Функции, налични с “C” фърмуер версия 1.10

Новите функции, налични с фърмуера на камерата “C” версия 1.10, са описани по-долу.

Поддръжка на мощни вариообективи

Нови опции за персонализирани настройки f2 „Персонализирани контроли (заснемане)“ и g2 „Персонализирани контроли“: „Мощно увеличение +“ и „Мощно увеличение −“

[ Power zoom + ] и [ Power zoom − ] са добавени към ролите, които могат да бъдат присвоени на контролите на фотоапарата за потребителски настройки f2 [ Персонализирани контроли (заснемане) ] и g2 [ Персонализирани контроли ]. Ако присвоите [ Power zoom + ] на [ Fn1 button ], можете да увеличите електронно (мощно увеличение), докато натискате бутона Fn1 . Ако присвоите [ Мощно увеличение − ] на [ Бутон Fn2 ], можете да намалите електронно, докато натискате бутона Fn2 .

 • Тези опции се прилагат само с вариообективи с мощност.
 • Когато [ Бутон Fn1 ] в Персонализирана настройка f2 [ Персонализирани контроли (заснемане) ] или g2 [ Персонализирани контроли ] е зададено на [ Power zoom + ], [ Power zoom - ] е избрано за [ Fn2 button ].
 • Когато [ Бутон Fn2 ] в Персонализирана настройка f2 [ Персонализирани контроли (заснемане) ] или g2 [ Персонализирани контроли ] е зададено на [ Power zoom - ], [ Power zoom + ] е избрано за [ Fn1 button ].
 • В режим на автопортрет, операцията за мощно увеличение с помощта на бутоните Fn1 и Fn2 е деактивирана.

Нови опции за потребителски настройки: f7 и g5 „Опции на бутона за мащабиране (PZ)“

[ Опции на бутона за мощно увеличение (PZ) ] е добавен като персонализирани настройки f7 и g5. Регулирайте настройките за мащабиране.

ВещОписание
[ Използвайте бутоните X / W ]Ако е избрано [ Вкл. ], можете да увеличавате електронно, докато натискате бутона X , и да намалявате, докато натискате бутона W (мощно увеличение).
 • Ако дистанционното управление MC-N10 е свързано към фотоапарата, можете също да мащабирате с бутоните X и W на устройството за дистанционно управление, когато е избрано [ Вкл .].
 • Ако дистанционното управление ML-L7 е свързано към камерата, можете също да мащабирате с бутона + на дистанционното управление (телефото) и бутона - (широкоъгълно), когато е избрано [ Вкл .
[ Скорост на мощно увеличение ]Можете да изберете скоростта, с която обективът увеличава и намалява, като използвате бутони, присвоени с ролята на мащабиране, като изберете отрицателни стойности за по-бавна скорост или положителни стойности за по-висока скорост.
 • В персонализираната настройка g5 [ Опции на бутона за мощностно увеличение (PZ) ], можете да зададете [ Преди/след запис ] и [ По време на запис ] поотделно.
 • Тези опции се прилагат само с вариообективи с мощност.
 • Добавянето на този елемент от менюто промени номера на потребителската настройка [ Открояване на дисплея ] от g5 на g6.

Шум от обектива

Шум от обектива по време на увеличение може да се чува във видеозаписи. Ако забележите шум от обектива, когато използвате бутони, на които е присвоена ролята на мощно увеличение, се препоръчва задаване на потребителска настройка g5 [ Опции на бутона за мощностно увеличение (PZ) ] > [ Скорост на мощностно увеличение ] > [ По време на запис ] на по-бавни скорости на увеличение.

Звуци при работа на камерата

Звуци от операции при натискане на бутоните на камерата за мащабиране може да се чуват във видеозаписи. Ако се притеснявате от звуците при работа, когато използвате бутони за мащабиране, препоръчваме да използвате следното за мащабиране.

 • Интелигентно устройство с инсталирано приложение SnapBridge (операцията с мощно увеличение може да не е налична в зависимост от версията на приложението SnapBridge )
 • Дистанционно управление ML-L7
 • MC-N10 Дистанционно захващане

Нова опция за менюто за настройка: „Запазване на позицията на мащабиране (PZ обективи)“

В менюто за настройка е добавена опция [ Запазване на позицията на мащабиране (PZ обективи) ]. Ако е избрано [ Вкл. ], фотоапаратът ще запази позицията на мащабиране в сила, когато фотоапаратът е изключен, и ще го възстанови, когато фотоапаратът е включен.

 • Тази опция е приложима само за вариообективи с мощност.
 • Позицията на мащабиране се нулира, ако обективът бъде заменен с друг с различно име на продукта.

Нов индикатор за фокусно разстояние в дисплея за снимане

Към дисплея за снимане е добавен индикатор за фокусно разстояние. Показва се само с варио обективи.

Нова опция за персонализирана настройка: g7 „Червен индикатор на рамката на REC“

[ Индикатор за червен REC кадър ] е добавен като потребителска настройка g7. Ако е избрано [ On ], ще се появи червена граница около дисплея за снимане, докато се извършва видеозапис. Това помага за предотвратяване на пропуснати снимки, като ви предупреждава, когато записът е в ход.

Нова опция за менюто за настройка: “ USB ”

Към менюто за настройка е добавена опция [ USB ]. С това допълнение iPhone , работещ с приложението за смартфон NX MobileAir, вече може да импортира снимки от камерата, свързана чрез USB кабел.

 • Изберете [ MTP/PTP ], когато се свързвате към компютри или устройства Android .
 • Изберете [ iPhone ] само когато се свързвате към iPhone чрез USB-C към Lightning кабел на трета страна, за да използвате NX MobileAir (за информация относно съвместими USB-C към Lightning кабели вижте онлайн помощта за NX MobileAir).
 • Независимо дали фотоапаратът е свързан към iPhone или не, избирането на [ iPhone ] ще деактивира функциите, изброени по-долу. За достъп до тези функции изберете [ MTP/PTP ].
  • вградени мрежови функции на камерата
  • елемента [ Опции за безжично дистанционно (ML-L7) ] в менюто за настройка
  • захранване на фотоапарата или зареждане на батерията чрез USB (също така няма да можете да захранвате фотоапарата или да зареждате батерията с помощта на допълнителен AC адаптер за зареждане)
 • Приложението NX MobileAir е достъпно от Apple App Store и Google Play .

Нов индикатор за време за запис на видео

Индикатор за време за запис на видео (дължина на записаните кадри) е добавен към дисплея за снимане по време на видеозапис.

Променена операция на автофокус при използване на [Recall focus position]

Операцията на автоматичното фокусиране е променена, когато [ Recall focus position ] е избрано за [ Lens Fn2 button ] в потребителска настройка f2 [ Custom controls (shooting) ] или g2 [ Custom controls ]. При извикване на регистрираната позиция на фокус, режимът на фокусиране сега ще се промени на ръчен фокус, докато бутонът Fn2 на обектива е натиснат. Фотоапаратът няма да фокусира отново, ако бутонът за освобождаване на затвора е натиснат наполовина, докато бутонът Fn2 на обектива е натиснат.

Поддръжка за MC-N10 Remote Grip

MC-N10 Remote Grip е добавен към съвместимите аксесоари. Когато е свързан към камерата, MC-N10 може да се използва за задачи като видеозапис, фотография и регулиране на настройките на камерата. Доставя се оборудван с розетка за закрепване към оборудване за камера на трета страна. С MC-N10 монтиран на оборудване за камера на трета страна чрез ARRI-съвместим розетен адаптер, можете да поддържате движещи се обекти на фокус, докато панорамирате камерата, за да проследявате движението им, или да използвате нейните удобно разположени контроли, за да регулирате настройки като експозиция и баланс на бялото, без да докосвате камерата.

Поддържа батерия EN-EL25a

Акумулаторната литиево-йонна батерия EN-EL25a е добавена към съвместимите аксесоари. EN-EL25a функционира по същия начин като EN-EL25 .