Софтуер

Следният софтуер на Nikon може да се използва с фотоапарата:

Компютърен софтуер

Компютърният софтуер на Nikon се предлага от Центъра за изтегляне на Nikon. Проверете версията и системните изисквания и не забравяйте да изтеглите най-новата версия.
https://downloadcenter.nikonimglib.com/

  • NX Tether : Използвайте за привързана фотография, когато фотоапаратът е свързан към компютър. Експозицията, балансът на бялото и други настройки на камерата могат да се регулират дистанционно с помощта на контроли на дисплея на компютъра.
  • NX Studio * : Преглеждайте и редактирайте снимки и видеоклипове, заснети с цифрови фотоапарати Nikon. Използвайте софтуера NX Studio, за да прецизирате снимките, заснети в уникалните NEF/NRW (RAW) формати на Nikon, или да ги конвертирате в JPEG или TIFF (RAW обработка). NX Studio може да се използва не само с RAW снимки, но и с JPEG и TIFF снимки, заснети с цифрови фотоапарати на Nikon за такива задачи като редактиране на тонални криви и подобряване на яркостта и контраста.
    1. Съществуващите потребители трябва да са сигурни, че са изтеглили най-новата версия, тъй като по-ранните версии може да не могат да изтеглят снимки от камерата.
  • Помощна програма за безжичен предавател: Помощната програма за безжичен предавател е необходима, ако камерата трябва да бъде свързана към мрежа. Сдвоете камерата с компютъра и изтеглете снимки чрез Wi-Fi.
  • Помощна програма за уеб камера : Модул, който ви позволява да свържете камерата към компютър с USB кабел и да използвате камерата като уеб камера. Когато изберете външна камера в софтуера за уеб конференции, се показва „Помощна програма за уеб камера“. Изберете го, за да го използвате като уеб камера. Проверете страницата Webcam Utility в центъра за изтегляния на Nikon за съвместими фотоапарати, употреба, работна среда и предпазни мерки по време на употреба.

Приложения за смартфон (таблет).

Приложенията за смартфони (таблети) се предлагат от Apple App Store® и Google Play™ . За най-новата информация относно нашите приложения посетете уебсайта на Nikon.

  • SnapBridge : Изтеглете снимки и видеоклипове от камерата на вашето смарт устройство чрез безжична връзка.
  • NX MobileAir (предлага покупки в приложението)*: Импортирайте снимки от камера, свързана към вашето смарт устройство чрез USB, и ги качете безжично на FTP сървър.
    1. Поддържаните функции и операционни системи се различават според държавата и региона.