Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Modul Ton

Butonul G U C meniul de fotografiere

Camera oferă o gamă de două moduri de ton: [ SDR ] și [ HLG ].

Opțiune Descriere
[ SDR ] Acest mod acceptă o gamă normală de luminozitate (gamă dinamică). Imaginile realizate în timp ce această opțiune este selectată sunt stocate în format JPEG (extensia „*.JPG”).
[ HLG ]

Acest mod acceptă HDR (gamă dinamică înaltă). Imaginile realizate în timp ce această opțiune este selectată sunt stocate în format HEIF (extensia „*.HIF”). Are o gamă dinamică mai largă decât SDR.

 • „HLG” apare pe afișajul de fotografiere când este selectată această opțiune.
 • Pentru o reproducere optimă a culorilor atunci când vizualizați imagini HLG, utilizați monitoare, computere, sisteme de operare, aplicații și alte echipamente compatibile cu HLG. Pentru mai multe informații, vizitați următorul site web:

  https://onlinemanual.nikonimglib.com/notice/hlg_setting_guide/ro/

Realizarea fotografiilor în HLG

 • Imaginile realizate cu [ HLG ] selectat pentru modul ton prezintă mai mult „zgomot” (sub formă de pixeli luminoși, ceață și linii distanțați aleatoriu) decât fotografiile realizate cu [ SDR ].
 • Cea mai mică valoare disponibilă pentru elementul [ Setări sensibilitate ISO ] > [ Sensibilitate maximă ] din meniul de fotografiere este ISO 800.
 • Sensibilitatea ISO de la Hi 0,3 la Hi 2,0 nu sunt disponibile.
 • Tipul de fișier video pentru videoclipurile time-lapse este fixat la [ H.265 10-bit (MOV) ].
 • [ Spațiu de culoare ] din meniul de fotografiere este fixat la „BT.2100”.
 • [ Active D-Lighting ], [ Expunere multiplă ] și [ HDR overlay ] nu sunt disponibile în meniul de fotografiere.
 • [ C30 ], [ C60 ] și [ C120 ] nu pot fi selectate pentru modul de eliberare și setarea personalizată d3 [ Opțiuni de captură înainte de lansare ] nu este disponibilă.

Atenție: HLG Photos

Imaginile realizate cu [ HLG ] selectat pentru modul ton sunt supuse următoarelor restricții:

 • Suprapunerea imaginii nu este disponibilă pentru fotografiile HLG. Fotografiile HLG nu vor fi afișate în casetele de dialog de selecție a imaginii pentru diferitele opțiuni de suprapunere a imaginilor disponibile prin [ Retușare ] în meniul de redare i .
 • Aplicația SnapBridge poate fi folosită pentru a descărca, dar nu pentru a vizualiza fotografii HLG.

Afișaje pentru fotografierea și redarea camerei

Când este selectat [ HLG ] pentru modul ton, afișajele de fotografiere și redare de pe monitorul și vizorul camerei pot include „zgomot” sub formă de pixeli strălucitori distanțați aleatoriu, ceață sau linii sau pot să nu reproducă cu acuratețe luminile și luminile puternice. culori saturate. În plus, discontinuități abrupte ale tonurilor pot fi vizibile pe monitorul camerei sau în vizor atunci când fotografiile sunt afișate cadru întreg, deși fotografiile în sine nu sunt afectate. Pentru o reproducere precisă a tonurilor, utilizați monitoare, computere, sisteme de operare, aplicații și alte echipamente compatibile cu HLG.

HLG

Tehnologia Hybrid Log-Gamma (HLG) a fost dezvoltată pentru transmisiile de televiziune și alte aplicații de înaltă definiție.

 • În comparație cu Standard Dynamic Range (SDR), crește cantitatea de detalii care poate fi exprimată în jumătatea superioară a gamei de tonuri pentru un potențial de randare mai mare.
 • Se potrivește SDR la nivelul de detaliu care poate fi exprimat în porțiunea inferioară a gamei de tonuri pentru a asigura compatibilitatea cu afișajele non-HDR.

Controlul imaginii

 • Fotografiile realizate cu [ SDR ] selectat pentru modul ton pot fi procesate folosind elementele [ Set Picture Control ] și [ Manage Picture Control ] din meniul de fotografiere.
 • Fotografiile realizate cu [ HLG ] selectat pentru modul ton pot fi procesate utilizând elementul [ Set Picture Control (HLG) ] din meniul de fotografiere.

Vizualizarea și editarea fotografiilor HLG

Fotografiile HLG (HEIF) pot fi vizualizate și editate folosind software-ul de calculator NX Studio .

 • NX Studio poate fi descărcat gratuit din Centrul de descărcare Nikon .
 • Unele dintre opțiunile disponibile pentru editarea fotografiilor HLG sunt mai limitate decât în cazul fotografiilor realizate cu [ SDR ] selectat pentru modul ton.