 Introducere text ). Apăsați X pentru a continua după introducerea unui nume.

 4. Evidențiați [ Căutare rețea Wi-Fi ] și apăsați J .

  Camera va căuta rețelele active în apropiere și le va lista după nume (SSID).

  Conectare ușoară

  Pentru a vă conecta fără a introduce un SSID sau o cheie de criptare, apăsați X la Pasul 4. Apoi, apăsați J și alegeți dintre opțiunile de mai jos. După conectare, treceți la Pasul 7.

  Opțiune Descriere
  [ Buton WPS ] Pentru routerele care acceptă butonul WPS. Apăsați butonul WPS de pe router și apoi apăsați butonul J al camerei pentru a vă conecta.
  [ WPS introducere PIN ] Camera va afișa un cod PIN. Folosind un computer, introduceți codul PIN pe router. Pentru mai multe informații, consultați documentația furnizată împreună cu routerul.
 5. Alegeți o rețea.

  • Evidențiați un SSID de rețea și apăsați J .
  • Banda pe care operează fiecare SSID este indicată de o pictogramă.
  • Rețelele criptate sunt indicate de pictograma h . Dacă rețeaua selectată este criptată ( h ), vi se va solicita să introduceți cheia de criptare. Dacă rețeaua nu este criptată, treceți la Pasul 7.
  • Dacă rețeaua dorită nu este afișată, apăsați X pentru a căuta din nou.

  SSID-uri ascunse

  Rețelele cu SSID ascunse sunt indicate prin intrări goale în lista de rețele.

  • Pentru a vă conecta la o rețea cu un SSID ascuns, evidențiați o intrare goală și apăsați J . Apoi, apăsați J ; camera vă va solicita să furnizați un SSID.
  • Introduceți numele rețelei și apăsați X . Apăsați din nou X ; camera vă va solicita acum să introduceți cheia de criptare.

 6. Introduceți cheia de criptare.

  • Apăsați J și introduceți cheia de criptare pentru routerul wireless.

  • Pentru mai multe informații, consultați documentația pentru routerul wireless.
  • Apăsați X când introducerea este completă.

  • Apăsați din nou X pentru a iniția conexiunea. Un mesaj va fi afișat pentru câteva secunde când conexiunea este stabilită.

 7. Obțineți sau selectați o adresă IP.

  Evidențiați una dintre următoarele opțiuni și apăsați J .

  Opțiune Descriere
  [ Obține automat ] Selectați această opțiune dacă rețeaua este configurată să furnizeze automat adresa IP. Un mesaj „configurare finalizată” va fi afișat odată ce a fost atribuită o adresă IP.
  [ Introduceți manual ]

  Introduceți manual adresa IP și masca de subrețea.

  • Apăsați J ; vi se va solicita să introduceți adresa IP.
  • Rotiți selectorul principal de comandă pentru a evidenția segmentele.
  • Apăsați 4 sau 2 pentru a schimba segmentul evidențiat și apăsați J pentru a salva modificările.
  • Apoi, apăsați X ; va fi afișat un mesaj „configuration complete”. Apăsați din nou X pentru a afișa masca de subrețea.
  • Apăsați 1 sau 3 pentru a edita masca de subrețea și apăsați J ; va fi afișat un mesaj „configuration complete”.
 8. Apăsați J pentru a continua când este afișat mesajul „Configurare finalizată”.

 9. Începeți împerecherea.

  Când vi se solicită, lansați Wireless Transmitter Utility pe computer.

 10. Selectați camera în Wireless Transmitter Utility .

  Selectați numele afișat de cameră la Pasul 9 și faceți clic pe [ Următorul ].

 11. În Wireless Transmitter Utility , introduceți codul de autentificare afișat de cameră.

  • Camera va afișa un cod de autentificare.

  • Introduceți codul de autentificare în caseta de dialog afișată de Wireless Transmitter Utility și faceți clic pe [ Următorul ].

 12. Finalizați procesul de împerechere.

  • Când aparatul foto afișează un mesaj care spune că asocierea este finalizată, apăsați J .

  • În Wireless Transmitter Utility , faceți clic pe [ Next ]; vi se va solicita să alegeți un folder de destinație. Pentru mai multe informații, consultați ajutorul online pentru Wireless Transmitter Utility .

  • O conexiune wireless va fi stabilită între cameră și computer când asocierea este finalizată.
 13. Verificați conexiunea.

  Când se stabilește o conexiune, numele profilului va fi afișat cu verde în meniul [ Conectare la computer ] al camerei.

Acum a fost stabilită o conexiune fără fir între cameră și computer.

Imaginile realizate cu camera pot fi încărcate pe computer așa cum este descris în „Încărcarea imaginilor” ( 0 Încărcarea imaginilor ) din capitolul intitulat „Ce puteți face când camera este conectată la un computer sau la un server FTP”.

Pentru informații despre controlul camerei de pe un computer utilizând Camera Control Pro 2 sau NX Tether , consultați secțiunea „Controlul camerei” ( 0 Controlul camerei ) din capitolul intitulat „Ce puteți face când camera este conectată la un computer sau FTP Server".

Încheierea conexiunii la computer

Puteți încheia conexiunea prin:

 • oprirea camerei sau
 • selectând [ Terminare conexiunea curentă ] pentru [ Conectare la computer ] > [ Setări rețea ] în meniul de rețea.

Mod punct de acces

Va apărea o eroare dacă conexiunea fără fir a computerului este dezactivată înaintea camerei. Dezactivați mai întâi conexiunea camerei.