Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Reducerea pâlpâirii de înaltă frecvență

Butonul G U C meniul de fotografiere

Selectarea [ Pornit (reglare fină a vitezei obturatorului) ] permite ca vitezele de expunere între ¹⁄₈₀₀₀ și ¹⁄₃₀ s să fie ajustate în trepte mai mici în modurile S și M , permițând găsirea vitezelor care mențin pâlpâirea la minimum prin vizualizarea previzualizării în afișajul de fotografiere.

  • Pâlpâirea poate provoca benzi în imaginile realizate cu iluminare LED de înaltă frecvență sau în fotografiile care includ monitoare cu afișaje LED de înaltă frecvență. Reducerea mărimii treptelor utilizate pentru selectarea vitezei de expunere ajută la identificarea vitezelor care mențin pâlpâirea la minimum.

  • După ce ați ales o viteză a obturatorului potrivită pentru subiectul dvs., activați reducerea pâlpâirii de înaltă frecvență și reglați fin viteza obturatorului în timp ce vizionați subiectul pe afișajul de fotografiere, până când găsiți o valoare care minimizează pâlpâirea și benzile. Efectul poate fi constatat mai ușor prin mărirea subiectului folosind zoom-ul afișajului.
  • Când este activată reducerea pâlpâirii de înaltă frecvență, afișajul vitezei de expunere afișează doar numitorul, cu o cifră adăugată după punctul zecimal.

  • Este afișată viteza exactă a obturatorului. De exemplu, viteza obturatorului atunci când este selectat ¹⁄₅₀₀ s este exact ¹⁄₅₁₂ s, pe care afișajul îl arată ca „512.0”, numitorul.
  • Dezactivarea reducerii pâlpâirii de înaltă frecvență readuce viteza obturatorului la cea mai apropiată dintre valorile afișate în mod normal.

Atenții: Reducerea pâlpâirii de înaltă frecvență

  • Efectele pâlpâirii pe afișajul de fotografiere pot diferi de cele observate în fotografii. Vă recomandăm să faceți fotografii de probă pentru a identifica viteza obturatorului care minimizează pâlpâirea și benzile.
  • Menținerea expunerii este dezactivată în timp ce reducerea pâlpâirii de înaltă frecvență este în vigoare, chiar și atunci când [ Viteză obturator ] este selectat pentru setarea personalizată b7 [ Păstrare exp. când f/se modifică ].

Utilizarea „ Funcțiilor de fotografiere de reamintire ” cu reducerea pâlpâirii de înaltă frecvență

Selectarea [ Salvare setări curente ] pentru Setarea personalizată f2 [ Comenzi personalizate (fotografiere) ] > [ Apelare funcții de fotografiere ] sau [ Apelare funcții de fotografiere (țin apăsat) ] în timp ce reducerea pâlpâirii de înaltă frecvență este în vigoare, salvează viteza obturatorului selectată în prezent prin acordarea. Acest lucru vă permite, de exemplu, să identificați și să salvați viteza obturatorului care minimizează striparea într-un afișaj cu LED de înaltă frecvență și apoi să reamintiți instantaneu valoarea stocată folosind butonul selectat numai când afișajul LED este în cadru.