Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Sensibilitate ISO

Despre sensibilitatea ISO

Sensibilitatea camerei la lumină (sensibilitate ISO) poate fi ajustată în funcție de cantitatea de lumină disponibilă. În general, alegerea unor valori mai mari permite viteze mai mari ale obturatorului la aceeași diafragmă. Alegeți dintre setările de la ISO 64 la 25600. Setări extinse de la aproximativ 0,3 până la 1 EV (echivalent ISO 32) sub ISO 64 și 0,3 până la 2 EV (echivalent ISO 102400) peste ISO 25600 sunt, de asemenea, disponibile.

Reglarea sensibilității ISO

Țineți apăsat butonul S ( Q ) și rotiți selectorul principal de comandă.

  • Selecția dvs. este afișată pe afișajul de fotografiere și pe panoul de control.
  • La setările implicite, modificările sensibilității ISO se fac în trepte de ¹⁄₃ EV. Mărimea incrementelor poate fi modificată utilizând setarea personalizată b1 [ Valoarea pasului sensibilității ISO ].

Sensibilitati ISO ridicate

Cu cât sensibilitatea ISO este mai mare, cu atât este nevoie de mai puțină lumină pentru a face o expunere, permițând realizarea de fotografii atunci când iluminarea este slabă și ajutând la prevenirea neclarității atunci când subiectul este în mișcare. Rețineți, totuși, că cu cât sensibilitatea este mai mare, cu atât este mai probabil ca imaginea să fie afectată de „zgomot” sub formă de pixeli strălucitori distanțați aleatoriu, ceață sau linii.

  • „Zgomotul” poate fi redus prin activarea reducerii zgomotului ISO ridicat. Reducerea zgomotului ISO ridicat poate fi activată utilizând elementele [ High ISO NR ] din meniurile de fotografiere și înregistrare video.

Opțiunea Meniul Fotografiere [ Setări sensibilitate ISO ].

Sensibilitatea ISO poate fi de asemenea ajustată utilizând elementul [ Setări sensibilitate ISO ] din meniul de fotografiere.

Bună 0,3–Hi 2,0

O setare de [ Hi 0,3 ] corespunde unei sensibilități ISO cu aproximativ 0,3 EV mai mare decât ISO 25600 (echivalent ISO 32000) și [ Hi 2,0 ] unei sensibilități ISO cu aproximativ 2 EV mai mare (echivalent ISO 102400). Rețineți că fotografiile realizate la aceste setări sunt deosebit de predispuse la „zgomot” sub formă de pixeli strălucitori distanțați aleatoriu, ceață sau linii.

Lo 0,3–Lo 1,0

[ Lo 0,3 ] corespunde unei sensibilități ISO cu aproximativ 0,3 EV sub ISO 64 (echivalent ISO 50). [ Lo 1,0 ] este cu aproximativ 1 EV sub ISO 64 (echivalent ISO 32). Utilizați pentru deschideri mai mari sau viteze mai mici ale obturatorului când lumina este puternică. Reletele pot fi supraexpuse. În cele mai multe cazuri, se recomandă sensibilități ISO de ISO [ 64 ] sau mai mari.

Control automat al sensibilității ISO

Controlul automat al sensibilității ISO ajustează automat sensibilitatea ISO dacă expunerea optimă nu poate fi atinsă la valoarea selectată de utilizator. Puteți selecta o limită superioară pentru controlul automat al sensibilității ISO (100–Hi 2.0) pentru a preveni creșterea prea mare a sensibilității ISO.

Activarea controlului automat al sensibilității ISO

  • Țineți apăsat butonul S și rotiți selectorul secundar de comandă pentru a selecta dintre ISO AUTO (controlul automat al sensibilității ISO activat) și ISO (controlul automat al sensibilității ISO dezactivat).

  • Când controlul automat al sensibilității ISO este activat, afișajul de fotografiere va afișa ISO AUTO și panoul de control ISO-A . Când sensibilitatea este modificată față de valoarea selectată de utilizator, valoarea ajustată va fi afișată pe afișaje.

  • Sensibilitatea maximă poate fi ajustată utilizând elementul [ Setări sensibilitate ISO ] din meniul de fotografiere.

Atenții: Control automat al sensibilității ISO

  • Dacă valoarea selectată curent pentru [ Sensibilitate ISO ] este mai mare decât cea aleasă pentru [ Sensibilitate maximă ], valoarea aleasă pentru [ Sensibilitate ISO ] va servi drept limită superioară pentru controlul automat al sensibilității ISO.
  • În timpul fotografierii cu bliț, viteza obturatorului este limitată la intervalul definit de valorile selectate pentru Setări personalizate e1 [ Viteză sincronizare bliț ] și e2 [ Viteză obturator bliț ]. Dacă valoarea selectată pentru [ Viteză minimă de expunere ] nu se află în acest interval, valoarea selectată pentru Setarea personalizată e2 [ Viteză de expunere bliț ] devine viteza minimă efectivă a obturatorului.
  • Cu excepția modului M , videoclipurile sunt înregistrate utilizând controlul automat al sensibilității ISO. Controlul automat al sensibilității ISO poate fi activat pentru înregistrarea video în modul M selectând [ ON ] pentru [ Setări sensibilitate ISO ] > [ Control ISO automat (mod M) ] în meniul de înregistrare video.