Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Servere FTP: Conectare prin Ethernet

Pentru conexiunile Ethernet este necesar un adaptor USB (Tip C) la Ethernet (disponibil separat de la surse terțe). Asigurați-vă că conectați adaptorul la conectorul de date USB al camerei.

 • Următoarele adaptoare USB -la-Ethernet au fost testate și aprobate pentru utilizare:

  • Adaptoare Anker A83130A1 PowerExpand USB ‑C la Gigabit Ethernet
  • Adaptoare Anker A83130A2 PowerExpand USB ‑C la Gigabit Ethernet
 • Rețineți că adaptoarele USB -la-Ethernet nu vor funcționa când sunt conectate la conectorul USB Power Delivery al camerei.

Conectarea la mai multe dispozitive

Camera se poate conecta la un singur tip de dispozitiv (computer, server FTP sau dispozitiv inteligent) simultan. Încheiați conexiunea curentă înainte de a încerca să vă conectați la un dispozitiv de alt tip.

Erori Ethernet

Pentru informații despre erorile legate de wireless sau Ethernet, consultați „Depanarea conexiunilor LAN și Ethernet fără fir” ( 0 Depanarea conexiunilor LAN și Ethernet fără fir ).

Conectarea la servere FTP prin Ethernet

Conectați-vă la serverele FTP printr-un adaptor USB (Tip C) terță parte la Ethernet conectat la conectorul de date USB al camerei.

Servere FTP

 • Serverele pot fi configurate folosind servicii FTP standard — inclusiv IIS (Internet Information Services) — disponibile cu Windows 11 și Windows 10 .
 • Conexiunile FTP la internet și conexiunea la servere FTP care rulează software terță parte nu sunt acceptate.

Servere FTPS

 • Înainte de a vă conecta la un server prin FTPS, va trebui să încărcați un certificat rădăcină pe cameră. Acest lucru se poate face folosind [ Conectare la serverul FTP ] > [ Opțiuni ] > [ Gestionare certificat rădăcină ] > [ Import certificat rădăcină ] în meniul de rețea.
 • Contactați administratorul de rețea pentru serverul FTPS în cauză pentru informații despre obținerea certificatelor rădăcină.
 1. Atașați un adaptor terță parte USB -la-Ethernet la conectorul de date USB al camerei și apoi conectați-vă la serverul FTP folosind un cablu Ethernet.

  • Conectați cablul Ethernet la adaptorul USB -la-Ethernet. Nu forțați și nu încercați să introduceți conectorii într-un unghi.
  • Conectați celălalt capăt al cablului la un server FTP sau un router.

 2. Selectați [ USB -LAN ] pentru [ USB data connection ] în meniul de rețea.

 3. Selectați [ Conectare la server FTP ] în meniul de rețea, apoi evidențiați [ Setări rețea ] și apăsați 2 .

 4. Evidențiați [ Creare profil ] și apăsați J

 5. Evidenţiaţi [ Expert conexiune ] şi apăsaţi 2 .

  Se va lansa expertul de conectare.

  Configurare manuală

  Alegeți [ Configurare manuală ] pentru a configura setările manual.

 6. Denumiți noul profil.

  • Pentru a trece la pasul următor fără a schimba numele implicit, apăsați X .
  • Indiferent de numele pe care îl alegeți, va apărea în meniul de rețea [ Conectare la serverul FTP ] > lista [ Setări de rețea ].
  • Pentru a redenumi profilul, apăsați J . Pentru informații despre introducerea textului, consultați „Introducere text” ( 0 Introducere text ). Apăsați X pentru a continua după introducerea unui nume.
  • Poate exista o întârziere înainte ca camera să detecteze adaptorul USB -la-Ethernet. Dacă camera nu poate detecta o conexiune Ethernet, asistentul va fi configurat pentru a începe crearea unui profil LAN fără fir cu numele implicit „WLAN1”. Atingeți Z sau apăsați 4 pentru a reveni la Pasul 4, așteptați aproximativ 10 secunde, apoi încercați din nou.

 7. Obțineți sau selectați o adresă IP.

  Evidențiați una dintre următoarele opțiuni și apăsați J .

  Opțiune Descriere
  [ Obține automat ] Selectați această opțiune dacă rețeaua este configurată să furnizeze automat adresa IP. Un mesaj „configurare finalizată” va fi afișat odată ce a fost atribuită o adresă IP.
  [ Introduceți manual ]

  Introduceți manual adresa IP și masca de subrețea.

  • Apăsați J ; vi se va solicita să introduceți adresa IP.
  • Rotiți selectorul principal de comandă pentru a evidenția segmentele.
  • Apăsați 4 sau 2 pentru a schimba segmentul evidențiat și apăsați J pentru a salva modificările.
  • Apoi, apăsați X ; va fi afișat un mesaj „configuration complete”. Apăsați din nou X pentru a afișa masca de subrețea.
  • Apăsați 1 sau 3 pentru a edita masca de subrețea și apăsați J ; va fi afișat un mesaj „configuration complete”.
 8. Apăsați J pentru a continua când este afișat mesajul „Configurare finalizată”.

 9. Alegeți tipul de server.

  Evidențiați [ FTP ], [ SFTP ] (SSH FTP) sau [ FTPS ] (FTP-SSL) și apăsați J pentru a afișa un dialog în care puteți introduce adresa serverului.

 10. Introdu adresa serverului.

  • Apăsați J pentru a introduce adresa URL a serverului sau adresa IP.

  • Apăsați X când introducerea este completă.

  • Apăsați din nou X pentru a vă conecta la serverul FTP. Vi se va solicita să alegeți o metodă de conectare.

 11. Log in.

  Evidențiați una dintre următoarele opțiuni și apăsați J .

  Opțiune Descriere
  [ Conectare anonimă ] Selectați această opțiune dacă serverul nu necesită un ID de utilizator sau o parolă. Această opțiune poate fi utilizată numai cu servere care sunt configurate pentru autentificare anonimă. Dacă autentificarea are succes, camera vă va solicita să alegeți o destinație.
  [ Introduceți ID utilizator ] Introduceți un ID de utilizator și o parolă. Apăsați J pentru a vă conecta când introducerea este completă. Dacă autentificarea are succes, camera vă va solicita să alegeți o destinație.

  Setări firewall

  • Porturile utilizate pentru FTP variază în funcție de tipul de server. Numerele portului sunt enumerate mai jos.

   • [ FTP ]: porturile TCP 21 și 32768 până la 61000
   • [ SFTP ]: porturile TCP 22 și 32768 până la 61000
   • [ FTPS ]: porturile TCP 21 și 32768 până la 61000
  • Transferul de fișiere poate fi blocat dacă firewall-ul serverului nu este configurat pentru a permite accesul la porturile corespunzătoare.
 12. Alegeți un folder de destinație.

  Evidențiați una dintre următoarele opțiuni și apăsați J .

  Opțiune Descriere
  [ Dosarul principal ] Selectați această opțiune pentru a selecta folderul principal al serverului ca destinație pentru fotografiile încărcate de pe cameră. Dacă operațiunea a reușit, va fi afișat un dialog „Setare finalizată”.
  [ Introduceți numele folderului ] Introduceți manual numele folderului de destinație. Dosarul trebuie să existe deja pe server. Introduceți numele și calea folderului când vi se solicită și apăsați J pentru a afișa dialogul „Configurare finalizată”.
 13. Verificați conexiunea.

  Când se stabilește o conexiune, numele profilului va fi afișat cu verde în meniul [ Conectare la server FTP ] al camerei.

Acum a fost stabilită o conexiune între cameră și serverul FTP.

 • „FTP” va apărea pe afișajul de fotografiere a camerei după ce se stabilește o conexiune. Dacă apare o eroare de conexiune, acest indicator va fi afișat în roșu împreună cu o pictogramă C

Imaginile realizate cu camera pot fi încărcate pe serverul FTP așa cum este descris în „Încărcarea imaginilor” ( 0 Încărcarea imaginilor ) din capitolul intitulat „Ce puteți face când camera este conectată la un computer sau la un server FTP”.

Încheierea conexiunii la serverul FTP

Puteți încheia conexiunea prin:

 • oprirea camerei sau
 • selectând [ Terminare conexiunea curentă ] pentru [ Conectare la server FTP ] > [ Setări rețea ] în meniul de rețea.